Erdogan alapítványa magániskolát nyit Budapesten

2019. október 18. 8:39
Az alapítványt a 2016-os kudarcba fulladt Erdogan elleni katonai puccs után hozta létre a török kormány.

A fővárosi kormányhivatal engedélyt adott egy olyan általános iskola és gimnázium megnyitásához, amit Recep Tayyip Erdogan török elnök lobbiszervezete hoz létre a magyar fővárosban – értesült a 24.hu.

A Maarif Általános Iskola és Gimnázium az Oktatási Hivatal honlapján elérhető adatok szerint szeptember óta aktív státuszú oktatási intézménynek minősül, bár még nem kezdődött meg a tanítás a IX. kerületbe tervezett intézményben. Az iskola alapítói okirata szerint idén szeptemberben 80 általános iskolai diák tanítását kezdték volna meg, de mégsem kezdődött el az oktatás. Jövőre 240 tanulóval számolnak.

A 24.hu megkereste az intézmény megbízott vezetőjét, aki annyit árult el, hogy egy török eredetű magániskoláról van szó, ami még nem nyitotta meg a kapuit. A portálnak nem sikerült megtudni, hogy pontosan mekkora lesz a költségvetése az intézménynek, és azt sem, hogy csak török, vagy más nemzetiségű diákok is tanulhatnak-e majd benne.

A fenntartó

Az iskola fenntartója az idén nyáron alapított Maarif Hungary Nonprofit Kft. A cég tulajdonosa a törökországi Maarif Alapítvány. Az alapítványt a 2016-os kudarcba fulladt Erdogan elleni katonai puccs után hozta létre a török kormány. Korábban ugyanis Törökország sok pénzt költött arra, hogy világszerte iskolákat alapítson. Az EU-ban Magyarország mellett Romániában, Franciaországban és Németországban rendelkeznek egy-egy intézménnyel.

Összesen 103 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

CEU-nál csak jobb lehet. Az oktatás szabadságába meg egyébként sem lehet beleszólni.

Van Budapestnek megválasztott főpolgármestere, aki már a CEU kérdésében nyilatkozott is. Majd nyilatkozik ebben a kérdésben is.

Karácsony Geri a választások előtt kifejezetten találkozott Isztambul polgármesterével. Hogy miért pont vele, rejtély. De gondolom erről a kérdésről is szó esett.

"Tartsd közel a barátaidat, az ellenségeidet pedig egy lépéssel közelebb.
Ki is mondta?"

Mario Gianluigi Puzo amerikai író.

Miért? Az ellenzék még többet engedne be, akár kvóták alapján is. De ha az ellenzék hirtelen militáns iszlamo- és xenofóbbá vált, akkor éljen budapesti hatalmával és zárassa be az iskolát, és nyilatkozzon a kerítés ügyében.

Mivel CEU van, el kell fogadni a sokszínűséget. Mármint egy valódi liberális számára ez jó hír, s Karácsony is bizonyíthatja a világ felé, hogy Budapest egy igazi multikulturális város.

Továbbá jobb előre felkészülni, s megismerni ezt a kultúrát is, amely 2050-re általános érvényű lesz Európában. Addigra elesik Németország, Franciaország, Hollandia, Svédország, Ausztria, s a többiek. Nálunk így talán nem lesz olyan mélységű a trauma.

Magyarország ideig-óráig még ellent tud állni a migrációs hullámnak, de hiteles szakértők több tízmilliós népmozgást vetítenek előre. Orbánt akkor buktatja meg a globális nagytőke, amikor akarja, amikor a munkaerőhelyzet Magyarországon is megkívánja. Akkor már inkább éljünk együtt a törökökkel, mint az arabokkal. Talán ez a zsidóság számára is vállalhatóbb opció.

S azt sem feledjük, hogy a magyarok a türk tudatú népekkel rokonok, miért kell félni a rokonoktól?

Karácsony már Zuglóban is felkarolta a muszlimokat, most bizonyára mecset építési engedélyt ad ki számukra Zuglóban, vagy a XIII.kerületben. Ez utóbbi lenne a legjobb.

Karácsony létesíthetne egy cigány egyetemet Budapesten a cigány értelmiség megteremtése céljából. Cserdi polgármestere szerint egyébként is robban a "cigányplutónium", hát erre is készülni kellene.

lehet itt acsarkodni a vasárnapi választások okán, ez csak a nép elé vetett csont, amin lehet marakodni, egymást szidni, gyűlölni a minden oldali politikai elitek örömére.

Vagyis a "kiábrándult Fidesz szavazó" valójában a kiábrándult Jobbik szavazó. Orbán az illegális migráció ellen áll ki, de már ezért is xenofóbozza az ellenzék és a nemzetközi politika, a legális migrációval nincs baja. Aki ilyen megfontolásból szavazna a még az illegális migrációt is támogató ellenzékre az szimplán bolond és nem "kiábrándult Fidesz szavazó"

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés