Trump: Nem tárgyalunk Iránnal

2019. május 20. 20:52

Az elnök szerint nem igazak az egyeztetésekről szóló hírek.

Álhír, hogy az amerikai kormány tárgyalásokat készít elő Iránnal – jelentette ki Donald Trump amerikai elnök egyik hétfői Twitter-bejegyzésében. 

Trump azt írta: a sajtó mindenféle ismeret nélkül állította, hogy az Egyesült Államok megpróbált volna tárgyalásokat előkészíteni Iránnal. „Ez hamis jelentés” – szögezte le. „Majd Irán hív bennünket, ha és amikor valaha is készen áll erre. Közben pedig  a gazdaságuk tovább hanyatlik” – fogalmazott mikroblogjában az Egyesült Államok elnöke. 

Donald Trump azt követően tette közzé bejegyzését, hogy Irán visszautasítással reagált egy vasárnap esti Twitter-bejegyzésére. Az elnök abban megfenyegette a közel-keleti országot. Utalva a vasárnapi rakéta-becsapódásra a bagdadi amerikai nagykövetség épülete mellett, Trump azt írta: „ha Irán harcolni akar, akkor Iránnak hivatalosan vége lesz”.

Mohammed Dzsavád Zaríf iráni külügyminiszter erre - szintén Twitteren - azt válaszolta: „Irán immár ezer éve büszkén áll, míg azok, akik rátámadtak, mind letűntek”. A perzsa diplomácia vezetője egyben azt javasolta az amerikai elnöknek, hogy tanúsítson tiszteletet Irán iránt.

Május elején, amikor kiterjesztette a gazdasági szankciókat Irán ellen, maga Donald Trump fogalmazott úgy, hogy reméli, „egy nem távoli napon” találkozik Irán vezetőivel.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/148726

Ajánljuk még a témában