Hihetetlen történet

2019. október 23. 18:14

Bencsik Gábor
Facebook
Ha ezt elmesélnénk egy külföldinek, vajon elhinné-e?

„Gyurcsány Ferenc reggel felkelt a budai villában, amit a felesége nagyapja 1958-ban azért kapott (telekszomszéd Kádár János), mert a hazaárulással hatalomba került Kádár megbízottjaként felügyelte Nagy Imre koncepciós perének lefolytatását, egészen a halálos ítéletig. Gyurcsány megreggelizett, tett-vett otthon, elintézett pár telefont, és elment Nagy Imre szobrához, ahol Nagy Imre örökségéről, a szabadságról és a jogállamról szónokolt. Azután hazament a Nagy Imre haláláért vérdíjként kapott budai villába, otthon tett-vett, megnézett egy jó filmet, és azzal a jó érzéssel feküdt le, hogy immár ő a hazai ellenzék vezére.

Ha ezt elmesélnénk egy külföldinek, vajon elhinné-e? Nem hiszem.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 74 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Legalább a saját pártlapotoknak hinnétek:
"Mivel a Fidesz tagjai személyesen nem voltak érintettek az igazságtétel ügyében, Orbán Viktor elismerte, felvetődött, hogy a Zétényi-Takács indítvány vitájában csak hátradőlve hallgassanak."
https://24.hu/belfold/2017/09/..

Gyurcsány Ferenc Nagy Imre politikai örökösének tartja magát és a DK-t. És milyen igaza van!

Elkerülhetetlen kérdés: Mennyit érnek azok a szavazatok, amelyek egy szexvideónak köszönhetők.

Emlékezned kell rá, hogy '93-ban volt a Fidesznek egy konzervatív fordulata.
Csak találgatni lehet az okokat, de ennek a közvetlen előzménye az volt, hogy hirtelen a legerősebb pártként mérték őket, már arról volt szó, hogy ők lesznek a következő kormánypárt, majd hirtelen kivált belőlük a liberális szárny, Fodor-Ungárral az élen, ők pedig majdnem kiestek a Parlamentből 1994-ben 7%-os eredménnyel.
A valószínű ok (bár ez csak a saját tippem, mert erről sehol nincs hivatalos információ, visszaemlékezés, még ennyi év után sem), hogy az akkor liberális pártot kiszemelték a következő kormánypárt szerepére, valószínűleg az Mszp-t kellett volna legalizálniuk (amit az Szdsz tényleg megcsinált később), és ezt ők nem vállalták.

Azért azt meg kell adni, hogy ez a konzervatív fordulat totális ellenszélben történt, és majdnem rá is ment a párt.

"Debreczeni József: Orbán Viktor c. könyve Osiris kiadó 2002. 239 oldal.

„De vannak ennek az elképesztő öntudatnak ennél sokkal durvább megnyilvánulásai is. Azé a Gádor Iváné, aki a Magyar Hírlap vezérpublicistájaként 1993 szeptemberében a Visegrádról Budapestre tartó Médiahajó fedélzetén a sokadik pohár után úgy este tíz körül az arcába mondja pár elképedt fideszesnek: Mi csináltunk belőletek nagy pártot. De most összegyűrünk és visszadobunk titeket oda, ahonnan egykor előszedtünk: a szemétkosárba."

Hova tegyelek, ha ne az ellenzékbe? Akárhány hozzászólásodba futok bele, mind a Fideszt ekézi. Egy olyat nem láttam, ahol mondjuk pont az ellenzékkel nem értenél egyet, a kormánypárttal pedig igen. Ha ilyen látens ellenzéki vagy, akkor nézz szembe önmagaddal, és lépj ki bátran a klozetből.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés