Panamai kapitány: A nagy vereségekből is lehet tanulni

2018. június 25. 13:24

„Mi lehetünk a példa, örökséget hagyunk Panamában” – hangsúlyozta a szakember.

A világbajnoki újonc panamai labdarúgó-válogatott a papírformának megfelelően két mérkőzés után két vereséggel már biztosan kiesik Oroszországban, ám kapitányuk szerint a sima kudarcokból is rengeteget tanulhatnak, s a hasznukra válhatnak ezek a meccsek.

A CONCACAF-zónából nagy meglepetésre – többek között az Egyesült Államok csapatát is megelőzve – kijutott közép-amerikai együttes Belgiumtól 3-0-ra, vasárnap Angliától 6-1-re kapott ki, s csütörtökön a szintén búcsúzó Tunézia elleni találkozóval köszön el a vb-től. „Két fantasztikus együttessel kellett megmérkőznünk, ami nagyszerű, mert így tudunk tanulni, levonni a megfelelő tanulságokat, s megállapítani pontosan, hogy hol is tartunk” – mondta a kolumbiai Hernan Dario Gomez, aki 1998-ban hazája, majd négy évvel később Ecuador nemzeti együttesével szerepelt vb-n.

A tréner szerint a világbajnokságon kiváló csapatok szerepelnek, ezek játékosai remek fizikummal vannak megáldva, taktikailag és technikailag is nagyszerűek, jól támadnak le és nagyon szervezettek. „Nagyon élvezem a meccseket, boldog vagyok, hogy itt lehetek, az persze sajnálatos, hogy máris kiestünk" – jegyezte meg az edző. Gomez azt is igyekezett hangsúlyozni, hogy játékosaival történelmet írtak. „Mi lehetünk a példa, örökséget hagyunk Panamában" – hangsúlyozta a szakember, aki szerint egy játékos életében az egyik legszebb dolog, ha világbajnokságon szerepelhet.

A panamai csapat vasárnap 0-6-nál megszerezte történetének első vb-gólját, mely után a pályán a játékosok és a nézőtéren a szurkolók is nagy ünneplésbe kezdtek. A lefújást követően nem sokkal a találatot jegyző 37 éves Felipe Baloy bejelentette, hogy a válogatottból biztosan visszavonul, de – ahogy fogalmazott – annak is 90 százalék a valószínűsége, hogy teljesen lezárja a karrierjét.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/131589