Baranyi Krisztina csökkentené az FTC támogatását

2019. november 19. 13:22

Az októberben megválasztott ferencvárosi polgármester inkább a tömeg- és diáksportra költene, mint a versenysportra.

2019. november 19. 13:22

A magyar focit én már elég régóta nem nézem, ez nem titok” – jelentette ki Baranyi Krisztina a Digi Sport Reggeli Start című műsorában. Az új, ferencvárosi polgármester hozzátette, hogy most elkezdett újra futballmérkőzésre járni, ahol a „hangulat ugyan elvarázsolta, de a játék nem annyira”.

Ferencváros sporttámogatásával kapcsolatban azt mondta: az meglehetősen egyoldalú volt, mert amellett, hogy az FTC-nek évi 50 milliót adtak szabadfelhasználású módon, ezen felül a körülbelül 20 milliós sportpályázati támogatások nagy része is odament. A polgármester ezzel kapcsolatban kijelentette: „kizárólag versenysportra felhasználni önkormánzati forrásokat az nem annyira megmagyarázható ezért sokkal többet szeretne tömeg- és diáksportra fordítani az öt éves ciklusában”.

Az atlétikai világbajnokság rendezésével kapcsolatban Baranyi Krisztina elmondta azt is, hogy szerinte egy versenyre felépíteni egy ekkora létesítményt pazarlás. Hozzátette, hogy a Puskás Aréna egy impozáns épület, de „190 milliárd forintba bele kellett volna, hogy férjen egy futókör és máris olyan szentélye lenne az atlétikának is, mint amilyen a futballnak van Magyarországon”.

Baranyi szerint az atlétikai stadion tervei azt mutatják, hogy az kizárólag atlétikai funkcióval fog rendelkezni, ezért nem látja át, hogy lehetne azt más célra is igénybe venni. 

A ferencvárosi polgármester arról is beszélt, hogy a népligeti sportcsarnok tervét – ami a kézilabda eb-re épül – támogatja, mert szerinte az nem csak kézilabdacsarnokként fog funkcionálni, továbbá úgy vélekedett, hogy „Budapestnek már több mint 20 éves adóssága egy ilyen rendezvényközpont felépítése”. 

 

 

Összesen 246 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ondiabind
2019. november 21. 03:41
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
DrPepper
2019. november 20. 08:36
Baranyi szemmel láthatóan mindenhez IS ért.
A teremburáját
2019. november 19. 23:43
Így van az, ha egy buta ember, aki okosnak képzeli magát, nem tudja, hogy minden élsportoló alapból hiú, hiszen szeretné megmutatni a világnak, hogy ő ki s mire képes, nem a szerény ibolyák világa! A küzdelemé a vetélytársakkal, az idővel, a kilókkal, a méterekkel, stb. S a húságra nem igen hat jól az ha a kutya sem tudja ki vagy! Nos, ma hányan tudnának az országból felsorolni akár csak 3 kiváló mostani atlétát? Nincs sokkal több az igaz, de legalább ennyi van. Mikor sokan voltak, akkor az iskolások is fújták a nevüket! S ehhez kellenek a stadionok, sportcsarnokok, uszodák, mert válogatni csak a sok jelentkezőből lehet igazán, s a sok jelentkező meg akkor jön, ha lát reményt benne, hogy egyszer ő is ezekben az épitményekben fog örülni a honfitársai ünneplésének, biztatásának! DE ezt a Schollanderék, meg a többi bikfafej képtelen megérteni!
longobárd
2019. november 19. 22:00
" az olimpiai játékokat megnyitom" idézet O V - tól... -)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!