Ez a középszerűek bosszúja

2018. október 11. 14:36

Teplán István
Alfahír
Másfél évtizedig voltam közeli munka- és személyes kapcsolatban vele, de természetesen nem vagyok Soros György „embere”.

„Említette az interjú előtt, hogy nem olvasta a kormánypárti Origo hosszú jellemzését, úgyhogy ha nem bánja, idéznék belőle. Ennél a portálnál sosem lehetünk elég körültekintőek, így a biztonság kedvéért megkérdezem, hogy igaz-e az első mondat. Tényleg 1958-ban született?

Ez éppenséggel igaz.

Akkor ugorjunk egy izgalmasabb állításra: Soros György embere? 

A CEU alapítását követő körülbelül másfél évtizedben voltam közeli munka- és személyes kapcsolatban vele, de természetesen nem vagyok Soros György »embere«, és főleg nem az »összekötője«. Az utóbbi időben egyébként ritkán is találkoztunk, az elmúlt egy-két évben pedig nem is láttam. 

És milyen véleménnyel van róla?

Nagyon nagyra tartom azt, amit az oktatásért és a kultúráért tett. Hogy csak egy tevékenységét említsem: lehetőséget biztosított sok olyan tehetséges, de egyszerű háttérrel és ezért hendikeppel induló fiatalnak a továbbtanulásra, mint például Orbán Viktor. 

Nyilván a kormány nem éppen ezt emeli ki a róla szóló kommunikációban, ahogyan a rendszerváltás után indított iskolatej-programról vagy a vörösiszap-károsultaknak felajánlott egymillió dolláros gyorssegélyről is ritkán hallani fideszes politikusok megnyilatkozásaiban. Sokkal inkább az ugrik be ma már szinte mindenkinek róla, ahogyan a migrációhoz és a bevándorláshoz viszonyul. Azt is nagyra tartja? 

A bevándorlásról vallott nézeteivel nem értek egyet, én teljesen más állásponton vagyok ebben, mint ő. Szerintem ezt a kérdést rosszul látja. Nem tartom jónak a tömeges bevándorlást, függetlenül attól, hogy kontrollált-e vagy sem. Egyébként nem is beszéltünk soha erről, én is csak a sajtóból ismerem az ezzel kapcsolatos gondolatait. 

És a pénzügyi spekulációiról, amely kapcsán lenyilatkozta, hogy nincs tekintettel a szociális körülményekre?

Pénzügyi dolgokról sem beszéltem vele, csak a könyvét olvastam erről, miután nekem is van pénzügyi végzettségem, és érdekelt. Én alapvetően az egyetemének a létrehozásán munkálkodtam. Egyébként akkor még a bevándorlás sem volt ennyire téma. Nem úgy, mint 2016-ban, amikor egy konferencia kezdeményezője voltam, aminek a címe az volt, hogy Európa válaszúton, és a Magyar PEN Club rendezésében került sor a megrendezésére a PIM-ben. Azon a közép- és kelet-európai régió nyolc országából érkezett írók, költők - Kertész Imre és Konrád György korábbi fenntartásaihoz hasonló - komoly aggodalmakat fogalmaztak meg a bevándorlással kapcsolatban.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tehát: ha valaki másfél évtizedes személyes és munkakapcsolatban áll George Sorossal + aktív részese az egyeteme létrehozásának, az nem George Soros embere, viszont ha valaki Orbán harmadunokatestvérének a volt szomszédjával találkozik a kutyafuttatóban, az NER szekértoló, rezsimihuszár és haszonélvező.

A teljes szöveg még rosszabb. Például ahogy a gender -kurzust bevédi. :D Nemzetközi trendek, meg a többi szarság dumával, ahogy azt szokták más helyeken is, ahol megindult ez a degeneratív folyamat.

Mindegy, a Jobbik most már ezzel is kompatibilis. Abszolute LMBTQ friendly.

Ha valaki 2013-ban azt mondja, hogy egy ilyen Teplán-féle alakok lesznek az ún. Jobbikban, és higy ezekkel fog az alfahír alákérdeźős agit-prop interjút készíteni... nos, elmegyógyintézetbe küldték volna a delikvenst.

Mindenesetre mindeközben a Jobbik beàllt Hadhàzy mögé. Aki szintén nem Soros embere.

A faszi minőségérzékeléséről mindent elmond hogy sem Gyuri bà sem Zazri sem a gender meg a többi foxi-maxi áltudomàny kapcsàn nem érez problèmàt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés