Orbán Viktor folytatja: új stadion, régi mánia

2019. november 19. 11:23
Szegedi Kattintós
Szegedi Kattintós
Egy csúnyán benézett önkormányzati választás után a nemzeti összetartozást szimbolizáló létesítmény avatója nem hozta azt az eufóriát, amelyben bíztak a kormány tagjai.

„Orbán szereti megosztani a társadalmat, és a sportot, de különösen a labdarúgást is erre a célra használja fel. Aki nem szereti a focit, vagy háborog a közpénzből felhúzott stadionok, és a botlábú focisták csillagászati összegű fizetése miatt, az nemzetáruló, aki viszont örvendezik mindezeken, az igaz hazafi. Teljesen abszurd, hogy a válaszvonalakat ilyen koordináták mentén húzza meg egy kormányzat a társadalom különböző csoportjai között, de ez Magyarország, itt még ez is természetesnek számít.

Ami viszont a Puskás Ferenc Arénát illeti, nem túl jók az előjelek a kormány számára. A gigantikus építmény átadója olyan időpontra esett, amikor a Fidesz az utóbbi évtized legnehezebb napjait éli. Egy csúnyán benézett önkormányzati választás után, külföldi támadások kereszttüzében a nemzeti összetartozást szimbolizáló létesítmény avatója nem hozta azt az eufóriát, amelyben a tervezésekor még bíztak a kormány tagjai. Ráadásul a nyitómeccsről vesztesen vonult le a nemzeti tizenegy, mivel Uruguay legjobbjai megmutatták a magyar focistáknak és közönségnek, milyen a gyors, kombinatív és eredményes foci napjainkban.

Az sem véletlen, hogy Orbán Viktor nem beszélt a megnyitón, noha vélhetőleg szívesen szónokolt volna ennyi focikedvelő előtt. Korábban több stadionavatón kifütyülték, így nem reszkírozhatott meg egy újabb beégést. Valószínűleg nehezen viseli, hogy épp azok küldik el melegebb éghajlatra, akik egyébként hozzá hasonlóan szerelmesei ennek a sportnak. Annyit azonban felfogott a korábbi esetekből, hogy az új stadionok nem feltétlenül szolgálják a népszerűségét, sőt, sokan épp az avatóünnepségeket használják arra, hogy egyértelművé tegyék az elégedetlenségüket.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagy baj az agybaj- jal tetezett orbanfobia!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés