DK: A keresztény Európa kiveti magából a Fideszt

2018. június 5. 12:03

A Fidesz teljes mértékben magára maradt a kirekesztő, soviniszta politikájával – állítja keddi közleményében a Demokratikus Koalíció.

Egyre több hír érkezik arról, hogy a Fidesz saját pártcsaládjába, az Európai Néppártba tartozók is szorgalmazzák Orbán Viktor pártjának kizárását. Legutóbb a holland Kereszténydemokrata Tömörülés (CDA) fogadott el arról egy egyezményt, hogy a Fidesz nem szívesen látott partner a pártcsaládban – írja közleményében a Demokratikus Koalíció. Hozzáteszik: tudomásuk szerint a belgiumi német ajkú közösség Keresztényszociális Pártjának (CSP) elnöke, a bajor CSU egyik befolyásos politikusa is egyetért a hollandokkal, valamint a Human Rights Watch jogvédő szervezet is felszólította a német CDU-CSU pártszövetséget, hogy zárják ki a Fideszt az Európai Néppártból. 

„Az, hogy saját párttársai fordulnak Orbán Viktor és politikája ellen azt bizonyítja, hogy a Fidesz teljes mértékben magára maradt a kirekesztő, soviniszta politikájával. A valódi keresztény és európai értékekkel bíró elítélik a civil és a menekültellenes törvényeket, a fokozódó diktatórikus lépéseket, az elharapózó gyűlöletet, amit a miniszterelnök és csatlósai képviselnek. Az Európai Néppártba tartozó politikusok már felismerték, hogy a Fidesz nem a valódi kereszténységet képviseli; hogy nem ők védik meg Európát és a kereszténységet, hanem tőlük kell megóvni mindezt” – állítja a Niedermüller Péter nevével kiadott közlemény. 

A Demokratikus Koalíció üdvözli az Európai Néppárthoz tartozók felismerését, és támogatja a demokrácia védelmében tett erőfeszítéseiket.

(MTI-OS)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/130612

Ajánljuk még a témában