Weber: Ha biztosított a média függetlensége, a magyar miniszterelnöknek nincs félnivalója

2020. november 22. 14:59
Az EPP frakcióvezetője szerint ha nincs a járvány, a Fideszt már kizárták volna a Néppártból.

Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője a flamand De Standaard című lapnak adott interjút – írja a Media1. Ebben Orbánnak is üzent.

Weber úgy fogalmazott: ha Orbán azt állítja, hogy az igazságszolgáltatás független és a média szabad Magyarországon, akkor nincs semmi félnivalója, ezért kéri őt, adja beleegyezését az uniós költségvetési megállapodásokhoz.

A bajor politikus hangsúlyozta, hogy a néppárti frakció nem hajlandó újratárgyalni a jogállami feltételrendszerről a kormányokkal kötött megállapodást. Szerinte a demokratikus értékek tiszteletben tartását garantáló rendelet nélkül az EP nem hagyja majd jóvá az 1800 milliárd eurós költségvetési és gazdasági segélycsomagot.

Az Európai Néppárt frakcióvezetője azt is elmondta: ha nincs a járvány, a Fideszt már kizárták volna az EPP-ből. Weber szerint azonban a párt most még bizonyíthat, bár a bennmaradás esélyei folyamatosan romlanak.

A Fidesz EPP-tagságát már másfél éve felfüggesztették, és a kizárást is már hónapokkal ezelőtt 14 tagpárt kezdeményezte. A szavazás még mindig várat magára, mert a koronavírus miatti korlátozások következtében nem tudják megtartani a politikai gyűlést.

Összesen 346 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Beérlim még saját magától az irodát az erdő mélyén, ahol a madár sem jár?

Ritka aljas patkány, még a sémipatkánynál is aljasabb, bár keresztény, elvileg a Weber.
Nem meri a Fidesz kizárásra javasolva döntés elé vinni a dolgot, ahelyett vádol és gyalázkodik, tudatosan fordított, esszenciális sémi logika mentén.

Sértett buta kretén Weber.

Ununk.

Csak hsz-ként veszi be a gép, ezért válaszolok neked:
Hasznos időnként más pályáról idézni:
"Megosztás ›
Profilkép
Strindberg • egy órája
Weber vergődik. Régóta. A legutóbbi EP-választások megint nem őt igazolták, hiszen a CSU-jának, 2019-től csak 6 EP-mandátuma lett, a korábbi 8 helyett. A CDU ugyanígy levizsgázott s csak 23 EP-képviselöre tett szert, a korábbi 34 helyett. A Fidesz/KDNP 13 képviselöi mandátuma (korábban 12) nem vesztes trendet igazol a választóinál. Azt is jó tudni, h a kirugásra szánt Fidesz, kétszer annyi mandátumot ad az EPP-nek, mint az összes svéd v holland párt együtt (6 - 6), háromszor annyit, mint a belgák (4) s lényegesen többet, mint a franciák (8), az olaszok (7) v az osztrákok (7). Az is megjegyzendö, h az EPP, 2004-tól számitva elvesztette az EP-mandátumainak jó 1/3-át, aminek okát talán Weber személyének alkalmasságában is kellene keresni, hiszen amióta ő főnökösködik, azóta egyre jobban zsugorodik az EPP."

A Kominform (Kommunista és Munkáspártok Tájékoztató Irodája) nyomdokaiban.

Kötetre való a Soros ügynökök listája.......ezekkel már nincs értelme tényeken alapuló vitának, egyszerűen nem partnerek.

Nem kell tőletek sem mindent elhinni. 2010 óta mindig betliztetek, amiket azóta mondtatok, annak alapján már Burundi szintjén kéne lennünk, és virágzó liberálnáci kormánynak kéne működnie, szemben a három győzelemmel.

Orbán 2010 óta ellen folyamatosan nem mentek semmire, ezt a faszkalap Webernek egyszer tettek keresztbe, abba is belebukott.

Itt az a baj, hogy hiába állapodott meg a Tanács a nyáron, ezen a területen a Parlamentnek vétójoga van ( elfogadják/visszautasítják) Ők rakták be ezt a jogállamisági cuccot, pontosabban ehhez a keményebb formához ragaszkodnak.

Igen. Ott nincs, illetve a sajátjuk bocsánatos.

Ugyan, csak szeretne a Heisler Andrásra hasonlítani.

Szerintem legtöbbjüket zsarolják, megfenyegetik.
Aldo Moro, Herrhausen, Jürgen Ponto stb., és akikről, a kisebbekről, nem tudunk.

Azért Viktor az ilyesmikre, hogy ha minden rendben..., akkor nincs mitől félnie, elmondhatná:
a magyarországi médiákban elképzelhetetlen lenne, hogy több száz nő zaklatása, inzultálása NAPOKON KERESZTÜL TABU LEGYEN a híroldalakon,
hogy tüntetésekről a média hallgasson, majd dezinformációkkal vezessen félre,
hogy nem európai emberek bűncselekményeinek elkövetőit azzal mentegesse, hogy még nem képesek felmérni az európai viszonyokat, meg kell őket érteni,
hogy nőknek, asszonyoknak azt javasolják, sötétedés után ne menjenek utcára, és, hogy
Magyarországon ismeretlen pl. a Lügenpresse,
Magyarországon nem uszít a média egyetlen európai miniszterelnök ellen és
und so weiter, hogy világosak legyünk...

,,Az EPP frakcióvezetője szerint ha nincs a járvány, a Fideszt már kizárták volna a Néppártból.,,

Hazudik.

A Fideszt azért nem zárták ki, mert attól tartanak, hogy lennének olyan pártok amelyek ennek hatására távoznának az EPP frakcióból, melynek következtében csak a második párt lenne az EP-ben.
Az EPP vezetésének a ténykedése 2019-ben 34 mandátummal csökkentette a frakció létszámát 2014 évhez képest. Amennyiben a korábbi választásokhoz viszonyítjuk, akkor a csökkenés még nagyobb. Ez pedig azt jelenti, hogy az EPP lejtőre került.

Ebben pedig Weber ténykedése is benne van. Meggyőződésem, hogy a néppárti vezetők alkalmatlanok a vezetésre és az EPP szétverését készítik elő.

Ennél azonban még súlyosabb a helyzet, amely akár az EU felbomlásához is elvezethet.

A csődközelbe lévő déli államoknak sürgősen szükségük van külső forrásokra, hogy elkerüljék az államcsődöt. A pénzpiacon hitel képtelenek, így az EU tagállamai a közösen felvett és a visszafizetésre garanciát vállalva (kezesség) tudnának forráshoz jutni. Ezt akadályozza az EP amikor olyan feltételeket támaszt, melyek ideológiaiak, nincs közük a gazdasághoz, mely utóbbi összefüggései determináltak és objektívek.

Mind a négy déli tagállam egyben tagja az euró övezetnek. Csődbemenetelük kihatással van az euró árfolyamának alakulására, az EU szerepére a világgazdaságban.

Ez is azt bizonyítja, hogy Weber és az EPP vezetése vagy nem ért a gazdaság összefüggéseihez, vagy kalandor politikát folytatnak.

Miért nem vesznek fel azok a tagállamok a pénzpiacról hitelt akiknek szükségük van rá?
Nyilván azért nem mert nem hitelképesek.
Magyarországnak, a magyar kormánynak nincs szüksége az EU által ,,menstruált,, hitelre, mert a pénzpiacon hitelképes és már most rendelkezésre állnak a szükséges források.
Vagyis megváltozott a helyzet a 2008 évben ténykedő Gyurcsány kormányhoz, akinek az IMF-nél kellett kuncsorognia hitelért, melyért bármit felvállalt. Más dolog, hogy a szándéknyilatkozatban foglaltaknak a felét sem teljesítette.

,,Nagyon érdekes, precíz válasz. Sajnos ezen a fórumon nem fogják értékelni. ,,

Előrebocsájtva Stumpf András publicista véleményéről van szó.

Szerintem, veled ellentétben, ezen a Fórumon is vannak politikailag és gazdaságilag olyan képzettek, a gyakorlatot is ismerők mint amilyen Stumpf András publicista.
Stumpf András publicista szerintem alapvető tévedése, hogy elfeledkezik: Magyarország szuverén állam, az EU pedig se nem szuverén se nem állam, csak egyes vezetői azt szeretnék, ha a tagállamok szuverenitása minél jobban szűkülne, majd megszűnne.
Továbbá: Nem abban van a lényeg, hogy az EU bürokratái mit mondanak, hanem abban, hogy mit cselekednek, vagy mit nem cselekednek.

Ilyen messze nem mennék el.
Szerintem ahogy közelednek a választások és Merkel távozása Németországban egyre nagyobb az esély, hogy baloldali vezetés lesz, esetleg ismét nagykoalíció. Így, Weber egy miniszteri bársonyszékre hajaz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés