A hörcsög és a ...

2019. október 22. 16:52

Bayer Zsolt
Bádog
A hörcsögök az itt-ott aratott győzelmük után még inkább gyűlölnek, még jobban összehúzzák apró, gonosz, kifejezéstelen és ostoba szemeiket.

„A hörcsögök tizenhárom hosszú éven át mindig mindenben vereséget szenvedtek. Ez hörcsögségükből következett, de erről nem vettek tudomást. Csak gyűjtötték pofazacskójukba azt a keveset, ami maradt még nekik, az a kevés az évek során egyre kevesebb lett, ettől a hörcsögök egyre hörcsögebbek lettek, acsarkodtak, egymásnak estek, és engesztelhetetlenül gyűlölték az egész világot. És meggyőződésükké vált, hogy a gyűlölet a világ természetes állapota.

Mindez aztán ráégett az amúgy is visszataszító, undok pofácskájukra. Egyre összehúzottabb szemekkel pislogtak bele a világba, büdös kis szájuk állandóan vicsorgott, és azt hitték, ez a mosoly.

Aztán egyszer, az utolsó utáni pillanatban, mielőtt éhen döglöttek volna, vagy beledöglöttek volna a vicsorgásba meg az acsarkodásba, sikerült összefogniuk, és itt-ott győzelmet aratniuk.

Nagyon boldogok voltak a hörcsögök, lapogatták egymás pofazacskóit meg a kis púpokat a hátukon, és fogalmuk sem volt arról, mit lát mindebből a többi erdőlakó.

A többi erdőlakó ugyanis mindebből csak annyit látott, hogy a hörcsögök az itt-ott aratott győzelmük után még inkább gyűlölnek, még jobban összehúzzák apró, gonosz, kifejezéstelen és ostoba szemeiket, és még jobban vicsorognak. És így, ilyen állapotban érkeztek meg a szezonnyitó erdei gyűlésre.

Jöttek a hörcsögök, kicsike, undok púpjaikon felborzolták a szőrt, kicsi, büdös szájuk kaffogott, hónuk alatt szorongatták a két perc gyűlöletre összeírt sorokat, amelyekről azt hitték, gondolatok, de hát, éppen gondolatuk nem volt nekik, sohasem.

Volt közöttük néhány különösen ocsmány nőstényhörcsög is, meg egy nyeszlett, szőrehullató kanhörcsög, akit már a hörcsögóvodában is mindig kiröhögtek, na annak kifejezéstelen, bamba és együgyű gombszemében sűrűsödött össze a legtöbb gyűlölség. Olyan pofát vágott mindig, mint egy hörcsög, akit éppen most vizelt le az oroszlán, na nem szándékosan, hanem csak azért, mert nem vette észre, mert őt soha, senki nem veszi észre, így aki arra jár, rálép meg ráhugyoz, az meg ordibál felfelé az avarból, és megesküszik magának, hogy az első adandó alkalommal gyilkolni fog.

Ez nagyon készült az első gyűlésre, hogy majd most megmutatja aztán a világnak, kicsoda is ő valójában, készült, ami nála azt jelentette, hogy behordta a gyűlésre a büdös és koszlott kamrájából, amit talált: száraztésztát, miegyebet. Igy tett most is, és nem sejtette a szerencsétlen, hogy ellopják előle a nagy pillanatot.

Volt ugyanis a hörcsögök között egy, az volt a legocsmányabb mindenhogyan. Varas-ótvaros pofáján ocsmány szőrzet nőtt, és olyan tekintetet hordott, amiért a kocsmában kérdezés és köszönés előtt, azonnali agyonverés jár.

Ez a hörcsög, miközben reggel, az erdei gyűlésre készülődvén felhúzta lyukas és büdös zokniját, azt fundálta ki, hogy most majd végre megmutatja mindenkinek, az egész hálátlan világnak, ki is ő valójában. Így is tett. Megmutatta. A gyűlés egy pontján ugyanis magasba emelt egy táblát, amire ráírta, hogy ide figyeljetek, ide figyeljen mindenki, engem bámuljatok, engem csodáljatok, ENGEM, A LÓNAK A FASZÁT!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 116 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bizony Zsóti!

Bármennyire is nem tudod feldolgozni, de kenyéradó Pártodat megbüntették az emberek, akiknek egyre inkább tele lett a hócipőjük imádott Vezéreddel...
Írhatsz sok hasonló cikket, de tény ettől még tény marad...

Ha zsótiról írod, teljesen igazad van!!!

Azok a választásról-választásra fogyó szavazók pedig sok helyen leváltották a bebetonozottnak hitt Pártkatonákat.
És téged még ezek a tények sem zavarnak, mert azok ellentmondanak álmaidnak...

Nem, szép szőke herceg, nem akarlak téged utánozni.
Amúgy a stílus maga az ember...

Ami a veszett patkányként való viselkedést illeti, a sok elmarasztaló bírósági ítélet valahogy a kedvenc Pártod kapcsán mutat erre.
Ellenzéki párt képviselője még nem vesztett ilyen pert, a Párthoz kapcsolódó sajtó viszont többet is.
Csak ha már a viselkedést emlegeted.

A libsidékájobbikhoz nekem annyi közöm van, mint neked a TI-hez.
Ami meg a "friss regisztrálást" illeti, nézd már meg szép szőke herceg, hogy hány hozzászólásod van neked, és hány nekem.
Hozzám képest neked még nagyon zöld a füled.

És pont te nem akarsz tudomást venni a számokról.
Nyilvánvaló, hogy a Fidesz a legtámogatottabb párt, de arra senki nem számított, hogy ennyi helyen kikap a Párt jelöltje.
Pont úgy teszel, mint a Párt tett az érvénytelen (48%-os) népszavazás után, amikor azt mondták hogy győztek, hiszen az emberek 98%-a támogatta a feltett kérdést.
Csak éppen a 48% 98%-a nem az emberek többsége.

Nem következtetek semmire. Én csupán a tényekhez ragaszkodom. Ezek pedig azt mutatják, hogy a Párt sok helyen leszerepelt. Természetesen azt egy pillanatra sem vitatom, hogy még mindig a Fidesz a legerősebb párt, de ez az erős párt nagy pofonokat kapott az önkormányzati választások során.
Ez pedig tény és nem következtetés.

1. Az a 20 ezer nem 20 ezer:
-Karácsony Gergely: 50,86 százalék (353 595 szavazat)
-Tarlós István: 44,10 százalék (306 609 szavazat)
A kulönbség 46987 szavazat.

2. A választói névjegyzékben összesen mindössze 38 021 EU-s állampolgár van Budapesten, ahol összesen 1 446 458 választópolgár él. A külföldi, választójoggal rendelkezők aránya tehát 2,6 százalék.
Tehát az sem igaz, amit Kósa Lali próbál kommunikálni a gonosz külföldi szavazókról, mert ha az összes szavazó elmegy szavazni és Karácsonyra szavaz (ami nyilvánvalóan nem igaz) és levonod ezt a számot, még mindig Karácsony a győztes.

3. Ami meg az MSZP utódpártját illeti, bőven van a Fideszben olyan aki anno MSZMP tag volt, kezdve Kövér Lászlóval a harcos antikommunistával:
http://www.sokkaljobb.hu/conte..
Minden mindegy, csak potyogjon lóvé?

Szóval szállj le a fellegekből a mai magyar valóságba. A Fidesz ma pont úgy viselkedik mint anno az MSZMP. Ugyanúgy magának akar minden hatalmat és ugyanúgy csak az tud érvényesülni aki párt tag, de legalábbis erősen kötődik a Párthoz.
Aztán még te írsz arról, hogy ki az undorító.
Nem tudom te hány éves vagy, de nekem van saját tapasztalatom amiről írok.

Az a legviccesebb, amikor a tényeket minden oldal a saját szája íze szerint magyarázza...

Te tényleg úgy kommentálsz, hogy el sem olvasod azt amire válaszolsz?????????????????????

"A választói névjegyzékben összesen mindössze 38 021 EU-s állampolgár van Budapesten, ahol összesen 1 446 458 választópolgár él. A külföldi, választójoggal rendelkezők aránya tehát 2,6 százalék."
Milyen 90 ezer szavazni jogosult külföldiről írsz ember?????????????????
Te tényleg nem érted amit olvasol????
Aztán még te írod rólam, hogy "Ha az átlagos napi teendőid közben olyan lenne a hozzáállásod a dolgokhoz, mint a politikához, az asszony kiverne a házból..."

Ami meg a Fideszben levő egykori kommunistákat illeti, akármit mondasz róluk, a múltjukat nem tudják letagadni. Nyilván felmérték, hogy a Fideszben több jut a zsebbe, mint a bukott MSZP-ben.
Ami meg a hatalmat illeti, tudod egy demokráciában azt meg szokták osztani a választások eredménye alapján. Jelenleg pedig, bármennyire is zavarja ez a Pártot, a Parlamentben ülnek még megválasztott képviselők rajtuk kívül is.
Az Alkotmányt mégis egyedül a Fidesz alkotta meg, a -szintén megválasztott- ellenzék javaslataira fekáliát hánytak.

Csak idézek tőled:

"...De a lényeg: hogy tud együttműködni az MSZMP utódpártjával..."

"...Amúgy ez a "lekommunistázás" egy lejárt ócska lemez..."

Önmagadnak mondasz ellent és még észre sem veszed. Szóval Te is dugd fel, jó mélyre.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés