Német sajtó: Orbán egyértelmű demokratikus felhatalmazást kapott

2018. április 16. 11:03

A Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung című konzervatív német lap arról ír, hogy Orbán egyértelmű demokratikus felhatalmazást kapott a kormányzás folytatására.

A Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) című konzervatív vasárnapi német lap arról ír, hogy Orbán Viktor „egyértelmű demokratikus felhatalmazást kapott a kormányzás folytatására"

A FAS cikkében hangsúlyozta, hogy a kétharmados többség a választási rendszer sajátosságaiból adódik, de ennek ellenére „a választás szabad volt, és a választók 49 százaléka Orbánra szavazott”idézi a német lapot a 888.hu.

Megjegyezték, hogy szembeötlő a Fidesz nagy támogatottsága vidéken és a kisvárosokban, de az a vélemény, miszerint csak a visszamaradottak és a nem eléggé képzettek voltak vevők a Fidesz üzeneteire, nagyképű magyarázat, és nem ragadja meg a lényeget. Hozzáteszik, hogy „a puszta mélyén is tud olvasni a legtöbb ember, és hozzáfér az internethez”. Szerintük azért voksoltak sokan Orbánra, mert a Fidesz az utóbbi nyolc évben sok embert juttatott előnyökhöz, és ezeket Orbánnak tulajdonítják.

(888)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/128219

Ajánljuk még a témában