EP-alelnök: Ki kell éheztetni pénzügyileg az olyan tagállamokat, mint Magyarország és Lengyelország

2020. szeptember 30. 21:38
Katarina Barley kiemelte, hogy ebben a két tagállamban a jogállami elvek megsértése rendszerszerű.

Az európai uniós (EU) pénzügyi támogatások hatékony eszközt jelentenek a jogállami elvek tiszteletének biztosítására, ezért „ki kell éheztetni pénzügyileg” az olyan tagállamokat, mint Lengyelország és Magyarország – mondta az Európai Parlament egyik alelnöke szerdán a Deutschlandfunk német országos közszolgálati rádiónak.

Katarina Barley kiemelte, hogy ebben a két tagállamban különösen súlyos a helyzet, a jogállami elvek megsértése nem egyedi, elszigetelt esetekre korlátozódik, hanem rendszerszerű.

A Deutschlandfunk hírportálján közölt összefoglaló szerint a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) politikusa – a német szövetségi kormány korábbi igazságügyi minisztere – a megerősítette az EP legnagyobb négy frakciójának bejelentéseit, amelyek szerint megakadályozzák a 2021-ben kezdődő hétéves ciklusra szóló EU-s költségvetés elfogadását, ha nem lesz megállapodás arról, hogy egyértelmű büntetőintézkedések járnak a jogállamiság megsértéséért.

„Ha most feladjuk, akkor hét éven keresztül olyan viszonyok lesznek Európában, amelyeket nem akarunk, amelyeknek semmi közük nincs az EU értékeihez” – mondta Katarina Barley.

Az EP-alelnök elutasította a jogállamiság biztosítását szolgáló mechanizmusra tett német kompromisszumos javaslatot, amelyet a szövetségi kormány a tagállami kormányokat összefogó uniós intézmény, az EU Tanácsa soros elnökeként terjesztett elő. Mint mondta, a soros elnökség elképzelése alapján a jogállami elvek megsértéséért csak abban az esetben járna büntetés, ha a sérelem EU-s támogatásokat érint, ennek révén pedig „a mechanizmus lassan teljesen erőtlenné válik”.

Kép: MTI/EPA/Hayoung Jeon

(MTI)

Összesen 309 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lesz itt még huzakodás ( tényleg van a P-nek valami vétójoga), bár én úgy tudom, ahogy a Parlamentben a konzervatívoknak van többsége.

2018-s adatot találtam, ezek szerint kb egy milliárdot fizetünk és hatot kapunk vissza. Más kérdés az, hogy ebben (kivitel) nincsen benne az innen kivitt profit.

Elmebaj.
Az EK nem erre jött létre... nagyon nem. Sőt, valószínűleg most sincs erre jogi felhatalmazása ennek a gittegyletnek.

És akkor Újhelyi, Donáth, Cseh, Gyöngyösi ezért harcolnak... Magyarország ELLEN...

Ki ez az ostoba brüsszelita picsa?

Biztos vagyok abban, hogy nekünk van B tervünk, de lehet, hogy C terv is van.
Ez az alelnök nem rendelkezik B tervvel.

Isten óvjon az ilyen szövetségesektől.

Van ennek a sz.rakodásnak haszna is. Addig nem veszik fel azt a hatalmas hitelt, amely a mi szempontunkból teljesen fölösleges. Az olaszoknál pedig hamarabb lesz kormányváltás.

Segíthetnél annak megfejtésében, hogy lehet az, hogy a minket támadók mindegyikének van Sorossal közös képe? A véletlen műve lehet? :-))) na ugye.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés