Vallott a baloldali elítélt: varsói mintára vennék át a hatalmat Magyarországon

2024. október 19. 07:57

Varsói mintára, Brüsszel által támogatva venné át a hatalmat a baloldal.

2024. október 19. 07:57
null

Nyitókép: Fekete-Győr András Facebook-oldala

A Momentum beismerte, hogy a baloldal a lengyel kormány megdöntésének Brüsszel által támogatott módszerét alkalmazná Magyarországon is. Fekete-Győr András – akit jogerősen elítéltek – kifejtette, hogy a varsói modellt szeretné megvalósítani hazánkban, ami egy erőszakos politikai leszámolásra épülne. A bíróság ítélete után Fekete-Győr kijelentette, azon fog dolgozni, hogy hazahozzák Varsóból a kormányváltáshoz vezető „jó példákat”, és ezeket felhasználják a rendszerváltás érdekében 2026-ban – számolt be a Magyar Nemzet.

Ezzel Fekete-Győr, a Momentum korábbi elnöke elismerte, hogy pártja már évek óta aktívan dolgozik Magyarország ellen.

A parlamentből kiszorult politikus a közösségi oldalán azt is közölte, hogy az elveszített mandátumát Cseh Katalin fogja átvenni, aki a 2022-es közös ellenzéki listán csak a 276. helyen szerepelt. EP-képviselőként Cseh sokszor nyíltan bírálta Magyarországot, így mostantól már a magyar parlamentben is képviselheti a brüsszeli liberális elit érdekeit. A régi-új terv tehát a kormány megbuktatása, ahogyan az uniós intézmények egy éve tették Lengyelországban.

Szikra Levente, az Alapjogokért Központ vezető elemzője szerint Lengyelország példáján keresztül világosan látszik, mit terveznek Magyarországon a progresszív erők. Donald Tusk Lengyelországban a „liberális demokrácia” visszaépítésére hivatkozik, de valójában jogsértések sorát követi el, mint például ellenzéki politikusok bebörtönzése, a közmédia erőszakos elfoglalása, vagy a bírósági vezetők eltávolítása – miközben Brüsszel csendben marad.

A baloldal terve itthon is a Tusk által megalkotott varsói modell megvalósítása, azaz egy erőszakos politikai leszámolás”

– hangsúlyozta az elemző, aki szerint „Fekete-Győr András kijelentése nyílt beismerése annak, hogy a varsói modell meghonosításán dolgoznak”.

„A hazai baloldal már a legutóbbi országgyűlési választások előtt sem titkolta, hogy ugyanerre készül: az alaptörvény egyszerű többséggel történő módosítása, különböző vezetők, például a legfőbb ügyész jogellenes elmozdítása is a programjuk részét képezte. Nehéz elképzelni, hogy az Európai Néppárt, melynek Tusk elnöke is volt, mást tartogatna hazánknak, mint Lengyelország számára. Ebben természetesen a baloldali és a liberális szövetségeseire, így a Momentumra is számíthat” – tette hozzá a lapnak Szikra Levente. 

Kapcsolódó vélemény

undefined

Gréczy Zsolt

Facebook

Idézőjel

Nem mi támadtuk őket, ők támadtak minket. És az ellentétek később újra kiéleződtek.

 

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000117
2024. október 19. 14:12
🍓 ️ ­É­r­t­­é­k­e­­l­d­­ ­­­a­­ ­s­­z­e­x­­­i­­ ­­p­­u­­n­c­­i­­m­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­.­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
irondome
2024. október 19. 14:09
Azért ehhez - ha netán Brüsszel, az új Moszkva közreműködésével így alakulna - nekünk is lenne egy-két szavunk!!! Magyarország nem lesz idegeneké!!!
nnjohn
2024. október 19. 13:46
Vagyis a liberálfasiszták az antidemokratikus, aljas módszert választják: sok apró szarból építenek egy moslékra valót, és URALKODNI kezdenek, de szó szerint, ami nem az ország érdekeit és az ország lakóinak érdekeit képviseli, hanem egyértelműen a globalista urak, alias OLIGARCHÁK elvárásait.
Chardonnay99
2024. október 19. 13:21
Elkezdődött egy gazember szentté avatása...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!