Pert indít az Európai Parlament az Európai Bizottság ellen a jogállamisági mechanizmus miatt

2021. október 20. 16:51
„Azt szeretnénk elérni, hogy a jogállamisági mechanizmus a bűnös vezetőket büntesse, ne pedig azokat, akiknek ez a pénz jár: a magyar embereket” – hangoztatta Donáth Anna.

„BREAKING: Pert indít az Európai Parlament az Európai Bizottság ellen a jogállamisági mechanizmus miatt” jelentette be a Momentum EP-képviselője, Donáth Anna Facebook-oldalán. A politikus szerint az Európai Bizottság nem védi meg a jogállamisági mechanizmussal a magyar embereknek járó EU-s pénzeket, ezért beperlik őket az Európai Bíróságon. A bejegyzésben továbbá az áll, hogy David Sassoli az Európai Parlament elnöke megkapta a felhatalmazást a parlament jogi bizottságától, hogy beperelje az Európai Bizottságot „azért, mert az nem cselekszik”.

„Azt szeretnénk elérni, hogy a jogállamisági mechanizmus a bűnös vezetőket büntesse, ne pedig azokat, akiknek ez a pénz jár: a magyar embereket.

Magyarország ugyanis nem egyenlő a Fidesszel.

Hiszem, hogy az elmúlt tíz év bűnei felett a magyar népnek kell ítéletet mondania, hiszen a magyar demokráciáért végső soron nekünk, magyaroknak kell megküzdenünk” – fogalmazott Donáth. A képviselő szerint az Európai Uniónak szigorúan fel kell lépnie azokkal a tagállami vezetőkkel szemben, akik „módszeresen szembemennek a közös európai értékekkel”.

Ehhez azonban használni kellene a mechanizmust, és ehhez fontos lépés a mostani per 

– zárta bejegyzését a momentumos politikus.

Fotó: MTI/EPA pool/Ronald Wittek

Összesen 98 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Donath a közös európai értékekkel van - senki nem látta, senki nem ismeri, ha csak az uborkagörbület nem az -, Orbán pedig a magyar emberekkel.
Hát ennyi a különbség kettejük között.

"A 2014-2020-as költségvetési időszakban az EU Magyarország számára 137 millió eurót, azaz mintegy 45 milliárd forintot tett elérhetővé."
"belbiztonsági és migrációval határigazgatási feladatokra"
AZ EU KÜLSŐ HATÁRVÉDELMÉT JELENTŐ KERÍTÉSRE NULLA, AZAZ 0 EURÓT KAPTUNK.
ÉRTHETETLEN, MEGMAGYARÁZHATATLAN:
MAGYARORSZÁG miért nem indít pert az EU Bizottság, EU Parlament ellen
BŰNÖS, ROSSZHISZEMŰ ALAPFELADAT HANYAG, NAGY KÁRT OKOZÓ vétsége címén?
Az EU külső, Maastrichti határainak védelme minden EU-tag számára kötelesség.
Magyarország eddig 1,3 milliárd eurót költött ennek a jogállami kötelességének a végrehajtására.
Ezt a példátlanul aljas kétszínű magatartást az EU részéről csakis bírósági eljárásban lehet tisztázni.

maastrichti helyett schengeni külső határ

Az EU működéséért a választott állam- és kormányfők felelnek, tehát itt csak nekik lehet szavuk, nem a megélhetési, különböző lobbiérdekek szerint befolyásolható EP képviselőknek. Az EB, mint a szerződések őre, nyilván tudja, hogy nincs elegendő indok a jogállamisági eljárásra. Főleg, ha úgy nézzük, hogy Magyarország és Lengyelország az Európai Bírósághoz fordult ebben a nem egyértelmű kérdésben.

Az EP saját fontosságát szajkózná, de majd pofára esnek, ha az Európai Bíróság kimondja, hogy az EP szíveskedjen megvárni, hogy ők mit ítélnek ebben a kérdésben, azután próbáljanak hatalmaskodni az EB felett. De miért nem az Európai Tanácsot perlik be, magukat az állam- és kormányfőket?

Szóval, most helyre lesz téve a lényegében semmire nem jó, csak minden felelősség nélkül ugráló, kötözködő EP. Az EU nem állam, hogy parlamentje legyen.

Ez a nemzetközi egyezmények félremagyarázása, majd a félremagyarázott változat elfogadásának erőltetése. Vannak feladott szuverenitások, ezeket valóban felülírja az EU jog. Ezek mellett ott vannak azok a tagállami hatáskörök, amelyek csak a tagállamokra tartoznak. Ilyen a nemzeti alkotmány, és ilyen a nemzeti alkotmány szerint működő alkotmánybíróság. De olyan nincs, amit a lengyel miniszterelnök beszéde után mondott sok félművelt EP képviselő, hogy az EU jog minden tagállami jogot felülír.

Az a posztszovjet duma pedig kimondottan szórakoztatott, hogy ők, az EP-ben a lengyel emberek érdekeit védik. Hiába na, a nemzetközi kommunista mozgalom átmentette magát.

Én benne vagyok, rajta!

Az addig rendben van, hogy szétveritek az EUt, de mi köze van ennek
Magyarországhoz?

Mit mutat az EP a külvilágnak?
Egy bunkó veszekedő földrészt. Gratula, botmixer! Alaassatok az unió legfontosabb értékeit.

Ha Donáth azt mondja valakire, hogy bűnös, akkor biztos, hogy bűnös?
Pont így csinálnának, ha kormányra kerülnének! Elég lenne nekik rámutatni valakire, hogy bűnös.........

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés