Emlékeztek még az államadósság elleni harcra, az Orbán-kormány több mint tíz évvel ezelőtti céljára?

2021. augusztus 05. 10:20

Ez a harc most úgy áll, hogy nominálisan 75%-kal nőtt 2010 óta az államadósság.

2021. augusztus 05. 10:20
null
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Facebook

„Ez a harc most úgy áll, hogy nominálisan 75%-kal nőtt 2010 óta az államadósság (2021-ben 39110 milliárd forint, szemben a 2010-es 22363 milliárd forinttal), ami az azóta történt GDP növekedést belekalkulálva is rémisztően magas szám. Azt jelenti ugyanis, hogy ez a harc kudarcot vallott, és a sikerpropagandával szemben a valós helyzet az, hogy a GDP arányos államadósság ma 80% felett jár. Mindezt úgy, hogy zsebre rakták a magánnyugdíjpénzeket és lefaragták az oktatási, egészségügyi és szociális kiadásokat.

Ez tehát a mai magyar valóság, meg az, hogy a Covid-válság alatt úgy szállt el az államadósság, hogy abból nem a nehéz helyzetbe került magyar kisvállalkozásokat és munkavállalókat mentették, hanem a NER-es haverokat gazdagították. Az út szélén hagyott 99% mellett szintén elégtelen bizonyítványt állít ki a kormány gazdaságpolitikájáról az elszabadult, nyolc éve nem látott mértékű infláció, amely milliók számára okoz nagy nehézséget a mindennapokban. Ezek a valós problémák, és ezekre nincs érdemi válasza a kormánynak.

Nem adósíthatjuk el az országot, nem élhetjük fel a jövőt a jelenben, hiszen felelősséggel tartozunk nem csupán a jelen, de a jövő generációk felé is. A felelős gazdálkodás azonban nem egyenlő a szűkmarkú és szűklátókörű gazdálkodással. A felelős gazdálkodás előre tekint és a társadalmi hasznosságot, a társadalom többségének érdekét tartja szem előtt a kiadások tervezésénél. A 99% érdekét szem előtt tartó gazdaságpolitikánk ragaszkodik az árak féken tartásához, az árstabilitáshoz. Adórendszerünket pedig úgy alakítjuk át, hogy azzal az alacsonyabb jövedelműek helyzetét jelentősen javítjuk. És szemben a kormánnyal, amely vendégmunkások behozatalával orvosolná a munkaerőhiányt, szerintünk Magyarországon béremelésre van szükség.”

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 239 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2021. augusztus 06. 09:39
Nyírtassi nagyranőtt tahó. Gondolom nem vetted észre a jogsinélküli agyaddal,hogy közben 1 Covid is volt.
Krupp Skya
2021. augusztus 06. 05:25
Végig olvastam, nincs tele helyesírási hibával akkor ez a Gál Dzsi lesz.
Newman
2021. augusztus 05. 20:44
Kariferi! Szerencsére már tudjuk, hogy ma sem magadtól hülyültél meg! Annyi eszed, "izé önállóságod" NINCS!!!:) Te szegény, örülni fogsz az elásásnak is!:))
Pista6
2021. augusztus 05. 20:01
Kedves hazug karácsony. Te mint Gyurcsány tanácsadoja tudatlan kormányzással növeltétek az államadósságot. Hogy ha nem hazudoznál ismét a népnek aminek a miniszterelnöke szeretnél lenni akkor tudathadnád az országgal hogy a covid válság miatt tudatos kormányzással lett felemelve 68-ról 82 százalékra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik