Zöld vagy szivárványos lesz Budapest?

2019. október 14. 12:25
Karácsony vajon észreveszi majd, hogy nem miniszterelnök lett?

Érdekes, hogy mind a három botrányhős győzött a maga helyén: Borkai, Wittinghof és Gajda Péter, a kispesti fehér poros videók hőse. Nos, reméljük, nem jachtokon folyik majd a megnevezetteknél a győzelmi ünneplés.

A főváros döntött, mostantól Karácsony Gergely a főpolgármester. Tarlós Istvánnak ezúton köszönjük, hogy Budapesten véget vetett a Demszky-féle megalomániának, és az apró, de a mindennapi életet segítő fejlesztésekre koncentrált. 

Budapesten a tegnapi választással helyreállt a Tarlós-éra és a 2010-es választás előtti, bevett városi képlet: a nagyváros inkább libi, vörös... göncökbe öltözve. Vajon mennyire törvényszerű, hogy egy nagyváros nem lehet jobboldali? Miért kell ehhez sok évnyi Demszky? Mondjuk a II. és a III. kerület azért meglepő végeredményt hozott, lehet belőle következtetéseket levonni. 

És ami még meglepő: a belső pesti kerületekben a Soproni Tamás-Niedermüller Péter-Horváth Csaba trió győzelme. Próbálom elképzelni például, ahogy Niedermüller Péter megoldja a bulinegyed-problematikát.  

De leginkább azt próbálom elképzelni, hogy Budapest inkább zöld, vagy inkább szivárványos színű lesz-e Karácsony Gergely vezetése alatt (elvégre szivárvány-koalíció fogja vezetni a várost is).

Karácsony vajon észreveszi majd hogy nem miniszterelnök lett, így kultúrharcos ötletei jó részének megvalósítására egyszerűen nem lesz hatásköre? Csak mert nekem úgy tűnik, hogy innen is, onnan is próbálkozott. Ha nem jött be az egyik hadiút, végigjárta a másikat. Csak az nem ugyanoda vezet. Mindenesetre a zuglói mérleg nem mutat jót

Egyebekben minden győztesnek jó munkát, és a tanulságok eredményes levonását kívánom.

 

Összesen 163 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Seszínű lesz. Karácsony meg majd bucskázik, mint szürke szamár a ködben.

Nem fogja észrevenni.
Na és?

Itt van a szemünk előtt MZP példája... sinán újraválasztották, úgy hogy másfél éve nem veszi észre, hogy nem országos prófétának választották meg.

Holnap klíma vészhelyzet. Jövő héten buzibár a Városházán. Helsinki bizottság meg Tranparency International egy szinttel fölötte. A házam elvételére atomfegyverrel készültem fel. Itt várom a tornából felmentetteket. Gyertek vazz!

Elsősorban Lápföldet le kell választani Pestről! Reménytelen hely. Nem lehet a kedvükben járni. Naponta lehet 3 felújítás, átadás, sportnap, haccacáré akkor is mint a kimentett vízbefuló öngyilkosjelölt visszaszavazza Dobrevéket. Dafke! Jól kibaszik magával de happy hogy mással. Is.

Szilvay (Mandiner):
"a Zuglót eddig irányító Karácsony pedig Budán lakik"

Ne csináld, Szilvay, ne csináld!
Inkább nézd ezt a 2016-os hírt Karácsonyról:
https://index.hu/belfold/budap..

Jut eszembe:
tőled kapott rosszpontot a terézvárosi Hassay művésznő a Budán lakásáért?

Mind a kampányfőnökök, a megmondóemberek, a kormánypárti média jobb ha kijózanodik.

És persze mindenekelőtt a vezető politikusok mert semmi nem tart örökké, a hatalom főleg.

Ugye Te progresszív balliberális értelmiségi vagy, csak a szókincsedből és a demokrácia iránti elkötelezettségedből gondoltam erre......

Olyan lesz, mint amikor összekeverik a festékezdoboz összes színét:
kutyagumiszínű.

Mi Budapestnek nagyon jót akartunk: Tarlóst. Ez a Gergő még ígérni sem tudott, olyanokat mondott, ami nem a főpolgármester kompetenciája. Mit csinált az elmúlt öt évben? Semmit nem tanult?
Tudjuk, az ellenzék olyan ari a világbékéből indul ki, csak mi nem kritizálhatjuk az új és egyben változatlanul alkalmatlan főpolgármestert.

Nem kettős állampolgár vagy?

Valóban, téged valami kerítés gátol a mozgásba? Mert azt látom, hogy a gondolkodásod eléggé be van kerítve.

Megértem, nem szívesen olvasod, ha terítékre kerül egy tipikusan internacionalista EU szabályozás, ami alapján külföldiek szavazhatnak belpolitikai kérdésekben. Csak akkor azt magyarázd el, mi a probléma az ellenzék által ukránoknak nevezett kárpátaljai magyarok hasonló szavazataival?

Így van, a kassza most nem Lampert Mónikánál, ahogyan azt 2006-ban hallottuk. Tehát nyugi, nem szégyen az ellenféltől átvenni a módszereket.

Kárpátaljai magyar, vagy bármilyen származású európai - mind a kettőre ugyanaz az EU-s jogszabály vonatkozik. A kárpátaljai magyar nem a te kedved szerint szavaz, a jöttment külföldi viszont igen. Remélem jól foglaltam össze gondolkodásod lényegét.

A Semmelweisen tanítok. Egy külföldi hallgatóm, aki most szeptemberben kezdte a tanulmányait, odalépett hozzám a választásra meghívó magyarul írt papírral, és megkérdezte, hogy ez mi? Elmagyaráztam neki. Magyarul nem beszél, hiszen csak most jött és nem a magyar oktatási programban tanul az egyetemen. Ő maga is csodálkozott, és viccesnek találta, hogy azt sem tudja, ki kicsoda, a kampányt, ha akarná sem értené, még a választó cédulát sem értené, de elvileg joga lenne választani. Ez elképesztő, ez minden, csak nem normális.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés