Menczer Tamás: Európa Kínában áll sorban a vakcináért

2021. január 17. 17:00
Menczer Tamás beszámolója szerint a karácsonyi napokban szervezték meg a magyar orvosok kiutazását.

„Európa Kínában áll sorban a vakcináért” – hangsúlyozta a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára vasárnap a Facebook-oldalán.

Menczer Tamás videójában rámutatott: azt, hogy Európának kell-e a kínai vakcina, jól mutatja, hogy miután csütörtökön nyilvánosságra került, a magyar kormány előrehaladott tárgyalásokat folytat, néhány órán belül 14 európai ország jelentkezett a kínai gyártónál. „Mostanra valószínűleg egész Európa Kínában áll sorban, ismét” – jegyezte meg.    

Az államtitkár azt mondta: a külügyminisztériumban is „égtek a vonalak, európai politikusok kérdezték, mi ez, és miért nem tudnak róla”. Menczer Tamás beszámolója szerint a karácsonyi napokban szervezték meg a magyar orvosok kiutazását. Ők az érkezést követően megkezdték a kéthetes karanténjukat a kínai szabályoknak megfelelően. A karantén időszaka alatt dokumentumokat elemeztek és videokonferenciákon vettek részt, majd a karantén lejártával megkezdték a helyszíni vizsgálatot. Szombaton pedig egyikük úgy nyilatkozott: mindent meg tudtak nézni Kínában, amit meg akartak nézni, és elégedettek az eredménnyel. „Majd meghozzák a döntésüket, akármi is lesz az, én nekik hiszek” – fogalmazott az államtitkár.    

Magyarországon az oltás önkéntes – emlékeztetett Menczer Tamás, aki mindenkit arra biztatott, hogy – amint ő is tette – regisztráljon a vakcinainfo.gov.hu oldalon. „Aki regisztrált, előnybe kerül” – jelentette ki az államtitkár, hozzátéve: „minden élet számít!”.

Összesen 101 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egyetértve, de Marcus Porcius Cato Maiorra gondoltál.
:-)

Találtam egy jan. 14- i kínai/angol cikket, ahol 17 országot említettek, ahol már használják a két kínai vakcinát ( Sinopharm/ Sinovac). Törökország, Algéria, Jordánia, Indonézia, Ukrajna, Fülöp-Szigetek etc. Megemlítik azt is, hogy az utóbbi napokban komolyan megnőtt az érdeklődés. ( Valószínűleg a Pfizer lassulása és az Astra-Zeneca csúszása miatt. Utóbbira meglepően sok ország vár.)

Torokgyíkra gondolhatott, amit mi diftériaként ismerünk és rettegett betegség volt.

Az unió válság esetén életképtelen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés