Megérkezett Andy Vajna a leggazdagabb magyarok listájára

2016. május 6. 11:25
A Napi.hu gondozásában megjelent a 100 leggazdagabb magyar listája. A lista élén Csányi Sándor OTP elnök áll 200 milliárddal, míg a második helyen Bige László, a harmadikon pedig Demján Sándor áll. Az adatok szerint Simicska Lajos növelte a vagyonát. Az idei listára felkerült Andy Vajna is, aki 44 milliárdos vagyonával a tizenhatodik a listán.

A Napi.hu kiadta 2016-os kiadványát a 100 leggazdagabb magyarról. A 15. jubileumi kiadvány becsült adatai szerint a leggazdagabb magyar továbbra is Csányi Sándor 200 milliárd forinttal. Az OTP elnökének a Forbes magazin becslése szerint 287,9 milliárd forintja van, amivel ő az első magyar, aki felkerült a dollármilliárdosok listájára.

A képzeletbeli dobogó második fokán Csányi versenytársa Bige László, a Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa, míg a harmadik helyen Demján Sándor áll. Előbbinek a vagyona 175, utóbbinak 120 milliárd forintja van a lap becslése szerint. A Forbesnál Bige a harmadik 157,3 milliárddal, míg Demján a negyedik 155,6 milliárd forinttal. A Forbes tavalyi listáján a két üzletembert Gattyán György előzte be 165,4 milliárd forinttal, míg a napi.hu-nál Gattyán csak a hatodik 96 milliárd forinttal.

A Napi.hu listáján szerepel Simicska Lajos is, aki a lista szerint 10 milliárd forinttal növelte a vagyonát, 83 milliárd forintra, azonban a Forbes becslése szerint Simicska vagyona eléri a 112 milliárdot is. A Napi.hu listáján új belépőként szerepel Vajna András György, azaz Andy Vajna. A filmproducernek a Napi.hu becslései szerint 44 milliárd forintos vagyona van, amivel a tizenhatodik a leggazdagabb magyarok listáján.

A listán szereplők összvagyona idén már megközelítette a 2800 milliárd forintot, ez azt jelenti, hogy egy év alatt 180 milliárddal növekedett a leggazdagabbak vagyona az adatok szerint. 

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagy öröm ez...Timikének!

Nem csak a Vajna pénzét. Minden tőkésnek az idegen munka kisajátításából van pénze.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés