Vágó István nem teljesen értette, mi az a pszichoterápia, amikor Puzsérról írt

2019. június 19. 09:16

Jámbor András
Mérce

Problémás, amikor távdiagnoszták Orbán Viktorról állapítják meg, éppen milyen mentális betegsége van.

„Én is járok például pszichoterápiába, és nem gondolnám, hogy ettől rosszabb ember lennék, kevésbé alkalmas a munkám elvégzésére, és ez másra is ugyanígy áll.

A mentális betegséggel való megbélyegzés éppen azért problémás dolog, mert a társadalom nagy részének fogalma sincs arról, mit jelent egy ilyen betegség, a legtöbben saját problémáik kapcsán sem rendelkeznek betegségtudattal, és sokszor olyankor se mernek segítséget kérni, amikor szükség lenne rá, mert azt gondolják, ez a gyengeség jele, vagy egyenesen azt, csak a bolondok járnak pszichológushoz.

Pedig nem, és sokkal kevesebben járnak, mint amennyi embernek szüksége lenne erre. A TB által támogatott kezelésekre nagyon kevesen férnek be, és az egészségügy igazából a mentális betegségeket nem is annyira veszi komolyan. A pszichoterápia a gyógyulás eszköze helyett még mindig »nyugatos úri huncutság« Magyarországon.

Ezért problémás az is, amikor távdiagnoszták Orbán Viktorról állapítják meg, éppen milyen mentális betegsége van, avagy éppen azt, hogy őrült. Az ilyen közbeszéd éppen azt idézi elő, hogy kevesebben fordulnak segítségért.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/150300

Ajánljuk még a témában