Brit választások: jót tett a konzervatívoknak a Brexit Párt visszavonulása a tory körzetekből

2019. november 12. 19:54
Erre mutat rá egy kedden ismertetett felmérés.

A kedden ismertetett legfrissebb felmérés szerint érezhetően javítja a kormányzó brit Konzervatív Párt támogatottságát, hogy a legradikálisabban EU-ellenes erő, a Brexit Párt visszalépteti jelöltjeit a konzervatívok által az előző választáson elnyert körzetekben.

Nigel Farage, a Brexit Párt vezetője előző nap jelentette be, hogy pártja nem indul a december 12-ére kiírt előrehozott parlamenti választáson azokban a választókerületekben, amelyekben a Konzervatív Párt a 2017-ben tartott előző választáson győzött.

A legnagyobb brit közvélemény-kutató csoport, a YouGov hétfőn és kedden elvégzett vizsgálata ennek a bejelentésnek a figyelembevételével készült, és a felmérés résztvevői csak azon pártok közül választhattak, amelyek a legnagyobb valószínűséggel indulnak választókerületükben.

Az így elvégzett kutatás kedd este ismertetett eredménye szerint a Boris Johnson miniszterelnök vezette Konzervatív Pártra a választók 42 százaléka szavazna, a legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt támogatottsága 28 százalék.

(MTI)

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szóval ezért nem akartak ezek új választásokat!

Miért, ismersz olyan baloldali pártot, amelyik nem szarja le a munkásokat?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés