WHO: A vakcinák mindössze 0,3 százaléka jutott az alacsony jövedelmű országoknak

2021. április 29. 13:09
Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a világszervezet főigazgatója elmondta, hogy a világon beadott vakcinák 82 százalékát a magas, illetve a felső sávba tartozó közepes jövedelmű országok lakói kapták.

Globálisan több mint egymilliárd adag oltóanyagot használtak már fel a koronavírus ellen, ennek azonban mindössze 0,3 százaléka jutott az alacsony jövedelmű országoknak – közölte csütörtökön Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója.

Hangsúlyozta, hogy a világon beadott vakcinák 82 százalékát a magas, illetve a felső sávba tartozó közepes jövedelmű országok lakói kapták. A WHO főigazgatója egy online tartott egészségügyi konferencián szólalt fel, amelynek Portugália volt házigazdája.    

Ez a valóság” – hívta fel a figyelmet Tedrosz. Mint mondta, a járvány egyik legmeghatározóbb kihívása az oltóanyaghoz való hozzáférés. Hozzátette, hogy a közegészség „a társadalmi, gazdasági és politikai stabilitás alapja”. A világon 149 674 319 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 3 152 458, a gyógyultaké 86 923 091 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint csütörtök déli adatai szerint.

(MTI)

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az oltások hány százalékát fejlesztették ki a a magas, illetve a felső sávba tartozó közepes jövedelmű országok lakói? Hm?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés