Orbán Viktor kijelölte az új ellenségképet, a cigányságot

2020. január 27. 9:40

Donáth Anna
Mérce
A szegregáltan oktatott, méltó jövőjétől megfosztott roma kisgyerekből lesz az a felnőtt, akinek biztosan nem lesz esélye kiemelkedni.

Orbán Viktor éves sajtótájékoztatóján szalonrasszista politikai üzenetet dobott a jelenlévő újságírók közé, cigányozást eresztett útjára. Azzal vádolta a gyöngyöspatai gyerekek szüleit, hogy »munka nélkül szereznek pénzt«, szembeállítva őket a nem roma helybeliekkel, akik »egész nap keccsölnek«. A miniszterelnök szavait pedig máris visszhangozza az erre tartott propagandagép. Újságban gyűlölködve, tévében »szavaztatva«, honlapokon és politikusi fórumokon viszik tovább a rasszista üzenetet.

Ezért példaértékű, hogy a családok gyermekeikért vállalták, a jogvédők pedig a kormányzati támadások kereszttüzében is végigvitték és megnyerték ezt az ügyet. És mivel jó esély van rá, hogy a putyini mintára született civiltörvényt jogellenesnek ítéli az Európai Bíróság, tovább erősödhet a civilek jogérvényesítő képessége. Fontos, hogy a Fideszt épp méregető és valószínűleg eltanácsoló Néppárt, az uniós forrásokat osztó és ellenőrző EU-s adminisztráció tudjon arról, hogy miközben brutális uniós pénzeket szórnak el integráció és felzárkóztatás címén, a miniszterelnök is részt vesz a cigányság elleni hangulatkeltésben. Gyöngyöspata végső tanulsága pedig erről, a forrásokról szól.

Közhely, de a stadionok országában, a grandiózus világversenyeket rendező (szétlopó) Magyarországon, a határon túli focicsapatokat meg Semjén Zsolt vadászbarátait milliárdokkal támogató költségvetésben akadna elég pénz, hogy a remény cigányságát végre de facto is a nemzet részeként üdvözölhessük.
Idén év végére már 130 milliárdnál is többet mutathat a propaganda-számláló, ennyi az az összeg, amit csak Rogán Antal minisztériuma költött gyűlöletre.

Meg kell végre érteni, hogy a szegregáltan oktatott, méltó jövőjétől megfosztott roma kisgyerekből lesz az a felnőtt, akinek biztosan nem lesz esélye kiemelkedni. Horizontja a közmunka, az oktatástól szándékosan megfosztják. Ha költünk arra, hogy hatévesen megfelelő oktatást kapjanak, akkor egyre többen, egyre nagyobb tudással válhatnak a magyar társadalom megbecsült tagjaivá. Az iskolára kell elkölteni azt a pénzt, aminek különben a sokszorosát kell később tűzoltásra, kárenyhítésre fordítani a szétszakított társadalomban.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 114 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ki fizet kártérítést azoknak a tanároknak, tanulóknak akiknek el kellett menniük a gyöngyöspatai iskolából?

"A gyöngyöspatai Nekcsei Demeter Általános Iskola intézményt vezette tavaly szeptemberig Molnár Károly. A pedagógus arról számolt be, a tanárok csak verbálisan fegyelmezték a tanulókat, hogy fenn tudják tartani az oktatás rendjét. Azonban a szülők közül többen bántalmazták a tanintézet dolgozóit, volt olyan nagymama, aki az unokája tanítóját ütötte meg."
https://hirtv.hu/ahirtvhirei/v..?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202010" target="_blank">https://hirtv.hu/ahirtvhirei/v..

"Nagyon sok olyan eset volt, amikor minősíthetetlen hangon beszéltek velünk, volt fizikai bántalmazás is az elmúlt évtizedben s azt gondolom, hogy egy tanár, aki erre teszi az életét, nem ezért indul a tanári pályán, hogy ezt kelljen nap-mint nap elviselni. És az utóbbi időben mindennapossá váltak ezek"

– mondta el Molnár Károly korábbi iskolaigazgató.

Az intézményben jelenleg 80 diák tanul, pedig 15 évvel ezelőtt még kétszázan jártak ide. Az akkor oktató 15 tanárból mostanra 4 maradt, a többiek más településre mentek át tanítani."
https://hirtv.hu/ahirtvhirei/v..?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202010" target="_blank">https://hirtv.hu/ahirtvhirei/v..

Elolvastam a teljes cikket.
Egyetlen igaz szót találtam benne, azt, hogy "közhely". Ez jól leírja a teljes cikket, a baloldaltól megszokott demagóg közhelyek egymás mögé helyezve. Szerintem ezeket a cikkeket már egy bullshitgenerátor köpi ki, emberi közreműködés nélkül.
Annyit is érnek.

Nyilvánvalóan a most sorozatosan megszólaló baloldali politikusok, újságírók magánemberként tűrhetetlennek tartanák, ha mindennap deviáns emberekkel lennének körülvéve, most központilag rácuppantak a témára, mert abból rövid távú hasznot remélnek - ők azok az emberek, akiknek az lehetne a közös mottójuk, hogy "minél rosszabb, annál jobb".
Nyilvánvalóan cseppet sem érdekli őket, hogy ezzel a többi ember számára mit okoznak hosszú távon, nemcsak a lezüllött emberek mellett élőknek, hanem maguknak a lezüllött embereknek is.
Az a baj, hogy a baloldal mindig akkora médiafölénnyel rendelkezik, hogy még mindig elég embert meg tud győzni a rájuk szavazáshoz, pedig mennyivel jobb lenne mindenkinek, ha egy konzervatív és egy liberális _jobboldali_ párt küzdene a választásokon.

A mentősök is....

Anna!
Apukával kellene megbeszélnie, hogy hajlandó e visszafizetni azt a javadalmazást, amit 2006-2010 időszakában kapott, mert trehány munkát végzett.
A történet 2010 előtti időszakra nyúlik vissza. Így azt is mondhatnánk, hogy az apuka egy rasszista személy.

"2006 és 2010 között az emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságban, valamint 2002 és 2006 között a kulturális és sajtóbizottságban dolgozott."

"Te mit tettél ma Magyarországért Annácska?"

Ne akard megtudni. Bár Gyurcsány az öszödi beszédében már elmondta.

Donáth sokadik idióta és hazug bejegyzése, melynek módszere tipikusan ÚJ-SZDSZ-es: ne azzal foglalkozz, amit a másik / itt: Orbán / mond és tesz, hanem forgasd ki a szavait úgy, hogy aztán diadalmasan cáfolhassad. A pofátlan csúsztatasokkal teli bejegyzése Donáthról állít ki szegénységi bizonyítványt. Szegény, mentálisan nagyon szegény.

Nincsenek "azok" a jobbikosok. Csak egyféle Jobbik volt azokban az időkben. Magyar gárdázó, cipőkbe köpködő, izraeli és EU zászlót égető jobbikosok voltak. Hogy azóta kik álltak át a baloldalhoz, mint egykor a nyilasok a kommunisták közé, az egy másik kérdés.

A cigány szónak így magában is van jelentése.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés