2020. december 7. 19:10
Mit kínál az „új hullámos” sörfőző? Miért érlelik a sört whiskys hordóban? A kultikus belga, német és brit márkák mellett növekszik a kereslet a hazai prémium sörökre is, melyről a magyar Horizont Brewing kisüzemi főzde sörszakértőivel beszélgettünk.
2
2020. december 7. 16:54
Miért fejleszt valaki le egy Puzsér Generátort? Mi a motivációja? Kapcsolatban van-e Puzsérral magával? És van-e kedvenc mondása saját generátorától? Kifaggattuk a generátor fejlesztőjét, aki magát csak „random kreatív alkotónak” nevezi.
6
2020. december 7. 16:43
Körbejártuk a kormány által javasolt, ám a Volner János-féle változtatásokkal tovább szigorodó listaállítási szabályozást. A kamupártok esélyei bizonyosan lecsökkenek, az ismét Gyurcsány által fémjelzett baloldalra gyakorolt hatásról azonban megoszlanak a vélemények.
5
2020. december 7. 12:24
Több odafigyelés és jobb mozgósítás kell a magyaroknak, könnyen lehet, hogy fél év múlva előrehozott választások jönnek Romániában. Pászkán Zsolt politológus egy PNL-USR-RMDSZ koalíciót sem tart kizártnak, ekkor viszont a magyarellenes szólamok szaporodhatnak meg, a szociáldemokraták és az elnök háborúja pedig folytatódik. Pászkán úgy véli, a frissen bejutott AUR nevű nacionalista párt számára lehet, hogy csak „kapudrog” a magyarellenesség, és inkább a „politikai ortodoxia” irányában indulna meg.
3
Nagy lengyel LMBTQ-vita
2020. december 6. 13:20
Kik állnak egymással szemben az összetűzésekig fajuló lengyel kultúrharcban? Bartosz Staszewski lengyel melegaktivista még a templomok megrongálását is támogatja; Tymoteusz Zych, a keresztény-konzervatív Ordo Iuris igazgatóhelyettese szerint viszont a tüntetők nagy része nincs tisztában, mi ellen tiltakozik. Az abortusz szigorítása kapcsán kirobbant ideológiai háborúskodás vezető szereplőit kérdeztük.
5
2020. december 6. 11:10
Itt van Amerika – szól egy nemrég a boltokba került, vaskos, ám igényes és ízléses kötet címe. A borítóról egy szétkapott hamburger néz vissza ránk, az alcím pedig arról tájékoztat minket, hogy a Sebők Miklós és Böcskei Balázs által szerkesztett kötet az amerikai politika magyarországi hatásáról szól.
11
Írta: Sal Endre
2020. december 5. 14:23
IV. Károly sosem mondott le a magyar trón visszaszerzéséről, bár rövid uralkodása alatt alig tartózkodott budavári palotájában. Ismét egy izgalmas cikk a Nemzeti Hauszmann Program Facebook-oldaláról.
6
2020. december 5. 13:42
Feladták-e elveiket az európai kereszténydemokraták? Az EU helyébe léphet-e a NATO? Mi lesz az al-Káidával és az Iszlám Állammal? Van-e terrorveszély ma Magyarországon? Európa, az illegális migráció és a terrorizmus kapcsolatáról, illetve jövőjéről beszélgettek a meghívott vendégek a Migrációkutató Intézet konferenciáján.
2
2020. december 5. 12:05
Két tag távozott, új bőgős és frontember érkezett a csapatba, valamint kettéválasztották a zenekart világzenei és népzenei formációra. Ami biztosan marad, az az igényes, gyökereit tekintve is magyar könnyűzene. Interjúnk.
2
2020. december 4. 20:00
Mi kell ahhoz napjainkban, hogy egy nő sikeres legyen a közéletben? Főként egy olyan országban, ahol egy kisebbség tagjaként kell érvényesülnie. Bogya Anna, az RMDSZ Nőszervezetének az ügyvezető elnöke kétszeresen nehéz helyzetből indult, mégis az egyik legsikeresebb női politikus Erdélyben. Egy rendhagyó karrier és ami mögötte van.
4
2020. december 4. 12:00
Célunk, hogy a digitális térben is garantáljuk a véleménynyilvánítás szabadságát a hamisan értelmezett politikai korrektség korlátozásai nélkül – írta megkeresésünkre az Igazságügyi Minisztérium. A tárca már a Facebookkal is levelezett, ám az ilyen cégek ellenőrzése globális kihívást jelent.
2
2020. december 3. 21:40
„Abszolút ellenjavallt” járványtani szempontból a jelenlegi szigorító intézkedések enyhítése Rusvai Miklós virológus szerint. A szakértő úgy látja: jelenleg 160-200 ezer tünetmentes fertőzött szórhatja a vírust anélkül, hogy tudna róla. Rusvai elárulta, melyik vakcinával oltatná be magát habozás nélkül, és arról is szólt, hogy miért lehet többekben hatástalan az orosz oltóanyag.
20
2020. december 3. 17:56
A jogállam esszencialista felfogása valójában a domináns nyugati liberális elitek diszkriminatív, kolonialista konstrukciója.
12
2020. december 3. 14:12
Míg az exkormányfő egyre többször nyilvánul meg ismét közéleti kérdésekben, az elmúlt időszakban Bajnai emberei a Fővárosi Önkormányzatban és az ellenzéki hátországban is rendre feltűntek.
54
Írta: Sal Endre
2020. december 3. 14:02
Napra pontosan 120 esztendeje, hogy megalakult a Ferencváros futballszakosztálya. 1900-ban mindez csak egy rövid hírt ért az újságokban, hiszen ki gondolta volna akkor, hogy a football nevű játék ennyire sikeres lesz, az FTC futballszakosztálya pedig minden idők legeredményesebb hazai focicsapatát adja. Újságcikkeken keresztül mutatjuk be, milyen volt a ferencvárosi valóság az előző századelőn!
5
2020. december 3. 10:23
„Niedermüller Péter a Hunvald-korszak embereiben bízik, akik elherdálták az önkormányzat vagyonát, és azokat támadja, akik mindezt megpróbálták rendbe tenni” – mondja Bajkai István fideszes parlamenti képviselő a kerületi polgármester működéséről. Interjúnk az erzsébetvárosi politikai csatározásokról!
4
2020. december 3. 7:00
Az erdélyi magyarság számára kulcsfontosságú parlamenti választásokra készül Románia. Az RMDSZ jelöltje, Benkő Erika már a háta mögött tudhat négy évet Bukarestben, és a hétvégén újra harcba indul. Többek között arról is kérdeztük, hogy látja a Trianon-törvényt, és van-e realitása a székely autonómiának. Közben az is szóba került, hogy nőként miként lehet érvényesülni az erdélyi közéletben. Interjúnk.
2
2020. december 2. 14:00
Hogyan él a magyarság és milyen politikai erőt tud képviselni Kolozsváron? Mi a helyzet a társadalmi változásokkal? Meg lehet-e szólítani a vegyes identitásúakat és a románokat? Talpas Botondot, az RMDSZ Kolozs megyei képviselőjelöltjét kérdeztük a vasárnapi román parlamenti választás előtt.

összesen: 5871 db | 18 db/oldal

első vissza 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 következő utolsó