Frankfurter Allgemeine Zeitung: Meloni újra Magyarország mellett

2023. február 8. 8:28
A német lap szerint Orbán Viktor „elárulása” ellenére Novák Katalinnal a legszorosabb együttműködésről állapodtak meg.

Közvélemény-kutatók szerint Giorgia Meloni jelenleg a legnépszerűbb politikai vezető Európában, 46-49 százalékos támogatottsággal – tájékoztatott a keddi lapszámában a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

A német lap arról is tájékoztatott, hogy Meloni láthatóan megbecsült partner, aki pragmatikusan képviseli az euróövezet harmadik legnagyobb gazdaságának érdekeit. Decemberben támogatta a 6,3 milliárd euró Magyarországnak történő szétosztásának visszatartását az EU Bizottság jogállamisággal kapcsolatos aggályai miatt.

Régi barátja, Orbán Viktor „elárulása” ellenére Meloni a magyar köztársasági elnök, Novák Katalin múlt heti látogatása során ismét Budapest mellé állt:

a legszorosabb együttműködésről állapodtak meg az illegális bevándorlás elleni küzdelemben,

valamint a hagyományos család védelmében és az EU járvány utáni helyreállítási alapjából származó források rugalmasabb felhasználásáért folytatott küzdelemben is – emlékeztetett a lap.

***

Novák Katalin Giorgia Melonival találkozott Rómában

Nyitókép: DURSUN AYDEMIR / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 109 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az ördög a részletekben van, és a részletek tartalmazhattak olyasmit, ami kiskapu a migránsok beengedésére. Volt olyan szöveg a szerződésben, hogy ide egyetlen olyan migráns nem jöhet be, aki törvénysértő módon, dokumentumok nélkül, embercsempészek segítségével - NGO hajókat is beleértve - érkezik, netán erőszakkal akar bejutni az EU-ba? Amíg ilyen kitétel nincs, addig ennek a hiánya segíti a migrációt.

Mondjuk az újságírás mélyrepülése is megérne egy-két szót...

1915 Olaszország
1916 Románia

Az is számíthat valamit, hogy az epp-ben sokan felháborodtak, mert Weber a tudtuk nélkül, de a nevükben is tárgyalt Melonival. Nem biztos, hogy az epp szívesen fogadja Meloni pártját.

Weberre egyébként is haragszanak, mert két fizetést! vesz fel. Egyet az epp elnökeként, egyet az epp frakcióvezetőjeként:-)))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés