Megnézném, akik hajlandóak fegyvert fogni, megugornák-e a Honvédség bemeneti fizikai követelményeit

2022. június 19. 20:04

Tibi atya
Facebook
Hajlandónak lenni nem elég, képesnek is kell lenni a honvédelemre.

„100-ból 62 magyar fegyvert fogna a hazájáért – olvasom a Publicus felmérésében. Ha én csinálnám a felmérést, a kérdező kezébe adnék egy ívet, amivel máris, ott, a helyszínen lehet jelentkezni a Magyar Honvédség kötelékébe, és aláírni, hogy részt veszel az ehhez szükséges kiképzésben. Illetve – mert ehhez a nyalókához ez a fapálcika is jár – a kiképzés után hozzájárulsz, hogy bármikor azonnal (ha a gyereked ballag, ha anyád beteg) csapot-papot elhagysz, és vonulsz a hívásra, akkor is, ha nem éles, csak gyakorlat.

Mert ha ezt ott mégsem írnád alá, ha mégsem vennél részt abban a kiképzésben, ami a fegyverfogáshoz szükséges, akkor nem fegyvert fognál a hazádért, hanem csak döngeted a melled, hogy fegyvert fognál a hazádért. Óriási különbség.

Továbbá, egy elöregedő társadalomban azért megnézném ugyanezt a kutatást korosztályos övezetenként is. A 62%-ban hány olyan boomer van, akik a leghosszabb összefüggő békeidő legnagyobb nyertesei, akik a fiatal felnőtt éveikben a munkát nem igénylő munkahelyük mellett fusiztak, akik szarért-húgyért (vagy ingyen) jutottak ingatlanhoz, akiknek az állami szolgáltatások maguktól értetődők voltak egész életükben és akik még számíthatnak nyugdíjra?”

Nyitókép: MTI / Czeglédi Zsolt

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 75 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezzel tökéletesen egyetértve hozzáteszem, hogy egy hónapnyi széles körű alapkiképzésen és tartalékosok fölfegyverzésén már most elgondolkodhatna kormányzatunk.

A lakások kiutalását (nem eladását) a tanácsok végezték az egész országban. Neked csak a megvesztegetési pénzt kellett fizetni, ha volt kéznél (és ha volt jobb lakás).

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés