Visszavonta Demeter Márta NATO-s tagságát Kövér László

2019. január 05. 11:20

Kövér László házelnök december 21-én visszavonta Demeter Márta képviselő NATO parlamenti közgyűlési tagságát.

2019. január 05. 11:20

 Kövér László házelnök az országgyűlési törvényben, valamint a NATO parlamenti közgyűlés alapszabályában rögzített jogkörével élve december 21-én visszavonta Demeter Márta képviselő NATO parlamenti közgyűlési tagságát – mondta Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke a Magyar Időknek. 

Demeter Márta még októberben fordult a Belügyminisztériumhoz azzal a kérdéssel, hogy miért a honvédség A319-es Airbusával utazott haza Orbán Flóra, a miniszterelnök legkisebb lánya Ciprusról. Mint később kiderült, a gépen utazó Orbán Flóra egy Cipruson szolgáló magyar katona gyermeke volt és nem a kormányfő legkisebb lánya. 

Kövér László az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatójánál kezdeményezte az LMP-s politikus nemzetbiztonsági felülvizsgálatát a történtek után, a Fidesz képviselőcsoportja pedig a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordult, amely megállapította, hogy Demeter Márta nem nyilvános „minőségű” adatokat hozott nyilvánosságra. 

Demeter ellen többen tettek feljelentést hivatali visszaélés gyanúja miatt, hiszen az LMP társelnöke harminc évre titkosított, nem nyilvános, érzékeny katonai adatokat tett közzé a gyanú szerint.

Keresztes László Lóránt január 3-i levelében a következőt írta Kövér László házelnöknek az üggyel kapcsolatban: „A hatályos szabályok alapján Önnek nincsen arra joga, hogy a magyar országgyűlés képviselőjét a NATO Parlamenti Közgyűléséből visszahívja. Ezért levelét nem tudom másként értékelni, mint politikai kommunikációs eszköznek, amelyet a Fidesz az ellenzéki képviselőkkel szemben használ.”

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2019. január 06. 14:43
Ebben az ügyben Keresztes azt hitte, hogy jól helyre tette Kövért! Hiába na, az az alak mindent jobban tud, csak a véletlen az oka, hogy nem ő a Ház elnöke! Valahogy nem hallom a reakciókat baloldalról - vagy csendben átkozódnak, szitkozódnak az ostoba celeb miatt?
Peter8811
2019. január 06. 10:52
Haha, kilépett a Balfaszkisasszony a NÁTÓ-ból, nembaj majd a Renátó megvigasztalja,
Mich
2019. január 05. 15:36
... a magyar állampolgárságát is vissza kellene vonni...!
vktzmnksr
2019. január 05. 15:07
O1G , es remelem , hogy Kover beleharap a szappanba ....:-))) Hajra , Demeter Marti !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!