Varju kapta el Wintermantelt

2019. szeptember 19. 10:25

Közösen demonstrált Újpesten az ellenzék, akik az újpesti városvezető egy rabruhás papírmásával nyomatékosították előadásukat.

2019. szeptember 19. 10:25

Ha már kampány, akkor az utcai performanszok korát éljük – nem volt ez másképp szerdán sem, amikor is Újpesten egyszer csak feltűnt Wintermantel Zsolt papírmása. De hogy érződjön az ellenzéki lendület, ezért nem hétköznapi ruhában ábrázolták az újpesti városvezetőt, hanem ahogy ők azt – feltételezhetően – a legszívesebben viszontlátnák IRL: rabruhában.

Természetesen nem előzmény nélküli a virtuális rabosítás, hanem egy ingatlanüggyel van kapcsolatban: az újpesti baloldal szerint ugyanis áron alul, mintegy 500 millió forintért értékesített az újpesti kerületvezetés egy telket, ami szerintük ennél jóval többet ér, tehát mindenképpen korrupciót sejtenek a háttérben.

A fenti videóból természetesen ez is kiderül, mint ahogy az is, hogy az ellenzéki szónokok egyike megígérte: jogi eszközökkel fogják visszaszerezni az inkriminált területet, amin – jelenleg – a bezárt Ady Endre Művelődési Központ van, és amiről az Átlátszó írt pár napja. Ebből kiderül, hogy amit az ellenzék kifogásol, azt az önkormányzat szabályosnak tartja.

Egy intermezzo is volt, amit a természet produkált. A szél ugyanis eldöntötte a papírmást (a videón 16:30 után) De legalább Varju volt olyan szemfüles, és még idejében elkapta az ellenzéki előadás fő szemléltetőeszközét, így az egyelőre túlélte a napi kampányt.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anegy_
2019. szeptember 20. 08:46
Gyengék, mint a harmatos kotlószar.
Vakfolt
2019. szeptember 19. 19:49
IRL? Mi ez a csetes anglomán szleng? Ne már.. Na oda kellett volna a cirkuszzenés autó, mikor Varjú tangózik a díszlettel.
zakar zoltán béla
2019. szeptember 19. 19:39
disznóparéj
cutcopy
2019. szeptember 19. 19:17
Ezekre mindig rádől a saját kócerájuk, nemrég Fletó mögött esett szét a díszlet, akkor Gréczy tartotta hátulról..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik