Feljelentette Hadházy Ákost a KEHI

2015. január 08. 17:52

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) nagy nyilvánosság előtt elkövetett, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás miatt feljelentést tett Hadházy Ákos LMP-s szakszóvivő ellen.

2015. január 08. 17:52

A KEHI csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint felmerül a gyanúja annak, hogy Hadházy Ákos szándékosan, a KEHI lejáratása céljából állított valótlanságokat csütörtöki sajtótájékoztatóján. Az ellenzéki politikus egyebek mellett azt mondta, a közpénzek elköltésének ellenőrzésére hivatott intézmény is „sikeresen tünteti el” az uniós pénzeket. Hadházy Ákos egy olyan beszerzés részleteit ismertette, amelyben 17 millió forintot költött el a Kehi szervezetfejlesztési tanulmányok készíttetésére, és amelyre mindössze két, a témában referenciával nem rendelkező céget hívott meg.

A KEHI szerint az Államreform Operatív Programban 27 millió forint uniós támogatást nyertek el szervezetfejlesztésre, amellyel a jogszabálynak megfelelően elszámoltak. Közölték: nem igaz, hogy 17 millió forintot költöttek tanulmányokra, nem két céget hívtak meg, hanem hármat, ezek rendelkeztek referenciával, és az sem igaz, hogy a projekt egyetlen eredménye egy háromoldalas elnöki utasítás, mivel csak a projekt eredményeiről szóló összefoglaló 28 oldal terjedelmű.

Jelezték, hogy a megkötött valamennyi szerződés nyilvános: teljes terjedelmében megtalálható a KEHI honlapján, ezért merül fel a gyanú, hogy Hadházy Ákos szándékosan, a KEHI lejáratása miatt állított valótlanságokat.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Toledo
2015. január 10. 00:41
Már odáig süllyedt,Hogy a "Magyar"ATV-be jár egy követ fújni a blankoltakkal.
Hadházy Ákos
2015. január 08. 23:31
Tessék eldönteni, hogy ezek az ajánlások, felismerések megértek-e 17 millió forintot.Ennyi a lényeg. Egyébként sajnálom, ha indulatokat keltettem Önökben. http://kehi.kormany.hu/download/6/c5/a0000/A%20projekt%20%C3%A1ltal%20%C3%A9rintett%20bels%C5%91%20utas%C3%ADt%C3%A1sok%20%C3%B6sszefoglal%C3%A1sa.pdf
puszika
2015. január 08. 18:57
A sikertelenség bizony elveszi az ember eszét! Hadházy állandó bizonyítási kényszerben van. Csak soha nem sikerül néki!!!
Mich
2015. január 08. 18:44
Ez az a Hadházy aki a Fidesz szekszárdi önkormányzati képviselője volt... majd amikor nem futtatták tovább, rájött hogy ő a bukott baloldal polgármesterjelöltje akar lenni, de belebukott, és azóta is bukdácsol...?! (Bele is bukdácsolt az LMP-be [amely éppen nemrég "egyeztetett" a CIA emberével], és most [összhangban a Jóbarát-hadművelettel] korrupciós vádakkal próbálja az állami ellenőrző szervek [KEHI, NAV] munkáját ellehetetleníteni...) Ő az?! Remélem, elítélik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!