Donald Trump: A baloldali kulturális forradalom célja az amerikai forradalom eltörlése

2020. július 4. 8:31
„Mi csakis Isten előtt hajtunk térdet” – fogalmazott az elnök.

Az amerikai forradalom eltörlésének szándékával vádolta a Black Lives Matter mozgalom támogatóit az Egyesült Államok elnöke a dél-dakotai Mount Rushmore mellett elmondott ünnepi beszédében, amellyel megkezdődött a július 4-i nemzeti ünnepi rendezvények sorozata.

Július 4-e a függetlenség napja, szövetségi ünnep, az amerikaiak ezen a napon ünneplik a Függetlenségi Nyilatkozat 1776-ban történt kihirdetését, amellyel az ország kinyilvánította függetlenségét a brit birodalomtól. A dél-dakotai Mount Rushmore arról ismert, hogy a hegyoldal sziklájába vésték négy amerikai elnök portréját: George Washington, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln és Theodore Roosevelt óriási arcmása látható itt.

Elemzők szerint Donald Trump nem véletlenül választotta ünnepi beszéde helyszínéül Mount Rushmore-t: az Egyesült Államokban hetek óta tartó tüntetéseken és zavargásokon ugyanis a Black Lives Matter (Fekete életek számítanak) nevű mozgalom mind a négy államférfi tevékenységét megkérdőjelezi, többük szobrát már ledöntötték, a szövetségi fővárosban, Washingtonban pedig kerítéssel kell védeni Abraham Lincoln, a rabszolgákat felszabadító elnök szobrát is.

Szélsőbaloldali fasizmus

Beszédében az elnök hosszasan méltatta az amerikai történelem nagyjait, és erősen bírálta az amerikai történelem személyiségei szobrainak, emlékműveinek lerombolását. „Ha elpusztítjuk a történelmünket, nem fogjuk megérteni önmagunkat és Amerika sorsát sem” – szögezte le, és elítélte „a szélsőbaloldal új fasizmusát, amely abszolút lojalitást követel”. Kiállt a zsidó-keresztény kultúra védelme mellett, kiemelve, hogy ez „a mindent eltörölni kultúra” idegen Amerikától.

A demokrata párti politikusokról és híveikről úgy fogalmazott: „be akarják szennyezni Washington, Jefferson, Lincoln és Roosevelt emlékét”. Hangsúlyozta, hogy a mostani tüntetések során el akarják törölni a történelmet és megbecstelenítenék a nemzet hőseinek emlékét. Majd leszögezte: ő és hívei abban hisznek, hogy az amerikai gyerekeket a haza szeretetére kell tanítani.

Szoborpark épül

Trump úgy fogalmazott: „nem fognak elhallgattatni bennünket”, és „nem hagyjuk, hogy gonosz emberek megfélemlítsenek bennünket”. Kijelentette: „mi csakis a mindenható Isten előtt hajtunk térdet”, utalva ezzel arra az újonnan elterjedt gyakorlatra, miszerint sokan letérdelnek az amerikai nemzeti himnusz közben vagy a tüntetéseken az afroamerikai emberek előtt. Hozzátette, hogy a rendőrséget nem fogják megszüntetni. Ugyanakkor hangsúlyozta azt is, hogy ő és hívei a tolerancia mellett tesznek hitet, és nem az előítéletességet pártolják.

Trump bejelentette: elnöki rendelettel létrehozza az amerikai hősök nemzeti parkját. Elmondta, hogy ez szabadtéri park lesz, ahol a valaha élt legnagyobb amerikaiak szobrai kapnak majd helyet.   

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Trump elnök: "We only kneel to almighty God."

"Mi csakis a mindenható Isten előtt hajtunk térdet".

Azon érdemes lenne elgondolkodni, hogy az állítólagos szélsőjobbos veszély, az állítólag újjáéledő nácizmus idején miért szélsőbalos, újbolsevik hordák törnek, zúznak a világban? Kijelentve, hogy rajtuk kívül mindenki rasszista, még azok is, akik hallgatnak. Mert, hogy ki a rasszista, az ők döntik el. És létezik jó rasszizmus, a négerek fehér ellenes rasszizmusa. A sárgákról még nem nyilatkoztak, igaz velük nehezebb dolguk lenne.

Kína exportálta a demagógiát is Amerikába.
Úgy látszik, a vuhani vírus nem volt elég.

Amerika meddig tűri ezt még?

Válaszok:
Kvasztics Fedor | 2020. július 4. 10:51

Elnök Úr!

örültem a megválasztásának, s most is az Ön választási győzelméért szorítok, Amerikában élő rokonainkkal egyetemben.

Ma délelőtt a Klubrádióban hangzott el elemzés az Ön esélyeiről. A lényege, csökkentek az újraválasztási esélyei, mivel Önt a belpolitikai káosz rossz kezelése, gyengekezűsége okán a konzervatív tábor is erősen bírálja. Hol van a korábbi lendület? Lépjen túl balliberális belső ellenségein, hallgasson a szívére, az amerikaiak többségére, legyen vaskezű elnök.

A demokraták miért állnak az állítólag Kína által exportált bolsevista zavargások, fosztogatások mellé? Úgy, hogy ellehetetlenítik a radikális hatósági fellépést, rendcsinálást, amely ugye, ha az eseményeknek kínai háttere van, indokolt lenne. Csak nem azért támogatják, mert fel akarják használni Trump ellen?

A teljes mondat:
Trump said: “We stand tall, we stand proud and we only kneel before almighty God.”
Trump azt mondta: "Magasan állunk, büszkék vagyunk és csak a mindenható Isten előtt térdelünk."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés