Manfred Weber

Az Európai Néppárt továbbra is kiáll Weber mellett

2019. május 28. 21:49

Mivel ismét Európa vezető politikai erejévé váltunk, biztos vagyok benne, hogy Manfred Weber lesz az Európai Bizottság következő elnöke – hangsúlyozta Joseph Daul, a Néppárt elnöke.

Az európai választásokat követően az Európai Néppárt (EPP) vezetői kedd este Brüsszelben találkoztak az Európai Tanács informális ülése előtt, és gratuláltak az EPP csúcsjelöltének, Manfred Webernek a választási sikeréhez, és egyhangú támogatásukat fejezték ki, bízva abban, hogy személyében az Európai Bizottság új elnökét köszönthetik majd. A találkozón szó esett az európai parlamenti választások eredményeiről is.
 
Joseph Daul a Néppárt jelenlegi elnöke kiemelte, hogy „a múlt hét során az Európai Unió választópolgárainak több mint fele szavazott a kontinensük jövőbeli útjáról, ezzel az elmúlt két évtized legmagasabb részvételi arányát sikerült elérni, ami egyértelműen az európai demokrácia győzelme. Ez a győzelem azonban a csúcsjelölti rendszer validálása és az európai projekt sikeressége is. Úgy látszik Európa polgárai megértették, hogy a közös kihívásokra közös, európai válaszokat kell adni.”
 
„Az EPP úttörője volt a csúcsjelölti rendszer kidolgozásának, azért, hogy Európa és az Európai Unió közelebb kerüljön az emberekhez, és a pártcsalád továbbra is elkötelezett ezen rendszer mellett – hívta fel a figyelmet az elnök.

 „Az európai polgárok ismét megtiszteltek bennünket azzal, hogy a legnagyobb frakcióvá tettek minket a Parlamentben, ez bizonyítja, hogy az emberek bíznak a Néppárt politikájában. Mivel ismét Európa vezető politikai erejévé váltunk, biztos vagyok benne, hogy Manfred Weber lesz az Európai Bizottság következő elnöke” – hangsúlyozta Daul.

A Néppárt elnöke szerint Weber sikeres európai kampányt tudhat maga mögött, melyet egy okos, erős és emberközeli Európa jövőképére épített. Weber az elmúlt tizenöt évben már teljesített, megmutatta, hogy képes tárgyalni, hidakat építeni és ha kell harcolni az európai értékekért egy sikeres jövő érdekében. Jelenleg ezekre a tulajdonságokra van a leginkább szüksége az Európai Bizottság új elnökének – jelentette ki.
 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/149204

Ajánljuk még a témában