A vádalku ellenére zárták börtönbe a férfit, aki ellenezte lánya nemváltó műtétjét (VIDEO)

2021. április 22. 19:40
A lányát a tiltás ellenére lányának nevező apa napi 23 órát tölt magánzárkában, miután a bíró önkényesen letöltendőre változtatta hat hónapos felfüggesztett börtönbüntetését.

Korábban már írtunk arról az apáról, akit azért ítélt elzárásra a bíróság, mert ellenezte lánya nemátalakító műtétjét. A férfi megpróbáltatásai azonban azóta sem értek véget. A férfinek jogi képviselői korábban azt igérték, hogy ha bűnösnek vallja magát, 

felfüggesztett büntetést kap majd, a bíró azonban végül meggondolta magát

– adta hírül a Hetek. 

Robert Bauman főbíró és Barbara Fisher bíró döntése úgy szólt, hogy az, hogy az apa nem hajlandó elfogadni tinédzser lányának döntéseit „problémás, és a visszafordíthatatlan transzgender kezelés nem támogatásával a gyermeknek jelentős fájdalmat okozott, ami törést hozott az egyébként szeretetteljes szülő-gyermek kapcsolatban, ez pedig nem szolgálja a gyermek érdekeit” – írták, és megtiltották, hogy az ügy kapcsán a férfi a sajtónak nyilatkozatot tegyen. 

A bíróság azt is elrendelte, hogy az apa biológiai lányára ezek után csak férfi névmásokat használjon.

Ennek a férfi azonban nem tett eleget. 

A férfit ezután letartóztatták, és a koronavírus-rendelkezések miatt szokatlanul hosszú ideig, 45 napon át tartották előzetes letartóztatásban, ahol napi 23 órát kénytelen magánzárkában tölteni. A tárgyalást eredetileg április 12-re tűzték ki, végül 13-ra halasztották és a bíró április 16-án hirdetett ítéletet.

A bíró azonban nem találta elég szigorú büntetésnek a vádalkuban foglalt 6 hónap felfüggesztett börtönbüntetést, és azt letöltendőre változtatta,

hogy állítása szerint ezzel megvédje az igazságszolgáltatás erejét. Az ügy kapcsán több keresztény blogger kezdett gyűjtésbe és imaláncba, hogy szolidaritását fejezze ki a lelkiismereti fogollyal szemben, Robert Hoogand mellett pedig Jordan B. Peterson is kiállt Twitter bejegyzésében. 

 

 

Fotó: YouTube, Davy Rantucci

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lécci foglald össze hát ide beírva a megtalált gondolat-megfordító részleteket...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés