Felszínre hozták a Balatonba zuhant Messerchmitt motorját is

2023. október 18. 22:08

Folyamatosan kerülnek elő az értékes világháborús leletek a tóból.

2023. október 18. 22:08

A Magyar Honvédség szakemberei október eleje óta szisztematikusan haladnak előre a második világháború során a Balatonba zuhant magyar Messerschmitt-vadászgép kiemelésének előkészítő munkálataival – írta a honvedelem.hu. A katonák szakértelmének és kitartásának köszönhetően sorra kerülnek felszínre a gép különböző részei.

A legutóbbi kiemelés alkalmával pedig sikerült felszínre hozni a Messerschmitt egyben maradt motorját. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ahogy arról portálunk is rendszeresen beszámol folyamatosan kerülnek elő az értékes leletek a tóból. A repülőgép alkatrészei közül már sikerült kiemelni a légcsavaragyat két légcsavartollal, majd a búvárok felszínre hozták a Győrben készült repülőgép fegyverzetének egy részét.

Nemrég előkerült a Messerschmitt ma is működő iránytűje és motorjának egy darabja, melyen a vadászrepülőgép vörössel felfestett oldalszámának egy része is látható.

***

Nyitókép: Kiss Gábor / honvedelem.hu

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. október 19. 01:44
Elég pocsék videókat csinálnak az eseményről. Annyit lát az ember, hogy valami történik.
llnnhegyi
2023. október 19. 01:00
Azonnal rejtsék el Szalay Bobri Kristóf honvédelmi miniszter elől!! Mint katonai repülő motorján még felszáll vele és Csádba repül vele.
letsgobrandon-2
2023. október 19. 00:52
kis szerencsével az a motor még forog...
apoa
2023. október 19. 00:27
tuti, hogy pöccre fog indulni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!