„Von der Leyen megszegte az ígéretét, nem elég szigorú Magyarországgal szemben” – Daniel Freund tombol

2022. szeptember 12. 18:31
„Orbán megtarthatja a már kifizetett pénzt” – nehezményezi a német EP-képviselő.

„Von der Leyen megszegte ígéretét!” – fakadt ki a Twitteren a német EP-képviselő. Daniel Freund szerint

a Bizottság elnöke túlságosan elnéző Magyarországgal szemben.

„»Egyetlen ügy sem fog elveszni!« – állította többször is, igazolva a jogállamisági mechanizmus elindítását Magyarországgal szemben” – írta a baloldali politikus.  Most viszont, „hogy elindították, egyértelmű: csak a következő többéves pénzügyi keretből származó kifizetéseket érinti”. Freund ezután közölte, ez annyit jelent, hogy  „Orbán megtarthatja a már kifizetett pénzt”.

Kapcsolódó

Német lap: Von der Leyen kiegyezne az autokrata Orbánnal. Bővebben...

Nyitókép: YouTube

Összesen 159 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mert Orbán nem lopott el semmit, ezt csak a ti napi szellemi táplálékotok.

Gondolom, hogy az természetes, hogy ha Simicska belső emberként szembe fordult a kormánnyal, a kormány gazdaságpolitikájával, akkor rövid úton félreállították. Ez nem babazsúr. Simicska a Fidesz gazdasági korifeusa volt, aki úgy gondolhatta, hogy el kell dönteni, ki az erős ember a pártban. Megkapta rá a választ. Ahogyan annak idején Ungár Klára, Fodor Gábor és Molnár Péter is megkapta, amikor Orbán ellen próbáltak szervezkedni.

Akkor boldoguljunk a saját pénzünkből, mondjuk fel a közös hitel törlesztését. Egy kicsit rosszabb lesz, de meglátjuk, hova vezet.

Azt is aláírták, hogy ezt a pénzt a tagországok között osztják szét. Ha így megy tovább, egyre inkább ki fog domborodni az EU szovjet típushoz közelítő diktatórikus rendszere. Ezt már érzik páran, amikor felhangzik egy-két siránkozás, hogy terjed a populizmus, visszaszorul a demokratikus gondolkodás. Csak azt nem teszik hozzá, hogy nem a demokráciából, hanem a liberális demokráciából ábrándulnak ki. Ezt nyugaton nehezen veszik észre, de mi már megtapasztaltuk a népi jelzővel ellátott demokráciát, és meglepő a hasonlatosság.

Inkább az a probléma, hogy olyan ügyeket dob be az ellenzék, amelyre senkinek nincs rálátása, az átlagembernek ezeket másodlagos információk szerint kéne megítélni. Lopásról beszélnek, minden bizonyíték nélkül. Miközben egyszer Keller László, utána meg Budai Gyula állt neki választás után, hogy elszámoltassa a vesztes felet. Egyikből sem lett semmi. Talán azért, mert a kifogásolt ügyek mégis csak rendben voltak, viszont az elszámoltatás ígéretével jól lehetett hergelni a szavazó tábort.

Ami pedig a lopást illeti, az EU pénzekről valamikor ott, ahonnan jöttek, úgy gondolták, hogy mi, csóró keletiek csak ugyanott, náluk, nyugati cégeknél tudjuk elkölteni. Így aztán lényegében előfinanszírozzák a nyugatra menő megrendeléseket. Nem így történt, itthon úgy gondolták, hogy ezekből a pénzekből hazai cégeket kell megbízni, hogy nyereséghez jussanak, fejleszthessenek és kiválthassák, szükségtelenné tegyék a külföldre irányuló megbízásokat. Ezt, az ezzel járó haszon elmaradását, a pénzek visszaáramlásának csökkenését sérelmezik nyugaton, és ezt nevezik el lopásnak, korrupciónak. Pedig nem az, csak protekcionizmus, amit minden országban művelnek. Pont ezért kell a hazai cégeknek adni a megrendelést, mert nyugaton nem kapnának, nem nyernének pályázatokon. Miért lenne érdeke a nyugatnak, hogy minket felzárkóztasson? Ez csak a pénzek jól hangzó elnevezése.

Nem lehet, hogy ezt a szavazók egyre nagyobb része kezdi átlátni, és ettől kontraproduktív a lopásra, korrupcióra épített kampány? Most aztán őrjöngenek az EU vezetők, és jobb híján gazdasági tönkretétellel, beavatkozva segítenék hatalomra az önmagában, saját erőből tehetetlen ellenzéket. És közben kirajzolódik a szovjet típusú birodalmi diktatúra képe. Most mi vagyunk az 1968-as csehszlovákok szerepében, akiket meg kéne fegyelmezni, mert van merszük kilógni a sorból. Meg még a lengyelek.

Ami pedig az általad említett lehallgatást illeti, a foglalkozása senkit nem mentesít az alól, hogy ha képbe kerül, akkor lehallgassák. Lehet az akár a sarki zöldséges is, ha valamivel felhívja magára a figyelmet.

Az EU alkotmányt két országban, a franciáknál, hollandoknál leszavazták. Szabály szerint ki kellett volna dobni, de Lisszaboni Szerződés néven visszacsempészték a hátsó ajtón. Az EU felrúgta a saját szabályait.

Zene füleimnek, amikor ezek a kis zöld férgek visítanak, mint a döglődő patkányok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés