Az MSZP csak az EP-kampány alatt értesült a Karácsony-DK paktumról

2019. június 14. 13:03
Szerintük Karácsony a legalkalmasabb, de támogatni fogják Kálmán Olgát vagy a Momentum jelöltjét, Kerpel-Fronius Gábort is, ha ők nyerik az előválasztást.

Az MSZP vezetői csak az európai parlamenti választás kampányában értesültek arról, hogy Karácsony Gergely (Párbeszéd) megállapodott a Demokratikus Koalícióval – közölte az MSZP elnöke pénteken Budapesten egy háttérbeszélgetésen.

Tóth Bertalant arról a megállapodásról kérdezték, amely szerint Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke januárban vállalta, nem szerepel az MSZP-Párbeszéd EP-listáján, cserébe a DK támogatja az ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztáson. Az MSZP elnöke elmondta, bár a megkötése pillanatában nem tudott a megállapodásról, később elfogadta Karácsony Gergely indoklását, hogy pártok felett álló jelölt kíván lenni.

Tóth Bertalan közölte, meglepte, hogy a DK Kálmán Olga újságírót indítja az előválasztáson; a szocialisták továbbra is Karácsony Gergelyt támogatják, őt tartják a legalkalmasabb jelöltnek. Hozzátette: támogatni fogják Kálmán Olgát vagy a Momentum jelöltjét, Kerpel-Fronius Gábort is, ha ők nyerik az előválasztást.

A pártelnök kérdésre elmondta, az MSZP-nek 30-40 millió forintja lesz az önkormányzati kampányra, ehhez jönnek a helyi szervezetek forrásai.

Beszélt arról is, hogy több tényező okozta az MSZP-Párbeszéd EP-választási eredményét. Ezek között említette, hogy nem volt egyirányú, egységes kampány, Bangóné Borbély Ildikó patkányozós mondatát, a kibeszélést. Azt sem tartotta jó üzenetnek, hogy listavezetőként közölte, nem megy ki Brüsszelbe. 

Tóth Bertalan Szanyi Tibor alelnök közelmúltbeli, a párt vezetőségét bíráló leveleivel kapcsolatban azt mondta, politikában nem lehet megsértődni. Utolsó figyelmeztetés az elnökség szerdai állásfoglalása, miszerint a párt belső fórumai nyitottak a tagok szabad véleménynyilvánítása előtt, de az elnökség nem tűri a kibeszélést, aki ezzel szembemegy, azt a közösség ki fogja vetni magából – mondta.

Kitért arra, hogy az MSZP-nek elnöksége kezdetén, tavaly nyáron még egymilliárd forintos tartozása volt, októberben lejárt két nagyobb követelés, így jelenleg 550 millió forint az adósság.

(MTI)

Összesen 73 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szuper!
A "nemvagyok superman" saját jelölői előtt titkolva mutyizott későbbi kicsinálójával, a nagy taktikus és teljességgel gátlástalan pojácával.
Most mindenki csodálkozik.
Tarlós meg kávémérgezést kap.

Válaszok:
pollip | 2019. június 14. 14:32

Kedvetlen Tóth Úr!

Bár közöm nemigen van hozzá, de engedjen meg néhány mondatot.

Az MSZ(m)P politikai életben maradásának az egyetlen esélye, hogy miután Karácsony nevű bukik az un. "előválasztáson", mind a Karácsonyt, mind a DK-t elküldik a redves picsába és indítanak egy saját jelöltet (ha rám hallgat, nem a Horváth Csacsit, mert az még többet ront a helyzeten).

Ha a Karácsony nevű nem bukik az un. "előválasztáson", a DK-t elküldik a redves picsába rögtön az előválasztás után.

Rögtön hirdetnek egy valódi baloldali programot. Ez manapság nem túl népszerű, de legalább az életben maradásukat biztosítja. Ennek elemei: többkulcsos adó, minimálbér adómentes, ÁFA csökkentés a + bevételből. Bár én ennek EGYETLEN PONTJÁVAL SEM ÉRTEK EGYET, azonban ha maguk baloldali párt lennének, akkor ezt kellene hirdetniük.

A DK picsába küldésével együtt fel kell szólítaniuk a román testvérpártjukat, hogy el a kezekkel a magyar halottaktól és a magyar-székely nemzeti jelképektől. Követelniük kell a kormánytól ezek ügyekben a keményebb fellépést. (Mondjuk ezzel egyetértek).

Ha továbbra is minden ÁVO-fattyú_liberális seggét nyalják, akkor ősztől süllyesztő. Amit nem sajnálok, azonban az ÁVO-fattyú_liberális banda veszélyesebb Magyarországra, mint maguk, ezért írtam ezeket.

Válaszok:
packó | 2019. június 14. 13:35

Ja, indítsák a Szanyit főpolginak, aki bár nem (sem) fog nyerni, de besöpör egy csomó szavazatot, többet mint Horváth Csacsi.

Hú, most látom, hogy nem egy vidám srácként poénkodsz, hanem komolyan tolod ezt a dumát. Akkor visza a +1. És mész a karámba a szektás haverjaidhoz.

Hat az tuti bukta lenne Tarlósnak. Inkább támogassák csak a maguk fajtát, aztán lassan elfogynak, mert már jelöltjeik sem maradnak.

Ezen gondolkodtam én is. Mondjuk ők leírninmem tudják, legfeljebb a szállítók, mint behajthatatlan követelést, de akkor meg felmerül a jogalap nélküli gazdagodás, és ennek komoly adóvonzata van. Ez a srác vagy teljesen hülye (mert ennyire nem ért a számvitelhez), vagy teljesen hülye (mert önfeljelentést tett).

Jájjjj. Egyre cifrábban ropják.

Mire megejtjük a választást, a Maszop már beolvadt a DK-ba.
Karácsony meg párbeszélhet önmagával.

Szoci szocinak farkasa.

Nem mindegy, hogy ki, és mikor, meg kivel, meg egyáltalán. Egy hatalmas csődtömeg vagytok, amit hosszú szívós munkával elértetek. Első lépésként, amikor azt hittétek, hogy milyen jó lesz nektek, egy nagy dumás, nagyszájú Gyurcsány, Orbánnal szemben
Na, akkor indultatok meg a pusztulás útján, de még tartogatja számotokra a kegyelemdöfést! Mindent csak magatoknak köszönhettek.

Nem is érthető, hogy kampányban visszavonja magát.

"
A pártelnök kérdésre elmondta, az MSZP-nek 30-40 millió forintja lesz az önkormányzati kampányra, ehhez jönnek a helyi szervezetek forrásai.
...
így jelenleg 550 millió forint az adósság.
"

Bazz, ezeknek végük. Ki ad nekik hitelt ilyen eredmény után?

Tulajdonképpen igen, lehetne csinálni. De személy szerint nem volna kedvem segíteni nekik. Ezek ott álltak Horn és Gyurcsány mögött is.

Mögöttük meg korábban a szu.

Ujhelyit, mint kampanyfonokot meg sem említi.
Azt sem mondja, hogy tényleg a mentelmi jog miatt kuldik-e Ujhelyit Brüsszelbe?
Most van a per, Újhelyi ellen vallottak. Szerintük igaz a 30-40 millió.....

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés