Ha el lehet bánni egy sztársportolóval, miért ne lehetne elbánni egy melóssal?

2021. április 16. 14:13

Petry esete legkevésbé a futballról és Orbán Viktorról szól, sokkal inkább a munkavállalói kiszolgáltatottság új dimenzióiról a woke-kapitalizmusban.

2021. április 16. 14:13
Schiffer András
Schiffer András
Azonnali.hu

„Petry Zsolt esete nem fontos probléma – jegyezte meg egy hajdanán globalizációkritikusként alakult parlamenti párt megélhetési politikusa. Pedig Petry esete legkevésbé a futballról és Orbán Viktorról szól, sokkal inkább a munkavállalói kiszolgáltatottság új dimenzióiról a woke-kapitalizmusban.

Böcskei Balázs azzal magyarázza a Hertha BSC lépését: Petry Zsolt kapusedzőnek tudnia kellett, hogy a német futballélet szereplői milyen gyakran és mélységben szólalnak meg társadalmi ügyekben, pontosan ismeri a német labdarúgó-szövetség edukációs szemléletét, továbbá a klub, melynek a szolgálatában állt, maga csatlakozott a Sokszínűség Chartájához, amelynek fő célkitűzése a munka világának diszkriminációmentesítése. Gyönyörű mondatok, csakhogy nem alátámasztják Petry kirúgásának jogosságát, hanem éppen ellenkezőleg: a helyzet súlyosságára irányítják rá a fényt. Mire gondolok?

Petry Zsolt, akit a magyar publikum nem berlini kapusedzőként, hanem ifi EB-győztes játékosként és a magyar válogatott kapusaként ismer, interjút adott a Magyar Nemzet című magyar kormánypárti napilapnak. Az interjúnak ez a része verte ki a biztosítékot a munkáltatójánál: »A bevándorlás-politika nálam az erkölcsi leépülés megnyilvánulása. Olyan nemzeti értékek mentén folytassuk az életünket Európában, amelyeket hosszú évek alatt megtanultunk. Európa keresztény földrész, én nem szívesen nézem végig azt az erkölcsi leépülést, ami végigsöpör a kontinensen. A liberálisok felnagyítják az ellenvéleményeket: ha te nem tartod jónak a migrációt, mert rettentő sok bűnöző lepte el Európát, akkor máris rád sütik, hogy rasszista vagy

A klub azzal indokolta a kapusedző azonnali menesztését, hogy a Hertha elkötelezett az olyan értékek mellett, mint a sokszínűség és a tolerancia, ezek pedig nem voltak megtalálhatók Petry nyilatkozatában, amelyet nyilvánosan, a Hertha alkalmazottjaként tett. Bár a Magyar Nemzet valóban a német klub alkalmazottjaként is aposztrofálta az interjúalanyt, a kontextusból viszont egyértelműen megállapítható, hogy Petry nem kapusedzői minőségében, nem klubja nevében tett nyilatkozatot a magyar lapnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bradanek
2021. április 18. 18:14
SCHIFFER ANDRÁS szinte az egyetlen, normális, komolyan vehető hang az ellenzéki oldalon.
Bradanek
2021. április 18. 09:59
SCHIFFER ANDRÁS szinte az egyetlen, normális, komolyan vehető hang az ellenzéki oldalon.
geyza1947
2021. április 18. 08:18
Kedves Schiffer Úr ! Túl azon, hogy ennyi ideig gondolkodott, mit is irjon a Petry ügyröl, - mert ugye aki nem ír róla az már nem is számít- nem nagyon sikerült. Szerényen megjegyzem Önnek, hogy az európai, vad, kihasználó kapitalizmusban sem kötelező dolgozni senkinek sem. Ennek ellenére szinte mindenki ott szeretne dolgozni akinek van lehetősége. Azon nem gondolkodott még el, hogy ez miért van ?
eresgé
2021. április 18. 01:42
Van a cikknek egy bevezető mondata: "Mi van, ha néhány év múlva az Audi is előáll egy ilyen-olyan chartával, értéknyilatkozattal, és szépen előírja a győri szalagmunkásoknak, hogy a közösségi oldalakon milyen tartalmakat nem illik lájkolniuk, ha holnap is náluk akarnak dolgozni? " Egy futballklub edzőjét egy sima céges alkalmazotthoz hasonlítani nem érdemes, nem ugyanaz a 'viszony'. De azért rossz hírem van Bandi, nagyon nagyon régóta előírják. Egy melósnak talán még nem. De egy 'iróasztali' munkát végzőnek a második nap elmondják 'informálisan' semmiféle nyilatkozatot nem adhat senkinek semmilyen témában a cég engedélye nélkül az utóbbi 20 évben ez így van. Mindenki 2x meggondolja aki szereti a munkáját, hogy mit commentel vagy hova likeol és a többség már gondosan kitakarította az FB profilját. Ahogy a legtöbb cégnél (kapaszkodj meg Bandi) a belépőkártyádat az utcán le kell venned (el kell takarnod) és az Fb profilban erősen ellenjavalt (ez is ilyen informális tanács) kiírni a munkahelyedet. Egy ilyen social media oldal a kivétel ez alól de az meg kifejezetten erről szól (linkedln).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik