TGM a német közmédiának: „A magyar kormány diskurzusa szerint minden individualista meleg, zsidó vagy meleg zsidó”

2019. június 12. 13:17
Tamás Gáspár Miklós filozófus a német közszolgálati MDR-nek adott interjút.

A német közszolgálati MDR interjút közölt Tamás Gáspár Miklós magyar filozófussal. TGM-et az Orbán-kormány politikájáról kérdezték.

A filozófus elmondta, az Orbán-kormány „természetesen” a történelempolitika befolyására törekszik, a célja annak a magyar nemzeti narratívának a terjesztése, hogy mi mindig az idegen hatalmak ellen harcoltunk, a középkori birodalmaktól a mai Európáig. „Ez Orbán történelmi elmélete: a Nyugat ellen, Európa ellen, a felvilágosodás ellen, a liberálisok ellen vagyunk” – fejtegeti TGM.

A német riporter visszakérdezésére a filozófus úgy regál: „Igen, ez egy völkisch, rasszista leírása Magyarországnak”.

A riporter megállapítja: „Orbán logikája szerint a nép az egyén, az individuum fölött áll”. TGM úgy válaszol erre: „Természetesen! Orbán szerint az individualizmus dekadens. Az individualizmus beteges, patologikus. Ez a kormányzat diskurzusa: minden individualista meleg, zsidó vagy meleg zsidó”.

„Hogyan kérem?” – kérdez vissza a riporter. „Nem tréfálok. A legnagyobb vicc, hogy ez nem vicc” – válaszol TGM, aki szerint Orbán és klikkje teljes hatalomra tör a gazdaságban, a politikában, a kultúrában, a szellemiségben. „Ezt hívják diktatúrának, nem? Semmi meglepetés. Semmi újdonság. A klasszikus” – teszi hozzá TGM.

Összesen 184 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez most egy rohadt szemét dolog volt TGM-től, ő maga is tudja, hogy hazudik. Néha megsajnálom ezt a hülyét, mert felbukkan
benne valami emberi, de úgy látom ütni-vágni lehet csak,
mondanivalójától függetlenül.

A ZDF-en meg paramilitáris miliciák masíroznak Magyarországon cigánytanyákon. Ezt vetítik. Hősök tere, gárdaavatás. Vágókép a ZDF-en: március 15. a Főnök beszél a huszár zászlók előtt több százezer ember előtt.
Köszönjük Zázri! A zsenid zuhanyzás közben óriásit talált ki.
TGM, Heller a bokádig nem érhet fel, olyan zseniális, leleményes: "Magyar" Gárda!

"célja annak a magyar nemzeti narratívának a terjesztése, hogy mi mindig az idegen hatalmak ellen harcoltunk, a középkori birodalmaktól a mai Európáig"

És közben valóban, a honfoglalás után jöttek a németek, aztán a tatárok, utána a törökök, akik be is rendezkedtek, utána az osztrákok, utánuk a szovjetek, és most meg a brüsszeliek akarnak beleszólni mindenbe.
Az meg pont a magyarok individualizmusát bizonyítja, hogy ezt még most sem bírják elviselni az emberek.

"A riporter megállapítja: „Orbán logikája szerint a nép az egyén, az individuum fölött áll”. TGM úgy válaszol erre: „Természetesen! Orbán szerint az individualizmus dekadens."
Kíváncsi vagyok, hogy mivel tudná ezt alátámasztani.
Viszont abban speciel pont igaza van Orbánnak, hogy amikor Magyarország gyenge volt, annak a széthúzás volt az oka, az individualizmusban is meg kell találni a közös célokat.

"aki szerint Orbán és klikkje teljes hatalomra tör a gazdaságban, a politikában, a kultúrában, a szellemiségben"
Én meg azt látom, hogy nagyon szúrja baloldal szemét, ha nem ők dominálnak bármelyik területen, ahogy megszokták korábban. Ráadásul ez az a baloldal, amelyik mindig az idegen érdekeket kereste, mióta megszűnt a monopóliuma, folyamatosan hülyézi az embereket, és nem érti, hogy ennek ellenére miért nem szeretik.

Válaszok:
hátakkor | 2019. június 12. 13:54

Bírjuk TGM másik nyilatkozatát, hogy örülne ha a fia boldog buzi lenne, de azt a megvetést nem kívánja fiacskájának, amit a pasaréti ötös buszon tapasztal. A középosztály a buszon Magyar Nemzetet meg Magyar Fórumot olvas a hosszú úton.. Erre a proletariátus utolsó fegyvere, hogy az ilyen kiadványokat árusító bodegákat fel kell borogatni. Semmi játékbolt, partykellék, füstgránát rendőrök közé hajítása. Ez a TGM már volt hídakon SzDSz zászlót lengető kommünár. Is. Moszkva téri flashmob a rasszizmus ellen. A 21-es buszon a cigó fickót egy másik cigó kaszabolta meg. Egyszer meg lehetne független progresszív kiegyensúlyozott pártatlan , világnézetileg független européer kommitének vizsgálnia a németországi közszolgálatiság helyzetét.

ahogy Frédi felment a Várba Edmund Veesenmayerként előadni 3 ultimátumát a magyar Miniszterelnöknek. A reptérről elébb beugrott a zsinagógába, meg a Nádor utcai Soros egyetemre, amit vissza kell hozni Judapestre. A bajor Műszaki Egyetem sem adhat ki amerikai diplomát saját bajor törvényeik szerint amerikai kampusz, és oktatás nélkül.

"Mutti két barátnőjének kezében van a német média nagy része..."
Mondok progresszívebbet: A svéd média 85%-a két család kezében van. Akik nem is svédek.

"Ezt hívják diktatúrának, nem?"
Nem, ..szd meg! Az lenne diktatúra, ha egy ilyen nyilatkozat után többet nem mernél hazajönni. De haza mersz jönni, mert te is jól tudod, hogy hazudsz.

Válaszok:
vizesnyolcas | 2019. június 12. 16:04

"Ez még a 2012-es Paul Lendvai féle film elején volt, úgy látszik, a ZDF-en még mindig ez megy."

A Sargentini jelentésben mindenesetre megbízható pontos független civil forrásokkal megjelölve egy éve is paramilitáris miliciák masíroztak cigánytanyákon. Mivel az EP a tartózkodókkal együtt kétharmaddal megszavazta, akkor így van.
Mi meg itt élünk és azt látjuk, hogy Pest-Budán leginkább amcsi, japcsi, orosz, angol, spanyol és pl. holland gárdák masíroznak egész nap.

100%-os nyugdíjat kap az MTA-ból. Sose volt filozófus és évi egyszer ment be a fizuért. Miről beszélünk? Kolozsvárott, Londonban hommie lenne egy melegebb fészekben.

"TGM hogyan lett Holokauszt traumatizalt ha az anyja nem is volt deportalva?"

Az anyja a román kommunista párt alapítója. Mondjuk erről TGM nem tehet. De amit TGM művel, arról tehet.

"TGM nem hülye, csak úgy érzi, hogy jobban jár, ha a globalistákat-federalistákat támogatja."

Pedig de. Komplett idióta.

Aki ismeri a magyar helyzetet, az csak hahotázik TGM-en, aki pedig nem ismeri, annak úgy kell.

Ügyes, találó, humoros, kreatív. Gratulálok!

Mit beszél ez a marha? Meleg zsidó a saját törvényeik szerint nem is létezhet:
Moshe Maya rabbi az izraeli parlamentben leszögezte: a Halakha törvénye szerint a homoszexualitás büntetése: halál.
Forrás: Ze'ev Chafets: Real Torah Judaism, The Jerusalem Report, 1996. január 25, 18.old.

"A Halakha (a zsidó törvény) megszabja, hogy a leszbikust nem kell halállal büntetni, mint a férfi homoszexuálist, sőt még pappal is köthet házasságot. Viszont tettéért fegyelmi büntetés jár: megkorbácsolás."
Forrás: Maurice Lamm: The Jewish Way of Love and Marriage (A szerelem és a házasság zsidó módja), Harper, 1980, 67.old.

Mivel Eisenhower tábornok majd USA elnök könyvének címe: Crusade in Europe, tehát kereszteshadjárat Európában, mnden szövetséges katona megvetendő. Végre helyben vagyunk.

Az Egyesült Európás Dobrev ötletnél nincs nagyobb individualizmus ellenesség.
Megint a rossz fára ugattál fel.

Lehetséges, de más Orbán-ellenes cikkek kommentjeti olvasva, meglepően sok német Orbán mellé áll, mert ismerik a migrációval kapcsolatos észszerű álláspontját. Továbbá, nem kevesen vannak kint élő Orbán-párti magyarok, akik szintén megteszik a kellő felvilágosítást a maguk privát-körében.

Ez a nyilatkozat minimum egy jégcsákányt megérdemelne. Már csak a baloldali hagyományok szerint is.

TGM nem a kommentelőkről nyilatkozott, hanem a kormányról. Úgyhogy itt itt bárki bármit kommentel, TGM állítása változatlanul színtiszta hazugság.

Szimpatikus, de ezek NEM mennek. Még menni sem tudnak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés