Egy 9 éves kislány halála mutatja meg, mennyire embertelen a magyar kormány, ha az egészségügyről van szó

2017. július 13. 12:36
Diószegi Horváth Nóra
Kettős Mérce
Az tényleg csak a minimum lenne, ha ma délelőtt Balog Zoltán lemondana posztjáról.

„Az tényleg csak a minimum lenne, ha ma délelőtt Balog Zoltán lemondana posztjáról. Az emberség utolsó megmaradt csírája, de közel se lenne elég. Azonnali, átfogó reformokra van szükség.

Azok a felszerelések, amiket életek mentésére használnának a kórházak, töredékébe kerülnek annak, amennyiért a stadionok épülnek ebben az országban. Az orvosok, ápolók béremelése eltörpül amellett a felháborító költekezés mellett, amit egy kéthetes, botrányokkal és korrupcióval átitatott vizes vébére kidobnak. Egy átfogó egészségügyi reform hosszú távon bőven jobban térülne meg, mint a közmunkaprogram, és garantáltan jobb helyre kerülnek az uniós pénzek, ha erre fordítjuk őket, mintha a közvilágítást reformáljuk meg, használhatatlan LED-égőkkel. És igen, ez egy hosszú és fájdalmas folyamat, de nem lehet tovább halogatni, hiszen az emberi élet nem lehet játék, még a magyar kormánynak sem.

Könnyű álhírek terjesztésével megvádolni a sajtót, és azt mondani, hogy a magyar egészségügy fejlődik. Csakhogy bárki, akinek van szeme, bárki, aki volt mostanában egészségügyi intézményben, bárki, aki próbált bejutni a háziorvosához, vagy megpróbált oltást beadatni a gyerekének, tudja, hogy ez hazugság.

És ennyi ember ugyebár nem tévedhet, ellentétben a minisztériumát birkapörkölthöz hasonlító Balog Zoltánnal.

Meghalt egy 9 éves kislány, nyilván nem az első, és ha így megyünk tovább, bőven nem az utolsó. És minden egyes ilyen, elvesztett élet sürgetően hívja fel a figyelmet arra, hogy bizony a magyar kormány felelőssége a közegészségügy rendbetétele, nekik kell tenniük, hogy a tarthatatlan helyzet megváltozzon végre. Átgondoltan, nem másokra mutogatva, de a lehető legsürgősebben.

Szóval mit léptek?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 76 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát igen, az MSZP-SZDSZ kormányok végre norvég színvonalra emelték az egészségügyet /is/. Amit teljesen lebontott az álnok Fidesz, nyomort, szegénységet, vaságyat és kalmopirint szánva a betegeknek, mármint az állami ellátásban részesülőknek.

A történtek megközelítése abszolút elfogult, egyoldalú, liberális ködszurkálás, hangulatkeltés.

Ha a szerző javasolja Balog lemondását, azt magam is támogatom. Azért , mert kezdettől fogva alkalmatlannak tartottam bármilyen miniszteri posztra - maradjon lelkipásztor -, s különösen morális szempontból ez lenne az én mércém szerint is kívánatos.

De az egészet politikai propagandává süllyeszti az egészségügy helyzetének korrekt, kormányokon átívelő elemzése nélkül. Ehhez még hat osztályra sincs szüksége senkinek sem. Ez az írás is ezt a szintet üti meg.

"Ha 2004 óta kezelik, akkor hogyan lehet 2017-ben 9 éves?"

Szemfüles vagy,
az én neutrális tippem szerint 2014. a lányka kezeléseinek kezdete de elírva 2004-et írt az origo-szerkesztő.

"A tipp nem jó, 13 éves volt. (2004-ben született szívproblémával.)"

Köszönöm...[ Fantasztikus nick vagy :) ]

Nagyon frappáns, tűéles, pengepontos.

Ja, mégsem.

A helyzet az, hogy 2010 ben 73 volt, manapság meg 104 CT van az országban. A 31 újból az egyik pont az, amihez szegény kislányt szállították - előtte - az aranykorban, a szakértő kormány alatt - ugyanis ott sem volt.
Azért lett, mert az elmúlt másfél évben a kormányzat 50 milliárdot tolt "az állami intézményekben működő képalkotó diagnosztikai eszközök fejlesztésére".

Én csak azon pislogok, mert tudomásom szerint a legköltségesebb beavatkozások közé a nyitott szívműtétek tartoznak és épp ebben a centrumban nincsen egy CT....(Egy kritikus állapotban levő beteget nem csak úgy simán szállítanak, hanem egy rakás speciális berendezéssel együtt a kísérő orvoscsoportról nem is beszélve.)

Kutya vagy te magad, de a sakál-fajzat szériából!
Képesek vagytok egy kislány halálával kapcsolatosan hazudozni, mocskos brigantik!!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés