Manfred Weber

Az Európai Néppárt továbbra is kiáll Weber mellett

2019. május 28. 21:49
Mivel ismét Európa vezető politikai erejévé váltunk, biztos vagyok benne, hogy Manfred Weber lesz az Európai Bizottság következő elnöke – hangsúlyozta Joseph Daul, a Néppárt elnöke.

Az európai választásokat követően az Európai Néppárt (EPP) vezetői kedd este Brüsszelben találkoztak az Európai Tanács informális ülése előtt, és gratuláltak az EPP csúcsjelöltének, Manfred Webernek a választási sikeréhez, és egyhangú támogatásukat fejezték ki, bízva abban, hogy személyében az Európai Bizottság új elnökét köszönthetik majd. A találkozón szó esett az európai parlamenti választások eredményeiről is.
 
Joseph Daul a Néppárt jelenlegi elnöke kiemelte, hogy „a múlt hét során az Európai Unió választópolgárainak több mint fele szavazott a kontinensük jövőbeli útjáról, ezzel az elmúlt két évtized legmagasabb részvételi arányát sikerült elérni, ami egyértelműen az európai demokrácia győzelme. Ez a győzelem azonban a csúcsjelölti rendszer validálása és az európai projekt sikeressége is. Úgy látszik Európa polgárai megértették, hogy a közös kihívásokra közös, európai válaszokat kell adni.”
 
„Az EPP úttörője volt a csúcsjelölti rendszer kidolgozásának, azért, hogy Európa és az Európai Unió közelebb kerüljön az emberekhez, és a pártcsalád továbbra is elkötelezett ezen rendszer mellett – hívta fel a figyelmet az elnök.

 „Az európai polgárok ismét megtiszteltek bennünket azzal, hogy a legnagyobb frakcióvá tettek minket a Parlamentben, ez bizonyítja, hogy az emberek bíznak a Néppárt politikájában. Mivel ismét Európa vezető politikai erejévé váltunk, biztos vagyok benne, hogy Manfred Weber lesz az Európai Bizottság következő elnöke” – hangsúlyozta Daul.

A Néppárt elnöke szerint Weber sikeres európai kampányt tudhat maga mögött, melyet egy okos, erős és emberközeli Európa jövőképére épített. Weber az elmúlt tizenöt évben már teljesített, megmutatta, hogy képes tárgyalni, hidakat építeni és ha kell harcolni az európai értékekért egy sikeres jövő érdekében. Jelenleg ezekre a tulajdonságokra van a leginkább szüksége az Európai Bizottság új elnökének – jelentette ki.
 

Összesen 90 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Néppárt csillaga lefele tart és ebben Joseph Daulnak, a Néppárt elnökének is van egy téglája. Jobban tenné ha távozna.
Még korántsem biztos, hogy a legnagyobb a Néppárt, mert előfordulhat, hogy pártok lépnek ki, ugyanakkor a szocialisták, liberálisok, zöldek összefoghatnak és akkor a Néppárt kitörölheti ....

Most nem annyira számít, mit mond az epp vagy Daul . Ugyanis nem az ő kezükben van a döntés, hanem a minelnökök kezében.
Ez a véleményük, ennyi és nem több.

Joseph Daul téved amikor azt állítja: "Európa vezető politikai erejévé váltunk ismét", mert két fő vonulat észlelhető.
Az egyik a federalista a másik a nép-nemzeti. Weber az előbbi csoporthoz tartozik amely kb. 120 képviselővel rendelkezik.
Amennyiben minden kötél szakad és a nép-nemzeti rész kiválik, önálló frakciót alapít, akkor már nem a legnagyobb frakció a Néppárt.

Szerintem Weber megbukott. A kampánya sem volt sikeres mert nem építteti hidakat, sőt hidakat rombolt. Szakmailag és politikai is alkalmatlan, megosztó személy.

„Az EPP úttörője volt a csúcsjelölti rendszer kidolgozásának, azért, hogy Európa és az Európai Unió közelebb kerüljön az emberekhez, és a pártcsalád továbbra is elkötelezett ezen rendszer mellett" amely nem több mint egy zsibárus piac, árveréshez hasonló kivitelezéssel, kikerülve a választó polgárokat.

Így ebben a formájában egy nagy káosz, melynek semmi köze a demokráciához.

"Az EPP úttörője volt a csúcsjelölti rendszer kidolgozásának, azért, hogy Európa és az Európai Unió közelebb kerüljön az emberekhez, és a pártcsalád továbbra is elkötelezett ezen rendszer mellett"

Ennek a renccernek vége.
Merkel, bár kövér, de béna kacsa, Kurz jegelve, a francia republikánusok a pad alatt. A többi néppártos egy tarka-barka ellentmondások közt vergődő rongyszőnyeg. Weber erejét a néppárt egysége adta, de azt saját sokkulacsos politikájával szétverte.
A kisebb frakciókban szereplő pártokból kikerült kormányfőknek nem érdeke a "renccer" fenntartása.

Timmermans és Weber, + Fogtünder, a magyar ellenzék messiásainak, maximum a BRIAN ÉLETE 2.0-re futja. Nem fogják megváltani a Zúniót.

A HVG szerint: "Megüzenték az uniós vezetők: Weber próbálkozhat, de nincs sok esélye
Az Európai Unió állam-és kormányfői nem mondták ki, hogy bojkottálják a csúcsjelölti rendszert, de azért megüzenték az Európai Parlamentnek, hogy a javaslatot márpedig ők teszik az Európai Bizottság elnökének a személyére. Könnyen lehet, hogy Merkel és az Európai Néppárt kiállása sem lesz elég ahhoz, hogy Manfred Weber töltse be ezt a funkciót."
https://hvg.hu/gazdasag/201905..

A Strache-videó valódi célpontja, nem az osztrák, hanem Orbán.
A Strache-eset óta Orbánra kiadták a kilövési parancsot.
A nyugat-európai "sajtó" a legaljasabb vádló, támadó hangnemet enged meg magának, nyilvánvalóan nem véletlenül.
Sorosék a Goodfriend-kudarc óta dolgozhattak Orbán ellehetetlenítésén.
Most elérkezettnek látják az időt, a kártyalapok az asztalra kerültek, Weber Néppártja is kihátrál - a Soros-terv x-edik részeként - OV mögül.
Ma a jelek Orbán bukását mutatják az EU-ban.
Ezért kell itt, Magyarországon minden eddiginél jelzésértékűbb kiállás, erődemonstráció Magyarország négyszer megválasztott miniszterelnöke mellett!
Mivel neki van igaza, s ez transzponálva annyit jelent:
Magyarország vagy Orbán mellé áll, vagy elvész - ismerve a "magyar" bal-lib kollaboránsok képességeit, morális mínuszát - immár visszafordíthatatlanul, örökre...
Szerdán tartja ülését a Néppárt-frakció.
A Fidesz is elmegy.
Az utolsó csepp a Soros-méregpohárban az lesz: a Fidesz-t, a Néppárt magyar tagját NEM FOGJÁK BEENGEDNI AZ ÜLÉSRE.
A ZSÁKMÁNYVEZÉRELT NEW YORK-I ÁLTELEPESEK SOROS-OSZTAGA TELJES KÖRŰ TÁMADÁSÁNAK UTOLSÓ FÁZISA KÖVETKEZIK.

A liberális zöldek éppúgy átverték a szavazókat, ahogy ezt tette az SZDSZ Magyarországon Kovács Pistikével. Ahogy az SZDSZ-nek úgy az EU zöldjeinek sem sikerült átütő erőt elérniük és előbb utóbb a választó polgárok is rájönnek majd, hogy átverték őket.
Erről szol az alább idézett szöveg.

„A céljaik elérésére persze kellett egy hiteles főszereplő, akire hamar rátaláltak Greta Thunberg személyében. A tizenhat éves svéd lány azzal lett híres, hogy elindított egy iskolai sztrájkot, amit aztán világszerte egyre több országban gondoltak követendőnek az iskolás fiatalok. Így most péntekenként nem a suliban vannak, hanem ellógják aznapi óráikat, hogy a klímaváltozás ügye mellett kampányoljanak az utcákon. Greta személye nélkül ez az óriási mozgalom nem jöhetett volna létre, és ezt tudták jól a zöldek is.
Ők a tizenéveseket akarták megszólítani, ehhez pedig jó ötlet volt egy iskolás lány személyét felépíteni.”
Bővebben: https://888.hu/pszicho/a-zold-..

"A Strache-videó valódi célpontja, nem az osztrák,"

Eddig rendben van, de a folytatás már téves. Szerintem a Strache videó valódi célpontja a konzervatív-keresztény-nemzeti pártok lejáratása, megbélyegzése. Ez jelenik meg Weber, Merkel beszédében.

A kérdés viszont az lenne: Hol található az origó, a középpont?

Az EU elődje és amire az EU épült nemzetek gazdasági szövetsége alján jött létre. Szerintem ez lenne a középpont és amelyik párt ezt továbbra is vallja, az áll a demokrácia talaján.

Mivel ettől a két nagy alapító ország szocialista és liberális pártjai ettől eltértek szélsőséges pártoknak tekinthetők. Az eltérés pedig pártpolitikai ideológia mentén történt. A cél a nemzett államok megszüntetése és egy nagy akolba való betelepítése. Ez pedig a diktatúra első lépcsője. Ennek figyelembevételével kijelenthető, hogy a valóságban a liberális demokrácia nem más, mint liberális diktatúra. Merkel és Weber és Joseph Daul is erre az útra tévedt.

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2019. május 29. 8:50

Daul a kiválasztási küzdelmes alkufolyamatba illeszti mondandóját. Ebben a fázisban ezt kellett mondania,de ettől ez még nem válik valóra...

Igen, ma megint bukik a Zorbán. De most már tényleg.

(ásít)

:)))))

Egyetértek, ám a végcél mégis csak Orbán kiütése.
Miért?
Mert, ahogyan írod, a tervnek, "a nemzetállamok megszüntetése és egy nagy akolba való betelepítés"-ének első számú akadálya a magyar miniszterelnök.
Tehát, ha őt kiiktatják, ezzel nyernek min. 4-5 évet, és pontosan ennyi idő kell ahhoz, hogy az európai népességcsere döntő lépését, a földrészen a kritikus tömegű - visszafordíthatatlan - migráns milliókat behozzák őseink földjére.

Az nevet, aki a végén nevet...
Ha Orbán ma, a következő hetekben meg is bukik az EU-ban, pár év, max 2-3 és olyan csinbumcirkuszt fogsz látni, amilyenre Európában még nem volt példa.
Pedig ez a kontinens tudna mesélni...
És Orbán ott lesz... és nem ő fog menekülni...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés