Orbán Viktor: Több kihívás éri Európát, de Magyarország nem hagyja magát

2022. november 26. 17:47
A miniszterelnök a Kereszténydemokrata Internacionálé rendezvényére csatlakozott be videón.

Európai politikai helyzetértékelésében elmondta: a földrészt többfajta kihívás éri egyidejűleg, az ukrajnai háború és a nyomában járó gazdasági válság, az illegális és egyre erőszakosabb migráció, valamint a nyugati neomarxista ideológia terjedése. A háborúról szólva Orbán Viktor elmondta:

Európa egységes a célok tekintetében, a legfontosabb az, hogy Oroszország ne jelentsen veszélyt Európa biztonságára, és ehhez szükség van egy szuverén Ukrajnára.

 A miniszterelnök szerint az eszközök, különösen a szankciók kapcsán azonban eltérnek a vélemények. Hozzátette, hogy ezek a viták továbbra is velünk maradnak.

A gazdasági kérdésekkel kapcsolatban a kormányfő kiemelte: a rövidtávú célkitűzés a recesszió elkerülése. Közép-Európa gazdaságainak szerinte sikerülni fog, ugyanakkor a háború és a brüsszeli szankciók miatt megemelkedett energiaárak ezt nagyon megnehezítik. Orbán Viktor felszólalását azzal zárta:

a válságos időszakokban cselekedni kell és enyhíteni a bajt; Magyarország biztosan nem hagyja magát.

(MTI) 

Nyitókép: Fischer Zoltán/MTI 

Összesen 93 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Viktor!

Kissé disszonáns a megnyilatkozásod. naponta retiráltok, feladjátok a korábbi, a társadalom többsége támogatását élvező irányvonalatokat, besimultok. Szerényebben a kommunikációval, a győzelmi jelentésekkel. kezd előjönni a 2002-es gőg, nagyképűség.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés