Ha el lehet bánni egy sztársportolóval, miért ne lehetne elbánni egy melóssal?

2021. április 16. 14:13

Schiffer András
Azonnali.hu
Petry esete legkevésbé a futballról és Orbán Viktorról szól, sokkal inkább a munkavállalói kiszolgáltatottság új dimenzióiról a woke-kapitalizmusban.

„Petry Zsolt esete nem fontos probléma – jegyezte meg egy hajdanán globalizációkritikusként alakult parlamenti párt megélhetési politikusa. Pedig Petry esete legkevésbé a futballról és Orbán Viktorról szól, sokkal inkább a munkavállalói kiszolgáltatottság új dimenzióiról a woke-kapitalizmusban.

Böcskei Balázs azzal magyarázza a Hertha BSC lépését: Petry Zsolt kapusedzőnek tudnia kellett, hogy a német futballélet szereplői milyen gyakran és mélységben szólalnak meg társadalmi ügyekben, pontosan ismeri a német labdarúgó-szövetség edukációs szemléletét, továbbá a klub, melynek a szolgálatában állt, maga csatlakozott a Sokszínűség Chartájához, amelynek fő célkitűzése a munka világának diszkriminációmentesítése. Gyönyörű mondatok, csakhogy nem alátámasztják Petry kirúgásának jogosságát, hanem éppen ellenkezőleg: a helyzet súlyosságára irányítják rá a fényt. Mire gondolok?

Petry Zsolt, akit a magyar publikum nem berlini kapusedzőként, hanem ifi EB-győztes játékosként és a magyar válogatott kapusaként ismer, interjút adott a Magyar Nemzet című magyar kormánypárti napilapnak. Az interjúnak ez a része verte ki a biztosítékot a munkáltatójánál: »A bevándorlás-politika nálam az erkölcsi leépülés megnyilvánulása. Olyan nemzeti értékek mentén folytassuk az életünket Európában, amelyeket hosszú évek alatt megtanultunk. Európa keresztény földrész, én nem szívesen nézem végig azt az erkölcsi leépülést, ami végigsöpör a kontinensen. A liberálisok felnagyítják az ellenvéleményeket: ha te nem tartod jónak a migrációt, mert rettentő sok bűnöző lepte el Európát, akkor máris rád sütik, hogy rasszista vagy

A klub azzal indokolta a kapusedző azonnali menesztését, hogy a Hertha elkötelezett az olyan értékek mellett, mint a sokszínűség és a tolerancia, ezek pedig nem voltak megtalálhatók Petry nyilatkozatában, amelyet nyilvánosan, a Hertha alkalmazottjaként tett. Bár a Magyar Nemzet valóban a német klub alkalmazottjaként is aposztrofálta az interjúalanyt, a kontextusból viszont egyértelműen megállapítható, hogy Petry nem kapusedzői minőségében, nem klubja nevében tett nyilatkozatot a magyar lapnak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 119 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az EU-ban nyolc kommunista párt működik és egy hang nincs ellenük. Bezzeg Magyarország és Lengyelország ellen van. Miért?

Anna, te most kirúgnád a véleményéért vagy térdepeltetnéd mint a kirúgás előszobája?

@teklapavle
Ez meg a héten volt:
"Hárommilliárd forintos kölcsönt kapott Tiborcz István cége a nehéz helyzetbe került cégeknek szánt állami hitelből"

Lehetetlen!
A hitel maximum 10 millió lehetett a jogszabály szerint és csak 1x lehetett igénybevenni.
Orbán veje talpig becsületes, jómunkásember, soha nem lopna közpénzt.
khmmmm!

Az zavarna, ha a komcsik lennének tatalmon. Az utódpárt: MSZP, az abból kivált DK.
Man be real.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés