Németország

Rátámadtak, mert kipát viselt, majd a kiérkező rendőrök is őt verték meg – antiszemitizmus Németországban

2018. július 17. 09:17

Először egy német-palesztin fiatal támadta meg a kipát viselő amerikai professzort, majd a kiérkező német rendőrök is megverték.

Ezúttal egy amerikai professzort támadtak meg Németországban azért, mert kipát hordott – írja a Bild.

Az amerikai Jitzchak Jochanan Melamed professzort múlt hét szerdán támadta meg egy húszéves, német-palesztin származású fiatal. Ráadásul a kiérkező rendőrök összekeverték az áldozatot a tettessel, így a zsidó származása miatt megvert tanárral szemben alkalmaztak erőszakot.


A palesztin származású támadó.

A professzor a Bild német lapnak írt levelet az ügyben: „Négy, öt rendőr ugrott rám. A fejemet a földhöz szorították, nem tudtam mozgatni, nem tudtam levegőt venni. Tucatnyiszor arcon ütöttek.” Melamed szerint ezek után a rendőrök még azt is megpróbálták megakadályozni, hogy egyáltalán panaszt tegyen.

A bonni rendőrfőnök Ursula Brohl-Sowa azt nyilatkozta a Bildnek, hogy „mindent megteszünk, hogy tisztázzuk ezt a szörnyű félreértést.”

A professzort megütő rendőrt már áthelyezték egy másik szolgálati helyre – mondta a rendőrség szóvivője. A Bild szerint a professzortól már elnézést kértek az ügy miatt.


A rendőrök által is megvert professzor.

Az illetékes hatóságok antiszemita támadás miatt indítottak eljárást, a kölni rendőrkapitányság pedig hivatalos eljárás során elkövetett testi sértés és igazságszolgáltatás akadályozása miatt eljárást indított a professzort bántalmazó rendőrök ellen.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/132764

Ajánljuk még a témában