Gyurákovics Andrea: Baranyi egy autoriter személyiség

2024. május 03. 10:36

Csak az a fontos Baranyi Krisztinának, hogy forogjon a neve a sajtóban – állítja a Fidesz ferencvárosi polgármester-jelöltje.

2024. május 03. 10:36

Nyitókép: Gyurákovics Andrea Facebook-oldala

A Fidesz IX. kerületi polgármester-jelöltje, Gyurákovics Andrea adott interjút az Indexnek, amelyben szóba kerültek a kerületi fejlesztések, a párbeszédképesség és az is, hogy mi a problémája a 9. Magazinnal.

„Míg Bácskai János 2019 előtti 5 éves polgármesteri ciklusában 150 fejlesztés vagy beruházás valósult meg Ferencvárosban, az elmúlt 4 és fél évben, Baranyi Krisztina vezetésének időszakában lejtmenetbe került a városrész” – állítja Gyurákovics Andrea. A korábbi ciklusokon átívelő tömbrehabilitációt mindenképpen újraindítaná, érthetetlennek tartja ennek elsikkadását, mivel

 2019-ben 9 milliárdos többlettel adták át a kassza kulcsát Baranyi Krisztinának, s a költségvetés jelenlegi helyzete is lehetővé tette volna a folytatását.

„A 2019 előtt 25 milliárdos főösszeghez képest ma közel 40 milliárd a kerületi kassza éves bevétele. Látható tehát, hogy míg korábban 22 önkormányzati ingatlant sikerült felújítani, kevesebb pénzből, addig – ha minden szerencsésen alakul – most csak egy 30 lakásos épületet tudnak majd átadni” – mondta a polgármester-jelölt.

Baranyi egy autoriter személyiség

Gyurákovics Andrea szerint azért nem válnak valóra a kerület tervei, mert Baranyi Krisztina nem tudott szót érteni az őt polgármesteri székbe juttató pártok képviselőivel, ennek pedig az az oka, hogy 

a városvezető autoriter személyiség.

Gyurákovics erre példaként az Ecseri úti metrókijárat felszíni rendezésének esetét említette, ahol megoldást jelenthetett volna a rekonstrukció évenkénti ütemezése. „Akkor nem kellett volna erre máshonnan elvonni jelentős forrásokat” – tette hozzá. A polgármester-jelölt elmondása szerint a képviselők semmilyen tájékoztatást nem kaptak arról, hogy mitől lett az előzetesen meghatározott 1 milliárdos ráfordításból több mint 2 milliárd. Emellett a Fővárosi Önkormányzatnak 30% tulajdonrésze van a metró felszíni területében, de a képviselők kérdéseire arról, hogy ebből mennyi költséget fognak vállalni és milyen módon, vagy hogy hogyan kompenzálják a kerületet, nem kaptak választ.

Az ominózus szobordöntögetésről elmondta, hogy az egyik választópolgár szerint ezt is a polgármester szervezte meg, mert ez is a személye körüli hírt generál, „számára ugyanis láthatóan igen fontos, hogy az online médiában forogjon a neve, hogy bekerüljön a hírekbe”.  Baranyi nyilatkozataival szemben a kerület lapjaként megjelenő 9. magazint nem tartja független újságnak, hiszen képviselőjük nyilatkozatára ugyanabban a lapszámban, rögtön a nyilatkozat alatt jelenhetett meg a rá adott kabinetfőnöki reakció is.

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2024. május 03. 12:13
AZ! "Baranyi egy autoriter személyiség"
makapaka2
2024. május 03. 12:05
Szörnyellának el kell tűnnie Ferencváros éléről, mert alkalmatlan a feledatra.
hegyivadász
2024. május 03. 11:31
A kormányzati propagandát kárhoztatóknak, az ellenzéki függetlenobjektív sajtó ideálját kergetőknek javaslom a 9. kerületi újság olvasgatását. Lesz meglepetés, hogy a csodás ballib elvek a gyakorlatban hogyan valósulnak meg.
hlaci83
2024. május 03. 10:38
Botránypolitizálás. Igazi seggfej tempó, Gyurcsány a nagymestere, de ez az idióta picsa is jól megtanulta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!