Százmilliós heroinfogás Siófokon

2019. április 1. 17:46
Magyar-szerb bandát kapcsoltak le a hatóságok.

Százmillió forint értékű heroint foglaltak le Siófokon a rendőrök, öt embert őrizetbe vettek szombaton – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu-n. A bíróság hétfőn elrendelte négy ember letartóztatását, valamint az ötödik gyanúsított bűnügyi felügyeletét.

A gyanú szerint egy budapesti és egy siófoki lakos három szerb társával rendszeresen csempészett heroint Magyarországra. A kábítószer beszerzése és szállítása a szerbek feladata volt, míg az eladást a budapesti férfi végezte. A szerb férfiak egy kisbusz hátsó kerekei mögött kialakított tárolókban rejtették el a kábítószert. A rendőrök a kerék leszerelésekor ütöttek rajta a szerb dílereken, siófoki társuk otthonában. A nyomozók megtalálták az elrejtett több mint öt kilogramm nagy tisztaságú heroint.

A hálózat harmadik szerb tagját egy kispesti panzióban fogták el, nála több mint 10 ezer eurót találtak. Az eladásért felelős budapesti férfit otthonában fogták el. A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint Budai Központi Kerületi Bíróság hétfői, nem jogerős végzésében egy hónapra elrendelte négy ember letartóztatását, valamint ötödik társuk bűnügyi felügyeletét augusztus 1-ig.

A szerb gyanúsítottaknál – mivel semmilyen magyarországi kötődésük nincs – a bíróság szerint tartani lehet attól, hogy kényszerintézkedés nélkül a hatóságok számára elérhetetlenné válnának. Az idős magyar gyanúsítottak közül egyiküknél felmerült a bűnismétlés veszélye, ezért a bíróság a védői indítvány ellenére indokoltnak tartotta a letartóztatást. A másik férfi a bírósági döntés értelmében lakóhelyét csak külön engedéllyel hagyhatja el.

(MTI)

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés