Szél és Hadházy szerint a Fidesz és Péterfalvi Attila nem tud mit kezdeni az akciójukkal

2020. július 14. 17:40
A NAIH elnökének a Fidesz akciói körül kellene vizsgálódnia.

Szél Bernadett és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselők szerint a Fidesz és Péterfalvi Attila, az adatvédelmi hatóság vezetője láthatólag nem tud mit kezdeni az állampolgárokkal közösen elindított törvényes, a nemzeti konzultációs ívek begyűjtésére irányuló akciójukkal, és minden lehetséges módon megpróbálja elgáncsolni azt. Szél Bernadett és Hadházy Ákos júniusban közösségi oldalán az kérte, hogy „a nemzeti konzultációnak nevezett gátlástalan propagandaanyagot” nekik küldjék el a Tisztességes és Igazságos Társadalomért Alapítványhoz, megjelölve annak postacímét.

Szél Bernadett szerint Péterfalvi Attila lassan naponta nyilatkozik

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) kedden tudatta az MTI-vel: fennáll a veszélye, hogy a nemzeti konzultációs kérdőíveken szereplő adatokat az adatvédelmi követelmények érvényesülése nélkül szimpatizánsi adatbázis építésére használják fel azok, akik az interneten arra szólítják fel az embereket, hogy ne a kormánynak, hanem nekik küldjék el a kérdőíveket. Szél Bernadett és Hadházy Ákos a NAIH közlésére reagálva arról írtak az MTI-hez eljuttatott közleményükben, hogy Péterfalvi Attila „lassan naponta nyilatkozik a propagandasajtónak és ad ki közleményeket a nemzeti manipulációs ívek begyűjtésére indított kampányunkkal kapcsolatban. Sajnos minden állítása hazugság, amit tételesen cáfolni tudunk”.

Nem kérnek és nem gyűjtenek adatot

Sokadszor szólal meg Péterfalvi Attila „a nemzeti manipulációs íveket begyűjtő kampányunkkal” kapcsolatban, és minden alkalommal más a problémája: először adatvédelmi aggályokat fogalmazott meg, majd a névtelen ívek begyűjtését is problémásnak találta a „demokratikus jogrendbe való illegitim beavatkozás” miatt, most pedig szimpatizánsi adatbázis építésével vádol minket – írta a két politikus hozzátéve, hogy az általunk gyűjtött nemzeti konzultációs kérdőíveken nem szerepelnek adatok, így azokat „szimpatizánsi adatbázis építésére” sem tudjuk felhasználni. Közölték: nem kérnek és nem gyűjtenek adatot, a GDPR-rendeletnek megfelelő adatvédelmi tájékoztatójuk pedig azt is világossá teszi, mi történik a kéretlenül hozzájuk jutó adatokkal: haladéktalanul megsemmisítik azokat, és így tesznek aktivistáik is.

A Fidesz körül kellene vizsgálódni

Ha Péterfalvi Attilának „valóban a személyes adataink sorsa miatt fájna a feje, akkor a Fidesz személyes adatokkal visszaélő akciói körül vizsgálódna: például a nemzeti konzultációnak álcázott szimpatizánsi adatbázis-építő kampánnyal, a nyugdíjasoknak küldött propagandakiadvánnyal, vagy az Erzsébet-táborokban folytatott adatgyűjtéssel kapcsolatban fejezhetné ki aggályait” – olvasható Szél Bernadett és Hadházy Ákos közleményében. Arra kérik a NAIH vezetőjét, hogy ha ezt nem is teszi, akkor legalább „ne akadályozza az embereket abban, hogy kifejezzék a propaganda elleni véleményüket”.

(MTI)

Kép forrása: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 93 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kopjatok le Péterfalvi Attiláról! Ha tizedannyi becsület lenne bennetek, mint amilyen ő, a seggeteket a földhöz verhetnétek.

Szel es Hadhazy lopnak. Nem ok szemelyesen, hanem tamogatoikat kerik arra, hogy masok szellemi termekeit nekik vigyek el.
Ezzel az egyes ember tenyleg nem tud mit kezdeni, hozza mit szolni, ehhez a jog eszkozei dukalnak.

Válaszok:
Gombóc XVI. Artúr | 2020. július 14. 21:44

Az értelmi fogyatékosok nem büntethetőek.

Petíciót kéne indítani, hogy a Momemntum adjon már végre állást ennek a két kártékony pondrónak. Kapjanak valami hátsó irodát, csak ne szennyezzék már a környezetüket.

Ez most teljesen komoly, hogy a nemzeti konzultáció egy "szellemi termék"???

Válaszok:
Google | 2020. július 14. 22:39

Igen, kepzeld el.
A te hozzaszolasod is az, tudod?

Tudod engem már meg sem lep, hogy a magadfajta számára az a természetes, hogy aki bírálja a kedvenc Pártotokat, az csakis baloldali lehet. Elárulok neked egy nagy titkot!!
Én is a jobb oldalon állok, csak nekem már van akkora élettapasztalatom, hogy lássam, hogy az nagyon nem kóser amit a Fidesz csinál. Nekem van arról "élményem", hogy Csermanek hogyan vezette az országot és nagyon sok hasonlóságot látok közte és I.Viktor között.
Ami meg a DK-t illeti, minidig is azt mondtam (írtam), hogy Böszme a legrosszabb ami ezzel az országgal történhetett.
Szóval úgy vagyok én bolsevik, ahogy te Soros rajongó.

"...Megakadályozzák a polgárokat a véleményalkotásban..."
Mert szerinted a nemzeti konzultáció "véleményalkotás".
Ó, szent együgyűség, mondta anno Husz János...

Én a helyedben nem dicsekednék a műveletlenségemmel...

Inkább nem kommentálom, hogy neked a nemzeti konzultációról az MSZMP XII. kongresszusa jutott az eszedbe.
De az biztos, hogy a jelentősége mindkettőnek hasonló.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés