2020. szeptember 3. 14:33
A wisconsini Kenoshában egy rendőri intézkedés során hétszer belelőttek egy fekete férfiba. A városban elszabaduló pokolban aztán megjelent egy gépfegyverrel lövöldözni kezdő tinédzser is. Nem sokkal később befutott Trump, Joe Biden pedig csütörtökön mutatja meg magát a Michigan-tó partján. Pillanatkép az elnökválasztás előtt lángoló Amerikából.
36
2020. szeptember 2. 14:15
Szeptembertől új csapat készíti az Indexet, miután augusztus végén lejárt a távozó munkatársak felmondási ideje. A lelépők szerint politikai nyomásgyakorlás miatt hagyták ott az Indexet, valójában azonban a cég elavult mamutstruktúrája lehetett az oka az általuk kifogások átalakítási kísérleteknek. Összefoglalónk a távozó indexesekről és az Index átalakításáról.
14
2020. szeptember 2. 14:05
A 25 év alatti franciaországi muszlimok 74 százalékának a vallás fontosabb, mint a Francia Köztársaság alapértékei – derül ki a több mint öt évvel ezelőtti Charlie Hebdo-mészárlás most kezdődő perének apropóján készült felmérésből. Ebből az is kiderül: a muszlimok alacsonyabb arányban ítélik el határozottan a Charlie Hebdo-tragédiát, mint a teljes francia lakosság.
1
2020. szeptember 2. 13:30
A koronavírus-tagadóktól a raszta hippiken át a neonácikig és birodalminémet-tudatúakig terjedő, színes tiltakozási mozgalom alakult ki a járványszabályozások ellen Németországban – a hétvégén a Reichstagot is sikerült megrohamozniuk. Kik ők és mit akarnak?
4
2020. szeptember 2. 11:59
Franciaországban meghétszereződött a covid-fertőzöttek száma, míg Spanyolország kétezer katonát vet be a második hullám megfékezésére. Negatív csúcsot döntött Csehország is, kéttucatnyi iskola nem nyitott ki. Szerdai covid-körképünk!
4
2020. szeptember 2. 11:36
„Itt bizony egy olyan új generáció formálódik, aminek meghatározó élménye lesz a koronavírus” – szögezi le Székely Levente. A Kárpát-medencei nagymintás ifjúságkutatás szakmai vezetőjével, a Kutatópont Műhely kutatási igazgatójával arról beszélgettünk, hogyan hatott a járvány a generációkra, nagyobb lett-e a feszültség a nemzedékek között, és mennyire érdekli a közélet vagy bármi más a mai fiatalokat. Nagyinterjúnk!
7
2020. szeptember 1. 20:50
Az MSZP szeptember közepén tartja tisztújító kongresszusát, ahol a jelenlegi pártelnök, Tóth Bertalan és Mesterházy Attila csap össze. A női társelnöknek induló Kunhalmi Ágnes Tóth mellett tette le a voksát, csakúgy, mint a pártelit nagy része. Mesterházy vidéken erős. Kérdés, van-e egyáltalán jövője az utódpártnak, vagy három évtizeddel a rendszerváltás után végleg az SZDSZ sorsára jut.
49
2020. szeptember 1. 20:39
Európa a történelem során „többször vált utópista gondolatok túszává, a brit nép pedig ezt történelmileg nem szerette”; Amerikában pedig már „két olyan generáció van, akiknek azt tanították, hogy Amerika a legrosszabb ország a világon”. Nigel Farage és Douglas Murray beszélgettek a progresszió vadhajtásairól.
2
2020. augusztus 31. 17:09
Az amerikai börtönök túlzsúfoltak, a büntetési tételek magasak, az ítéletek kemények, már egy kis füvezésért is évekre rács mögött találja magát az ember, és persze az egész amerikai büntetésvégrehajtást áthatja a feketeellenes rasszizmus – ezek a baloldal általános meggyőződései az Egyesült Államok bíráskodásával és börtöneivel kapcsolatban, nem kis részben a Black Lives Matter mozgalom hatására. Vajon igazak-e ezek a vélekedések?
1
2020. augusztus 31. 9:43
Sorra dőlnek a negatív rekordok a Magyarországgal határos országokban is: Ukrajnában megnégyszereződött a napi fertőzésszám a tavaszi adatokhoz képest. Nem csoda, hogy augusztus 28-án le is zárták a határokat. Horvátország is újra berobbant: a vírus leginkább a tengerparti szórakozóhelyeken terjed és a fiatalok a legfőbb terjesztők. Körképünk!
12
2020. augusztus 29. 18:32
Vasárnap választ Montenegró, és a Bosznia-Hercegovináéhoz mérhető etnikai tagoltsággal küzdő országnak nem mindennapi politikai küzdelemben lesz része: az országot Jugoszlávia felbomlása óta ilyen-olyan minőségben vezető Milo Đukanović elnök vezette Szocialisták Demokrata Pártjának ezúttal a Szerb Ortodox Egyházzal kell megmérkőznie az urnáknál. Választási körképünk!
2020. augusztus 29. 8:45
Az MSZP-s Csorbai Ferenc a fideszes Szekó József polgármester halála után lecsapott az alkalomra, és jogi lehetőségeit „kimaxolva”, ellenjelölt híján megszerezte a polgármesterséget a tavaly őszi önkormányzati választásokon. A fideszes többségű képviselő-testület viszont feloszlatta magát, szeptember 27-én jöhet a mohácsi időközi választás.
2
2020. augusztus 28. 17:14
Meredek emelkedésbe kezdett a koronavírusos esetszám, egy nap alatt 132 újabb betegnél mutatták ki a covid-19-et – péntek délután be is jelentették az újabb szigorításokat. A Dél-pesti Centrumkórház infektológusa lapunknak elmondta: csütörtökön a náluk jelentkező 91 esetből mindössze öten voltak hatvan felett. Szlávik Jánost a szigorításról és az iskolanyitás veszélyeiről kérdeztük – üzent a vírusszkeptikusoknak is.
8
2020. augusztus 28. 13:50
„Hogyan fogunk tanítani, ha fél osztályok rendszeresen hiányoznak majd?” – teszik fel a kérdést a tanárok, míg a szülőket leginkább az foglalkoztatja, meddig tudnak a gyerekek tantermi keretek között tanulni, és mikor kényszerülnek ismét digitális oktatásba. Hogyan oldják meg az iskolák a tanulók közötti távolságtartást, hogyan hozzák be a féléves kimaradást és mi lesz, ha a tanár kényszerül karanténba? Riportunk.
2
Írta: Sal Endre
2020. augusztus 27. 12:16
Művésze volt a bútorasztalosságnak, s a tehetsége révén odáig jutott, hogy megvette azt a bútorgyárat az Üllői úton, ahonnan kiebrudalták, mikor évekkel korábban munkára jelentkezett. Ő Thék Endre, akinek a budavári palotában a századforduló legszebb reprezentációs terme, a Szent István-terem csodás faburkolatát köszönhetjük és akit a Tanácsköztársaság ideje alatt a kommunisták nem engedtek a családi sírboltba temetni, mert burzsujnak bélyegezték. Ismét egy izgalmas cikk a Nemzeti Hauszmann Program Facebook-oldaláról.
6
2020. augusztus 27. 12:06
Nagy port kavart Magyarországon Michael Roth német külügyi államtitkár antiszemitázása – de nem ez az első eset, hogy német szociáldemokrata politikusok megosztó dolgokat állítanak Magyarországról. Katarina Barley szerint érthetetlen, hogy éppen egy magyar bővítési biztos vizsgálja felül a balkáni országok jogállamiságát, Martin Schulz pedig úgy látja: Orbán egy cinikus, számító alak. Nosztalgiázzon velünk!
16
2020. augusztus 27. 9:43
A demokrácia megerősítéséhez a legfontosabb a családok megerősítése, mert itt termelődik újra meg a demokratikus, empatikus, polgári karakter – mondta lapunknak Rétvári Bence, az EMMI államtitkára, aki szerint a Black Lives Matter aktivistái és a Kádár iránt nosztalgiázók is egy nem létező, emberarcú kommunizmusban hisznek. Interjúnk.
25
2020. augusztus 27. 7:08
Mit olvasott a nyáron Orbán Balázs és Mesterházy Attila? Miért jelentkeztek idén ennyire kevesen a felsőoktatásba? Hogyan alakult Trump és a republikánusok viszonya az évek során? Kárpátaljai nagycsaládosok és kortárs kalózok, Hegyi Zoltán és Demkó Attila írásai, Gilvesy Róbert borász portréja – itt az új Mandiner!
6

összesen: 5557 db | 18 db/oldal

első vissza 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 következő utolsó