Szocialista hagyományt élesztene újra az ellenzéki polgármester

2020. január 28. 13:34
Jönnek a szocialista Kubát ünneplő napok a 18. kerületben?

A XVIII. kerület az ellenzéki összefogás színeiben ősszel megválasztott polgármestere egy Facebook-bejegyzés szerint újraélesztené azt a „szép hagyományt”, amelynek keretében a kerületben található Havanna-lakótelepen a „testvéri” Kubát ünnepelték évente egyszer.

Mint azt a keddi bejegyzésben írja, a negyven évvel ezelőtti hagyománynak szóba került az újraélesztése akkor, amikor a kubai nagykövettel együtt koszorúzta meg José Martí kubai költő szobrát. Felteszi a kérdést: „Mit szolnátok ehhez?”

Tényleg, vajon mit szólnának a politikai és emberi jogok hazai szószólói ehhez?

(Mandiner)

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Koszorúzzon inkább emigráns kubai szervezetekkel és mindenki boldog lesz!

Movimiento 2.3.Cristiano Liberación (MCL)Az 1988. szeptember 8-án alapított Keresztény Felszabadítási Mozgalom(MCL) a legközismertebb civil mozgalom Kuba-ésvilágszerte –magát sem pártként definiálja, ám távlati céljaiközött szerepel a párttá válás is. A mérsékelt középpártokat tömörítő Centrist Democrat International, a korábbi Kereszténydemokrata Internacionálé (Christian Democrat International-CDI)49és az Amerikai Kereszténydemokrata Szervezet (Organización Demócrata Cristiana de AméricaODCA)50tagja,

"Az antidemokratikus Kuba dicsőítése ugyanúgy elfogadhatatlan, ahogy Kína, Oroszország, Törökország, Azerbajdzsán, Kazahsztán, Türkménisztán vagy más Orbánék által preferált diktatúrák támogatása."

Ha dől a lé, akkor az elvek le vannak szaharva.
(ismert magyar pártvezető definíciója)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés