Egymilliárdot ad a kormány a szociális ágazatban dolgozók lelki egészségének megőrzésére

2017. november 12. 10:20
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma vasárnapi közleményében bejelentette: a kormány egymilliárd forinttal támogatja a szociális ágazatban dolgozók lelki egészségének megőrzését. Ez azt jelenti, hogy a következő három évben országszerte 15 ezren vehetnek részt személyiségfejlesztő foglalkozásokon.

A kormány az idén egymilliárd forinttal támogatja a szociális ágazatban dolgozók lelki egészségének megőrzését – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága vasárnap az MTI-vel. A szociális munka napján kiadott közleményben ismertetik: a támogatás révén a következő három évben országszerte 15 ezren vehetnek részt személyiségfejlesztő foglalkozásokon. Egyenként 7 alkalommal, 30 órában lesz lehetőség a részvételre. 

A közlemény hangsúlyozza: megújul a szociális ágazat képzési, továbbképzési programja, erre 12 milliárd forintot fordít a kormány. A projekt célja, hogy visszaadják a szakma rangját, valamint biztosítsák a szakmai megújulás lehetőségét, az innovációt és a perspektívát az ágazatban dolgozóknak. A következő öt évben pedig összesen 400 milliárd forintot szán a kormány a szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi rendszer fejlesztésére – ismertették.

Az Emmi közleménye felidézi, az Országgyűlés tavaly decemberben döntött arról, hogy november 12-ét a szociális munka napjává nyilvánítja, és ez a nap munkaszüneti lesz az ágazatban dolgozóknak. A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatások területén jelenleg mintegy 93 ezren dolgoznak. 

A kormány kiemelt célja, hogy erkölcsileg és anyagilag is támogassa az ágazat dolgozóit – hangsúlyozták, jelezve: 2018-ra az átlag bruttó kereset 60-62 százalékkal emelkedik az ágazatban a 2013-as bérekhez képest, az átlag bruttó bér a szociális szférában 2017-re 212 ezer forintra emelkedett, jövőre pedig 233 ezer forintra nő.

(MTI)

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egyetértek az elképzeléssel, de csak akkor ha a képzést tényleg profik végzik. Elég sok simlis ügyről lehetett hallani a továbbképzések területén, akkor meg a jó szándék mit sem ér.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés