Mi Hazánk: Afganisztán helyett a magyar határra menjenek a magyar katonák!

2019. március 17. 15:59
„Afganisztáni megszállás helyett inkább a magyar határon kellene az afgánokkal szemben felsorakozni” – fogalmazott Novák Előd.

A Mi Hazánk Mozgalom azt követeli, hogy Afganisztán helyett a magyar határra menjen a magyar honvédség – mondta Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke vasárnapi sajtótájékoztatóján.

„Afganisztáni megszállás helyett inkább a magyar határon kellene az afgánokkal szemben felsorakozni” – fogalmazott a politikus, felidézve a márciusi ifjak azon követelését, hogy magyar katonát ne vigyenek külföldre.

Hangsúlyozta: a Mi Hazánk Mozgalom az idegen érdekek helyett a magyar szempontokat helyezné előtérbe a hadseregfejlesztésben, így az afganisztáni és ehhez hasonló „megszállásokra” költött milliárdokból inkább vonzóbb hazai javadalmazást, korszerű felszerelést és komolyabb hazai hadgyakorlatokat biztosítana a magyar honvédeknek.

Novák Előd úgy véli, a magyar NATO-tagság függetlenségünk feladásával járt, inkább amerikai érdekeket szolgál és más NATO-tagállammal szemben nem nyújt védelmet a szövetség. Hozzátette: az eddigi kormányok „túlbuzgósága” miatt több külföldi „megszállásban” vett részt Magyarország és a hadiipari fejlesztések sem a magyar érdekeket tartották szem előtt.

Közölte: a Mi Hazánk a külföldi szolgálatokat előtérbe helyező, moduláris rendszerű haderőfejlesztés helyett a haza védelmét önállóan ellátni képes honvédség összfegyvernemi tervezését szorgalmazza.

Kérdésre válaszolva a március 15-ei ellenzéki demonstrációról Novák Előd azt mondta: elképesztő az az elvtelen összeborulás, amely „Gyurcsányék háza táján összejött a hatalom minden áron való megszerzéséért”. A Mi Hazánk Mozgalom se Gyurcsány, se Orbán rendszerével nem kollaborál – jelentette ki.

(MTI)

Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Novák Előd mindenáron magára akarja vonni a figyelmet, ezért beszél bődületes marhaságokat.
A magyar hadsereg, ugyanúgy mint bármely hadsereg az Európai Unióból nem képes egyedül szembeszállni "bármely más nemzet fegyveres erejével".
De részei vagyunk a NATO-nak és a hadsereg felszereltségének alkalmasnak kell lenni arra, hogy a szövetség részeként sikeresen teljesíthessük a ránk eső feladatokat.
Az előítéletekkel terhelt agyúak ezt nem képesek felfogni!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés