Vagy közös listával nyerünk, vagy sehogy sem!

2020. szeptember 25. 9:32

Arató Gergely
Azonnali.hu
Meg kell mutatnunk az országnak, hogy mi, ellenzékiek tudunk együtt indulni, és tudunk együtt kampányolni, mert így fogunk tudni együtt kormányozni is.

„Az egyetlen közös lista vagy több külön lista kérdése csak látszólag technikai probléma, valójában az egész országot érintő sorsdöntő politikai kérdés. Az alapkérdés ugyanis egyszerű: 2022-ben egy egységes, cselekvő és kormányképes ellenzéki erő áll majd szemben a Fidesz gőzhengerével. És vagy győz, vagy pedig egy egymást sok unikummal elviselő, kényszerből összesodródott, technikai kérdésekben és kisstílű taktikázásban elvesző, megosztott és versenyképtelen halmaz, ami szükségképpen veszít.

A lista nem önmagában áll. A közös lista, közös egyéni jelöltek, közös program és közös miniszterelnök-jelölt jelképe és egyben következménye az ellenzék győzni akarásának, rövid távú pártérdeken felülemelkedő hazafias felelősségnek és szükséges kölcsönös bizalomnak. A Demokratikus Koalíció szerint a közös lista tekinthető a kormányváltás kezdetének. Előbb közös lista kell, a közös listából közös győzelem, a közös győzelemből pedig közös Magyarország. Meg kell mutatnunk az országnak, hogy mi, ellenzékiek tudunk együtt indulni, és tudunk együtt kampányolni, mert így fogunk tudni együtt kormányozni is.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 133 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Akkor inkább sehogyse pls.!

Alkoholista nagyon kapaszkodik / s nem csak a szeszmámoros imbolygás miatt... /!

Azért lássuk be, nem gondoltuk, hogy 2020-ban, 30 évvel a rendszerváltás után az Apró Antal "érdemeinek" eredményét mai napig élvező családi klán és a hozzájuk társuló, egyik utolsó kádári KISZ felsővezető Gyurcsány lesz az ellenzék által ajánlott alternatíva. Úgy, hogy Gyurcsányék saját, önállóan nem kormányképes pártjukat egy minden tekintetben szétszórt, pusztán megélhetési alapon egyesített "koalícióval" támasztják alá.

Vagy közös listával nyerünk, vagy sehogy sem!

A helyes álláspont: Jó programmal nyer az ország.
Tehát programokkal álljatok elő.

egy egységes, cselekvő és kormányképes ellenzéki erő
Megérkezett a Monty Python Repülő Cirkusza!

egységes :)))))))))))))))
cselekvő :)))))))))))))))
kormányképes :))))))))))))))

Azért együtt plakátolni, meg együtt fölosztani a Nagy Lóvét, az nem teljesen azonos kihívás.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés