Úgy tűnik, nem Lőw Zsolt lesz Sallai csapatának edzője

2024. március 20. 16:55

Az SC Freiburg a klubon belül találta meg Christian Streich utódját.

2024. március 20. 16:55
München, 2024. január 13.
Lőw Zsolt, a Bayern München labdarúgócsapatának másodedzõje interjút ad a közmédia munkatársainak a csapat müncheni edzõközpontjában 2024. január 11-én.
MTI/Czeglédi Zsolt

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt 

Úgy tűnik mégsem Lőw Zsolt lesz két válogatott labdarúgónk, Sallai Roland és Szalai Attila csapatának új edzője. A Bild és a Kicker egyaránt arról ír, hogy megvan az SC Freiburg távozó trénerének utódja, aki a klubon belülről érkezik. Mint arról korábban beszálmoltunk, a Freiburgot az elmúlt 12 évben vezető Christian Streich hétfőn teljesen váratlanul bejelentette, hogy az idény végén befejezi a munkát a klub kötelékében. 

Ezt is ajánljuk a témában

Természetesen azonnal megindult a találgatás, hogy ki lehet majd Streich utódja, és szóba került a Thomas Tuchel segítőjeként a Bayern Münchentől az idény végén távozó Lőw Zsolt neve is. A Bild azonban már akkor is valószínűbbnek tartotta, hogy a Freiburg házon belül oldja meg az edzőkérdést, mégpedig a klubban korábban játékosként több mint 200 mérkőzésen pályára lépő Julian Schuster kinevezésével. 

A legfrissebb hírükben pedig már tényként kezelik a jelenleg az ifjúsági csapatnál dolgozó 38 éves szakember kinevezését. Schuster 2008-tól 2018-as visszavonulásáig Streich játékosa volt, majd a Freiburg akadémiáján kezdett el dolgozni, és részt vett a video- és ellenfélelemzésekben. A fiatal edző nemrég megszerezte a pro licenc engedélyét is. 

Ezt is ajánljuk a témában

Az 58 éves Christian Streich Freiburgban született, játékos-pályafutása nagy részét az egyesületben töltötte, edzette az U19-es együttest, majd 2011 decemberében nevezték ki a piros-fehérek vezetőedzőjének. Streich a csapatot 1991 és 2007 között vezető Volker Finke mögött az egyesület történetének második leghosszabb ideig dolgozó trénere lett.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:57
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­d­­ö­g­­ö­­s­­ ­­l­­­á­­­n­y­­­o­k­ ­v­á­r­­n­a­­­k­ ­­­r­á­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­­.­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­.­­­𝗙­𝗨­𝗡
rebekakedves
2024. március 20. 22:12
L.Zs egy másodedző eddig sem akart első lenni. Miután egy év két év után kirugdostak őket, szerintem hazajön pihenni a következő munkáig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!