A rendőrség 34 embert jelentett fel a Mi Hazánk Mozgalom csütörtöki, Dohány utcai gyűlésével összefüggésben

2020. május 29. 21:33
Hat személynél a közbiztonságra különösen veszélyes tárgyakat (kést, gázspray-t és köveket) találtak.

A rendőrség a csütörtöki Dohány utcai helyszínre szervezett gyűléssel összefüggésben 34 embert jelentett fel szabálysértés elkövetése miatt – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken az MTI megkeresésére. Csütörtökön a Mi Hazánk Mozgalom tartott megemlékezést a Deák téri késelés áldozatairól, valamint felvonulást a bűnözés ellen az Országos Roma Önkormányzat székházánál.

A feljelentettek között voltak olyanok is, akiket a rendőrség több szabálysértés elkövetése miatt is feljelentett. Helyszínbírságot nem szabtak ki. A rendőrség azt közölte szabálysértési és/vagy büntetőeljárást nem indítottak, előállítás nem történt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság álláspontja szerint Budapest Belvárosának megjelölt helyszínein a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó megmozdulás nem történt.

Ezzel együtt azt közölték, hogy az Országos Roma Önkormányzat Dohány utcai épülete elé szervezett gyűlés helyszínéről, illetve annak közvetlen közeléből a rendőrség hat embert állított elő egyesülési és a gyülekezési szabadság megsértése gyanúja miatt. A rendőri intézkedés konkrét oka az volt, hogy a gyűlésen résztvevő személyek közbiztonságra különösen veszélyes tárgyakat (kést, gázspray-t és köveket) tartottak maguknál. A rendőrség a hat előállított embert gyanúsítottként hallgatta ki, akik szabadlábon védekeznek.

Ugyanezen a napon 21 óra 35 perckor a rendőrség a Nyugati térről két főt, csoportosan elkövetett közösség tagja elleni erőszak gyanúja miatt előállított, mert azt megelőzően négy férfit bántalmaztak, akik közül egy ember könnyű sérülést szenvedett. A két férfit a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették őket és kezdeményezik a letartóztatásuk indítványozását – közölte a BRFK.

(MTI)

Összesen 79 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A 34 emberből 30-32 provokátor volt, a DK-tól, MSZP-től, Momentuntól...
Ez a bolsevik "kreativitás" alapja: a rejtőzködő terror, a nyílt terror előzménye...

Lejárt lemez, keress mást helyette.

Inkább azon gondolkozz el, hogy a roma önkormányzat miért nem megy el gyámolítottjai közé, és miért nem magyarázza el nekik, hogy a gyerekeiket iskolába kell járatni, tanulásra kell bírni, meg kel őket tanítani a közösségi viselkedés szabályaira, és el kel magyarázni a gyerekeknek, hogy az iskolában a tanár parancsol.

Igaz, ha ezek megvalósulnának, miből élnének mg a jogvédők?

Farkas Flórián nem járatja iskolába a gyerekeit, Farkas Flórián bemegy az iskolába megverni a tanárt? Mert most erről van szó, te nagy mellébeszélő.

Miért kéne neki aktivizálni magát? Itt most másról van szó.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés