Soros György eurószázezrekkel pénzel egy olasz balliberális pártot

2019. március 25. 13:34
A balliberális Több Europa nevű párt 200 ezer eurós támogatást kapott Soros Györgytől. A párt alapítója egy éve még félmillió migráns legalizálásáról nyilatkozott.

Soros György és felesége, Tamiko Bolton 200 ezer eurót adományozott a +Europa (Több Európa) pártnak az európai parlamenti választási kampány finanszírozására – jelentette be a mozgalom főtitkára, Benedetto Della Vedova a párt honlapján

A Corriere della Sera hétfői száma szerint a magyar származású mágnás tettét leginkább az Olaszország Fivérei (Fratelli d'Italia) párt támadta. Giorgia Meloni pártelnök szerint „Emma Bonino pártját egy olyan pénzügyi spekuláns pénzeli, aki azért tartja fenn a civil szervezeteket, hogy a tömeges bevándorlást segítse elő, és tönkre tegye a nemzeteken alapuló államokat. Ez azt jelenti, hogy Soros és a nagytőke is ringbe szállt az európai választások győzelméért: a baloldalt választották szövetségesként és a szuverenistákat ellenségként”.

A Hajrá Olaszország (Forza Italia) szenátora, Maurizio Gasparri szerint a +Europa párt nagy volumenű támogatást fogadott el Sorostól, ami igen veszélyes lépés lehet, mivel a mágnás „a népek és Európa legnagyobb ellensége, aki sok rosszat tett az olaszokkal nyíltan támogatva az illegális bevándorlók nagy tömegeinek befogadását”. 

A Soros György által támogatott párt alapítója Emma Bonino volt olasz külügyminiszter, aki többek között a Radikális Itáliaiak (Italian Radicals) csoport vezetője, amelynek nem titkolt célja a radikális politikai, gazdasági és kulturális liberalizáció. Bonino az Asian University for Women egyetem nemzetközi tanácsadó-bizottságának is tagja, amely egyébként az Open Society Foundation támogatását élvezi. 

Bonino 2017-ben a Mare Nostrum hadművelet sikerességét emelte ki, hangsúlyozva támogatását a Földközi-tengeren zajló mentési hadművelet felé. De 2017-ben beszélt arról is, hogy Olaszországnak szüksége van a bevándorlásra. 2018-ban pártjával félmillió illegális bevándorlónak akartak tartózkodási engedélyt adni, törvényesítve jogellenes helyzetüket az országban. „A szervezett bevándorlással nemcsak biztosabb nyugdíjrendszert, hanem nagyobb biztonságot és társadalmi egyenlőséget is nyerhetünk”fogalmazott a politikus. Felvetette azt is, hogy jobb „papírokat adni nekik ahelyett, hogy illegális bevándorlói státusszal tartózkodnak nálunk”.

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ne izgasd túl magad.
Be vagyunk biztosítva, Fidesz-oldalon.
Abban az esetben, ha nem mi nyerünk, Mészáros a lopott hatalmas pénzeivel pontosan annyit és azt a szavazóköröket tudná lefizetni, amennyire szükségünk van.
Úgyhogy, esélyetek: nincs.
Ha nem mi győzünk, akkor is mi győzünk.
Csak, hogy tudd magad mihez tartani.
Feltételezem, van családod, akit el kell tartanod.
Ne tedd tönkre az idegrendszered, hiú ábrándokkal. Ez egy jó tanács.
Arra a kenyérkeresethez szükséged lesz.
Különben, te seggfej, tényleg azt hiszed, meg tudtok verni bennünket?
B+, ha akarnánk sem tudnánk jobb ellenfelet magunk számára, mint amilyen idióta, tehetségtelen lúzerek ti vagytok.
Már-már kezdem elhinni, ti tényleg, fű alatt Orbánnak dolgoztok, bruhaha...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés