Bajnai Gordon, a fordított Luke Skywalker

2020. április 6. 19:04
Szikszai Péter
Magyar Nemzet
A HVG előkaparta egy távoli pénzügyi galaxisból, hogy pislákoló fénykardjával Orbán felé sújtson.

"Ha válság, akkor valahogy mindig előkerül Bajnai Gordon. A baj ugye mindig csőstül jön. A baloldal fordított Luke Skywalkerét a HVG találta meg egy távoli pénzügyi galaxisban.

A volt szoclib kormányfő amellett, hogy szokásához híven sziporkázóan szellemes interjút adott a liberális lapnak, és szenzációs tanácsokkal látta el az Orbán-kormányt, még leporolta legendás fegyverét is, a hitelfelvételt.

»Ami a gazdasági válságkezelést illeti, ott szembe kell nézni azzal, hogy Magyarország várhatóan súlyos recesszióba süllyed – nem egyedül, ez egy világválság –, ennek megfelelően a legfontosabb a munkahelyek és a munkát adók megmentése« – eddig a briliáns helyzetfelismerés, de most jön a lényeg: »Ehhez akár jelentős rövidtávú eladósodás árán is forrásokat kell teremteni, vállalva, hogy a megnőtt adósságot le kell majd dolgozni, jó esetben növekedéssel.«

Értjük, Bajnai átadta a gazdasági háttérhatalom üzenetét. Most már világos, mit kéne tennie a szerinte »tétova« Orbán-kormánynak, hogy visszatérjen a helyes útra. De, ha nem lenne világos az utasítás, akkor Bajnai pislákoló fénykardjával még Orbán Viktor felé is sújtott egyet.

[...]

Bajnai reaktiválása időről-időre felvetődik, ha az ellenzék 2022-ig mégse tudna megegyezni Dobrev Klárában.

Brüsszel is biztos nagyon örülne, ha Gordon lenne a közös miniszterelnök-jelölt, hiszen a »külföldhöz igazodós-megszorítós« leckét – láthatóan – betéve tudja."

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 66 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy nepper szakértelme is zavaró.

"Lesz még itt IMF hitel is, majd máglátjátok!" Ehhez azért pofa kell!

Ami biztos, hogy volt!!! Szépen kifizette ez a kormány. Ezzel a témával bölcsebb lettél volna, ha egy szót sem szólsz, azzal együtt, hogy mindenki tudja, hogy a saját szarotokat igyekeztek másra kenni, de attól még büdösek maradtok.

"visszajön az IMF " Ti, régi kedves rokonként üdvözölnétek, ugye?! Nálam már viszont megy is az IMF! Vicceske. X

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés