Egy 9 éves kislány halála mutatja meg, mennyire embertelen a magyar kormány, ha az egészségügyről van szó

2017. július 13. 12:36
Diószegi Horváth Nóra
Kettős Mérce

Az tényleg csak a minimum lenne, ha ma délelőtt Balog Zoltán lemondana posztjáról.

„Az tényleg csak a minimum lenne, ha ma délelőtt Balog Zoltán lemondana posztjáról. Az emberség utolsó megmaradt csírája, de közel se lenne elég. Azonnali, átfogó reformokra van szükség.

Azok a felszerelések, amiket életek mentésére használnának a kórházak, töredékébe kerülnek annak, amennyiért a stadionok épülnek ebben az országban. Az orvosok, ápolók béremelése eltörpül amellett a felháborító költekezés mellett, amit egy kéthetes, botrányokkal és korrupcióval átitatott vizes vébére kidobnak. Egy átfogó egészségügyi reform hosszú távon bőven jobban térülne meg, mint a közmunkaprogram, és garantáltan jobb helyre kerülnek az uniós pénzek, ha erre fordítjuk őket, mintha a közvilágítást reformáljuk meg, használhatatlan LED-égőkkel. És igen, ez egy hosszú és fájdalmas folyamat, de nem lehet tovább halogatni, hiszen az emberi élet nem lehet játék, még a magyar kormánynak sem.

Könnyű álhírek terjesztésével megvádolni a sajtót, és azt mondani, hogy a magyar egészségügy fejlődik. Csakhogy bárki, akinek van szeme, bárki, aki volt mostanában egészségügyi intézményben, bárki, aki próbált bejutni a háziorvosához, vagy megpróbált oltást beadatni a gyerekének, tudja, hogy ez hazugság.

És ennyi ember ugyebár nem tévedhet, ellentétben a minisztériumát birkapörkölthöz hasonlító Balog Zoltánnal.

Meghalt egy 9 éves kislány, nyilván nem az első, és ha így megyünk tovább, bőven nem az utolsó. És minden egyes ilyen, elvesztett élet sürgetően hívja fel a figyelmet arra, hogy bizony a magyar kormány felelőssége a közegészségügy rendbetétele, nekik kell tenniük, hogy a tarthatatlan helyzet megváltozzon végre. Átgondoltan, nem másokra mutogatva, de a lehető legsürgősebben.

Szóval mit léptek?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/114677

Ajánljuk még a témában